+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Elektryczne szyby, lusterka» Elektryczne szyby - problem
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 18   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Elektryczne szyby - problem  (Przeczytany 255270 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kopyciarz
Gość

« Odpowiedz #195 - Środa, 31.10.2012, 19:02:48 - NIEPRZECZYTANA »

wydaje mi sie ze ten temat bedzie najbardziej pasowal do mojego problemu! wiec przenosze go tu, bo byly jakies problemy z administracja. . . takze. . . 

Witam!
zakupilem sobie seata arose mkI i juz mnie drazni od pierwszego dnia zakupu. fajnie full wypas elektryczne szyby centralny zamek klima wspomaganie. . . i tu jest problem z szyba pasazera. bo raz dziala a raz nie dziala. zeby nie bylo to narozkrecalem sie tapicerki ile wlezie, instalacja elektryczna cala i sprawna. wlaczniki tez sprawne podmienialem do szyby kierowcy i dzialalo. w czym lezy przyczyna? i jeszcze jedno jak miga mi dioda przy dzyndzlu od kierowcy to nie dziala mi szyba od pasazera, gdy ona nie miga to szyba dziala. silnik strasznie sie grzeje ten od pasazera, slychac cykanie przekaznika w silniku. jakies pomysly? ja juz wysiadam przy tym aucie.
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #196 - Środa, 31.10.2012, 19:08:59 - NIEPRZECZYTANA »

1 przelaczniki masz na konsoli srodkowej? wyczysc styki
2 nasmaruj prowadnice i linki szyby, sprawdz czy prowadnica nie jest zgieta

PS problemy nie sa z administracja a z userem.
« Ostatnia zmiana: Środa, 31.10.2012, 19:12:12 wysłane przez raby » Zapisane

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
kopyciarz
Gość

« Odpowiedz #197 - Środa, 31.10.2012, 21:10:46 - NIEPRZECZYTANA »

przelaczniki sa w drzwiach. sa sprawne podswietlone na czerwono. . . tak jakby ktos pytal. prowadnice i linki sa proste i czyste oraz nasmarowane...
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #198 - Środa, 31.10.2012, 21:16:57 - NIEPRZECZYTANA »

Kolego a sprawdziłeś te przełączniki miernikiem? To że przekaźnik tyka a szyba nie działą zazwyczaj jest spowodowane właśnie przyśniedziałymi blaszkami wewnątrz przełączników, ale to wykryjesz tylko przy użyciu miernika. Druga sprawa to sprawdzenie wszystkich styków na połączeniach do silnika itd. Tykanie oznacza że silnik/system myśli że coś blokuje szybę, zazwyczaj jest to spowodowane tym że właśnie ze względu na zaśniedziałe styki niektóre elementy wykazują większy opór elektryczny niż powinny. Ostatnią sprawą jest sprawdzenie alarmu fabrycznego, dioda zdaje się nie powinna mrugać gdy samochód jest otwarty jeżeli mruga to może być uszkodzony moduł komfortu lub alarmu, ale to należałoby jeszcze sprawdzić VAGiem.

kopyciarz
Gość

« Odpowiedz #199 - Czwartek, 01.11.2012, 00:33:53 - NIEPRZECZYTANA »

normalnie a wy dalej z tymi wylacznikami. . . jak mowie ze sa sprawne i DZIALAJA W SPRAWNEJ SZYBIE WSZYSTKIE 3 SZTUKI TO SA SPRAWNE! widze kiepskie to forum walcujecie wszystko jedno i to samo kto cos kiedys napisal kazdy powtarza teraz jeden po drugim... na innych forach tego nie ma. dioda miga po zamknieciu auta, po otwarciu gasnie, tylko nieraz tak  jest ze dioda nie miga po zamknieciu auta. i wtedy gdy nie miga po zamknieciu auta otworze auto szyby dzialaja normalnie. styki i kable sprawne w silnikach i przelacznikach.
 Używanie wielkich liter
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 01.11.2012, 00:35:51 wysłane przez kopyciarz » Zapisane
emtezet Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #200 - Czwartek, 01.11.2012, 08:52:55 - NIEPRZECZYTANA »

Kolego ktoś próbuje ci pomóc, nie wiem na jakim poziomie wiedzy jesteś, jedni zerkną że kable całe i mówią że instalacja sprawna, inni przemierzą wszytsko miernikiem. Tu nie chodzi o to żeby powtarzać, ale przerobiłem już troche takich aut jak twoje i inne z grupy VW i wiem co tam najczęściej pada, więc zanim zaczne coś mówić dalej to wole się dowiedzieć czy kolejny nowy delikwent jak ty wyeliminował podstawowe sprawy. Ale skoro forum kiepskie a na innych forach tego nie ma to idź na inne fora, tam ci na pewno pomogą, a jak nie to jedź do elektryka on też ci pomoże i weźmie za to należyte pieniążki. Ja ze swoją darmową pomocą już się odcinam.

kopyciarz
Gość

« Odpowiedz #201 - Czwartek, 01.11.2012, 09:06:17 - NIEPRZECZYTANA »

naprawiam codziennie samochody, montuje centralne zamki elektryczne szyby alarmy i inne bluzg, jak i sprzet audio i car audio naprawiam. napisalem tu tylko dlatego bo myslalem ze uzyskam jakas wskazowke na temat tych szyb. przemierzona cala instalacja, sprawdzone przyciski oraz silniki. wszystko wyglada na sprawne a jednak nie chodzi. bez laski poradze sobie z tym problemem. takze mozesz sie odlaczyc....
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 01.11.2012, 09:07:31 wysłane przez kopyciarz » Zapisane
emtezet Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #202 - Czwartek, 01.11.2012, 12:58:06 - NIEPRZECZYTANA »

Sam sobie jesteś kolego winien, skoro naprawiasz auta, masz pojęcie o elektronice i mierniku to trza było to napisać a nie ciskać się że ludzie każą ci sprawdzać przyciski. Widać słaby z ciebie fachowiec skoro po pierwsze sobie nie radzisz, po drugie dlaczego nie zapytasz np na elektrodzie...ach byłbym zapomniał, tam takich niekonkretnych chłopaszków jak ty już nie obsługują, bo kolejny napisał post, że wszystko działa a nie działa nic i kto mu pomoże. Wskazówkę otrzymałeś ale ty umiesz tylko krytykować innych za to że traktują cię jak laika i próbują pomóc. Dla twojej informacji jeżeli dioda raz mruga raz nie to masz problem albo z alarmem albo z komfortem, dioda powinna zapalać się przy każdym zamknięciu auta, więc sprawdziłbym też zamek bo to on daje sygnał do alarmu. To wszystko jeżeli auto ma komfort pokaże ci VAG od którego powinieneś zacząć... tyle ode mnie.

kopyciarz
Gość

« Odpowiedz #203 - Czwartek, 01.11.2012, 16:57:57 - NIEPRZECZYTANA »

no wlasnie nie ma tam alarmu. jest tylko tzw komfort, ktory czasem dziala albo i nie. bo szyba z tego co sie orientuje powinna sie opuszczac i podnosic po jednym kliknieciu. teraz narazie dioda miga. na elektrodzie mi nie pomoga. mam tam konto tylko po to zeby pobierac schematy. tam sie wogole na niczym nie znaja.
Hokaido29 Kobieta
Świeżak

Samochód: Seat Leon 2003

« Odpowiedz #204 - Sobota, 03.11.2012, 20:44:41 - NIEPRZECZYTANA »

Nie chcę zakładać nowego tematy ale tak co do szyb mam mały problem a mianowicie już trzeci mechanizm mi już padł :'(  szukam po allegro po szrotach po auto częściach i do seata leona rocznik 2003 nigdzie nic nie ma. Słyszałam że od golfa 4 od skody octavia audi a3 ponoć też pasują takie mechanizmy czy to jest prawda czy ktoś wie jakie dokładnie są zamienniki dla mojego leosia?

Hokus
kopyciarz
Gość

« Odpowiedz #205 - Niedziela, 04.11.2012, 17:44:03 - NIEPRZECZYTANA »

szkoda sie scierac bo beda mowic ze masz guziki posprawdzac, albo instalacje. musisz sam kombinowac powaznie :) ja naprawilem szybe sam i nie podziele sie tutaj z tym jak to zrobilem, poniewaz wszyscy uwazaja ze guziki sie psuja :P pozdrawiam :)

emtezet Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #206 - Niedziela, 04.11.2012, 18:13:43 - NIEPRZECZYTANA »

Koleżanko Hokaido29, jak to nic nie ma? Na allegro znalazłem z 10 podnośników, w cenie od 150 zł do 250 zł... nie rozumiem gdzie tkwi problem? Podnośnik nie musi byc do leona 2003, wystarczy zeby byl do leona 1.
Kolego kopyciarz, na twój temat nie mam siły się już wypowiadać bo albo masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem albo jesteś po prostu upośledzony. Napisałem ci wyraźnie dlaczego najpierw kazano ci sprawdzić to a nie tamto. Poza tym oprócz sprawdzenia przełączników mówiłem też o VAG'u ale na pewno z niego nie skorzystałeś. Odpowiedzią na problem nie chcesz się podzielić bo na pewno było to coś związanego z tym o czym ci tu już pisano, a przecież ty nie umiałbyś się przyznać... ale jak dla mnie możesz sobie ją wsadzić w nos, dla mnie jesteś kolejnym bubkiem, który od innych wymaga pomocy a sam w życiu nikomu nie pomógł...
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 04.11.2012, 18:23:06 wysłane przez emtezet » Zapisane

kopyciarz
Gość

« Odpowiedz #207 - Niedziela, 04.11.2012, 18:31:11 - NIEPRZECZYTANA »

oj pomoglem i to nie raz. . . ale ja ciebie tez pozdrawiam bardzo serdecznie i zycze ci milej niedzieli :)
aboz Mężczyzna
Music my saviour
Prezes

Samochód: Była Cordoba Vario '01 AUA 1.4 16V DXK, jest VW Jetta 07 BLS

« Odpowiedz #208 - Niedziela, 04.11.2012, 18:39:10 - NIEPRZECZYTANA »

kopyciarz, skoro tak Ci tu źle i ogólnie to forum jest według Ciebie do bani, to po kiego się tu logujesz. Żebyś nie miał z tym problemów to ułatwię Ci zadanie.
moniek Mężczyzna
Świeżak

Samochód: ibiza 2000 1.9TDI

« Odpowiedz #209 - Wtorek, 15.01.2013, 23:30:18 - NIEPRZECZYTANA »

Witam mam taki mały problem z szybami, ponieważ prawa szyba otwiera się i zamyka stopniowo (czyli np. zanim otworzę ją do końca to muszę z 5-6 razy przycisknąć na guzik bo sie zatrzymuje po 10 cm i to samo jest do góry).
 Natomiast  lewa sie nie otwiera w ogóle i to nie jest wina przycisku bo go wymieniłem ale co ciekawe mogę ja otworzyć i zamknąć  z kluczyka od zewnątrz
Pomocyyy
Strony: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 18   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Elektryczne szyby, lusterka» Elektryczne szyby - problem
Skocz do: