+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Elektryczne szyby, lusterka» Elektryczne szyby - problem
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 18   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Elektryczne szyby - problem  (Przeczytany 241369 razy)
juri Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '01 1.9 TDI ASV

« Odpowiedz #90 - Czwartek, 20.11.2008, 16:21:47 - NIEPRZECZYTANA »

witam,ETKA pokazuje taki nr. części 6K3 959 801 G i pisze że jest stosowany zamiast 6K3 837 401 G.
czy mógłbyś napisać mi jaki nr ty masz na tym silniczku?
rozmawiałem z elektrykiem i mówił że uszkodzeniu ulec mógł nie sam silnik a sterownik z nim zintegrowany,co o tym sądzicie??
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #91 - Czwartek, 20.11.2008, 16:32:38 - NIEPRZECZYTANA »

Powiedz mi czy wiesz jak wyglada wtyczka od twoich szyb? Z tego co sie orientuje tak jak napisalem byly dwa rodzaje, moje szyby maja jakis sterownik (podejrzewam ze modul komfortu albo cos podobnego) zaraz przy silniku, wtyczka jest w ksztalcie prostokata ktory z jednej strony jest polokragly, sa tam dwa duze piny (jak podejrzewam + i -) i kilkanascie malych, zdaje si do sterowania calym tym urzadzonkiem, natomiast szyby ktore widzialem w sporcie maja po prostu prostokatna wtyczke tylko z dwoma pinami...co do nr czesci to sprawdze dzisiaj po powrocie do domu...zaznaczam tylko jeszcze ze moje szybki sa od wersji z UK..

zenek 73 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza '00 TDI ASV

« Odpowiedz #92 - Czwartek, 20.11.2008, 21:04:19 - NIEPRZECZYTANA »

juri-mogły się zawiesić szczotki.postukaj delikatnie w tą metalową kopułkę.jak nie pomoże wyciągaj cały mechanizm.odkręć 4 śrubki,którymi jest przykręcony do drzwi.tylko niech ktoś trzyma szybę,potem ją lekko opuścić,i kluczem nasadowym popuścić lekko te dwa uchwyty które trzymają szybę.wtedy cały mechanizm wyciągnąć na zewnątrz,a szybę podeprzeć na dwóch listewkach wyciętych na wymiar.możesz tak spokojnie jezdzić .silniczek 12 pinowy jest ciężki do zdobycia,sam szukałem 3 miechy.identycznie wyglądający jest w jakiejś audi ale w seacie nie działa

seat ibiza 2000r 1.9tdi 110km asv
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX

« Odpowiedz #93 - Czwartek, 20.11.2008, 22:20:39 - NIEPRZECZYTANA »

jak wyciagniesz silniczek to wez go przelutuj czesto gesto sa zimne luty w tych modulach i moze nie bedziesz musiał nic kupowac i spryskaj złacze silniczka jakims preparate do styków albo wd-40 choc

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
juri Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #94 - Sobota, 22.11.2008, 10:00:27 - NIEPRZECZYTANA »

witam,korzystając z waszych rad wyciągnąłem ten nieszczęsny mechanizm,obyło sie bez większych problemów 8) odkręciłem silniczek z tym modułem od szyn i chciałem go do konca rozkręcić ale nie moge wytargać ze środka płytki,żeby sprawdzić czy wszystko jest z nią ok.bo silniczek może być dobry gdyż nie dochodzi do niego prąd już z tej płytki (na szczotkach nie pojawia sie prąd).Jak muślice da rade gdzieś znaleźć taką płytke i ja podmienić??
zenek 73 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza '00 TDI ASV

« Odpowiedz #95 - Sobota, 22.11.2008, 12:07:16 - NIEPRZECZYTANA »

musisz odkręcić 6 śrubek torx.4 większe to osłona silniczka,którą musisz zdjąć.wtedy wypadają szczotki.ogólnie koszmar z tym jest.ja swojego rozłożyłem,ale już nie poskładałem i uszkodziłem tą płytkę.może lepiej zanieś go do jakiegoś magika elektronika-może będzie taniej niż kupno drugiego.jakiś czas temu na allegro widziałem za 280zł.ja dostałem na giełdzie za 150zł.

seat ibiza 2000r 1.9tdi 110km asv
juri Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #96 - Sobota, 22.11.2008, 14:27:57 - NIEPRZECZYTANA »

w serwisie seata za taki silniczek chcą 383 złote a za cały mechanizm czyli te linki,prowadnice i silniczek 455zł!!!
Troche bez sensu chyba kupować sam silniczek skoro różnica w cenie to tylko 80zł i mamy wszystko nowe a stare prowadnice z linkami można opchnąć!!Oczywiście ani jedna ani druga opcja nie wchodzą w gre bo to i tak cena kosmos!!
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #97 - Poniedziałek, 24.11.2008, 09:58:44 - NIEPRZECZYTANA »

pewnie masz zimne luty na płytce ja tak mialem w pasacie no ale wracajac do tematu to modul jest bardzo latwo wyciagnac po pierwsze ostry noz bardzo ostry i tniesz przy stykach uszczelnienie i to dosc dobrze trzeba naciskac ale tak zeby nie pogiac styków jest z tym dobra godzina dlubaniny i nic na sile jak juz wyjmiesz plytke to lutownica i ogien aa i pltyka moze byc przyczepiona jeszcze gdzies zgrzewami takie male grzybki plastikowe

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
juri Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #98 - Poniedziałek, 24.11.2008, 17:12:17 - NIEPRZECZYTANA »

Wszystko rozebrałem,silnik sprawny płytka wygląda dobrze ścieżki całe,tylko w jednym miejscu na krawędzi płytki znalazłem taki zielonkawy nalot,może to mieć związek z tą awarią??Zastanawiam sie czy gdzieś moge dostać taką samą płytkewymieniłbym i po zawodach.A może ktoś ma taki moduł z uszkodzonym silniczkiem??
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #99 - Poniedziałek, 24.11.2008, 20:11:19 - NIEPRZECZYTANA »

heh płytke nie dostaniesz a nalot to jest włąsnie sniedz czyli tam jest zly styk trzeba wziac lutownice i kazda nozke nagrzac i zeby cyna znow sie przylepila wszedzie trzeba uwazac zeby nie przegrzac sciezek i zeby nie odeszly od płytki a płytka na oko moze sobie wygladac dobrze ale ma zimne luty i nie bedzie dzialac ja to podejrzewam u Ciebi zrob zdjecie w wysokiej rozdzielczosci to moze cos Ci pomoge

juri Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #100 - Wtorek, 25.11.2008, 18:17:24 - NIEPRZECZYTANA »

foto płytki: 
http://img74.imageshack.us/img74/3562/dsc01108dqk2.jpg   
http://img511.imageshack.us/img511/2982/dsc01105abo9.jpg

emtezet Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #101 - Sobota, 24.01.2009, 17:18:59 - NIEPRZECZYTANA »

Witam, wlasnie przyszy wiazki do moich elektrrycznych szybek, z tym ze mam maly problem, mianowicie jak widac na nizej zamieszczonej fotce, od strony pasazera gdzie jak dla mnie powinny byc 2 kostki pod przyciski i jedna pod centralny znajduje sie to...moze mi ktos powiedziec co to jest? Podejrzewam ze ta najwieksza idzie pod przelacznik od centralnego, jedna z trzech malych pod elektryczne sterowanie lusterek, a pozostale dwie do przelacznikow od sterowania szybami, jednak one maja inne koncowki, a dokladniej takie same jak przelacznik od centralnego, co w takim razie jest pomiedzy ?? z gory dzieki za odp..
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 25.01.2009, 01:49:52 wysłane przez emtezet » Zapisane

DAMiANO Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #102 - Niedziela, 25.01.2009, 22:39:33 - NIEPRZECZYTANA »

U mnie w Ibi te małe idą pod przełączniki od szyb a ta duża do przełącznika otwierania i zamykania drzwi.

emtezet Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #103 - Poniedziałek, 26.01.2009, 10:13:04 - NIEPRZECZYTANA »

Bezposrednio pod przelaczniki?? Moje przelaczniki maja inne koncowki, takie same jak przelacznik od zamykania i otwierania drzwi? Czyzby byly dwie wersje tych przelacznikow?

matii Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VW Passat 3C TDI Sportline CBBB '09

« Odpowiedz #104 - Poniedziałek, 26.01.2009, 10:21:23 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: DAMiANO
U mnie w Ibi te małe idą pod przełączniki od szyb a ta duża do przełącznika otwierania i zamykania drzwi.
:huh: Ta duza idzie pod przełacznik do szyb, a ten 1 mały do otwierania drzwi i nie jestem pewny ale wydaje mi sie ze drugi taki sam idzie do sterowania lusterek musiałbym sprawdzić.

Klub Seat Cordoba

Była Cordoba FL Vario TDI ALH i Polo 07 TDI AXR
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 18   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Elektryczne szyby, lusterka» Elektryczne szyby - problem
Skocz do: