Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak wygląda układ paska klin. (jak idzie) w sil. 1F lub AEE - koniecznie z klimą  (Przeczytany 3203 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dafior01 Mężczyzna
Dołożyłem sobie sam klimatyzacji - superrrrr ;-)
Świeżak

Samochód: Cordoba 1997, SX, 1.6 AEE

« Poniedziałek, 28.05.2012, 14:25:52 - NIEPRZECZYTANA »

Jak w temacie - może ktoś pstryknąć fotkę jak idzie pasek klinowy w silniku 1F lub AEE? Dokładam sobie klimę (oryginalnie z silnika 1F)

Niby mam wszystko, łapy itd, ale jakoś sobie tego nie umiem na sucho wyobrazić jak ten pasek idzie. Zwłaszcza że w pudlle było też koło na wąski pasek - a na oko wszystko idze na jednym, wielorowkowym....

Planuję akcję za tydzień, więc jakby któryś kolega miał taki silnik i klimę to proszę o fotkę.

Lub jakiś malunek, schemat ..... tak poglądowo. jest tu na forum post gdzie inny kolega dokładał klimę, ale niestety fotki nie pokazują tego miejsca ....
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #1 - Poniedziałek, 28.05.2012, 14:43:54 - NIEPRZECZYTANA »

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
dafior01 Mężczyzna
Dołożyłem sobie sam klimatyzacji - superrrrr ;-)
Świeżak

Samochód: Cordoba 1997, SX, 1.6 AEE

« Odpowiedz #2 - Poniedziałek, 28.05.2012, 23:25:08 - NIEPRZECZYTANA »

Opcja AEE bez klimy jak i z ma dokładnie ten sam, rysunek (2). Czyli bez ... Co do 1F , to tak poglądowo coś widać
Tobah Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Cordoba 1995 1.6 1F

« Odpowiedz #3 - Środa, 25.06.2014, 21:28:49 - NIEPRZECZYTANA »

Witam, a czy ktoś może to zdjęcie jeszcze raz podać ponieważ potrzebuje do silnika 1F bez klimy ten pasek do alternatora jak powinien dokładnie iść bo chyba był źle założony i pompa wody dlatego mi padła rocznik auta 1995 Cordoba 1.6
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Jak wygląda układ paska klin. (jak idzie) w sil. 1F lub AEE - koniecznie z klimą
Skocz do: