+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Mało dynamiczny silnik 1,4 mpi
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Mało dynamiczny silnik 1,4 mpi  (Przeczytany 9839 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
wojtek
Gość

« Piątek, 21.04.2006, 23:32:21 - NIEPRZECZYTANA »

wcześniej jeżdziłem Vw Polo z silnikiem 1.4,a teraz mam ibizkę 2000r, nie wiem dla czego ale jest dużo mniej dynamiczna  a silniki te same ,polo było z 97r,jak ją kupiłem to miała  zerwany pasek rozrządu .Może to być powód  a może ibiza ma inną skrzynie biegów
abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #1 - Sobota, 22.04.2006, 07:43:47 - NIEPRZECZYTANA »

Chyba sam sobie odpowiedziałeś :)

1. Faktycznie skrzynia może miec dłuższe biegi
2. Pewnie auto ze 100kg cięższe  :neutral:

Na co dzień Mazda6 2.0 LF, w weekendy RDR Full Team, kiedyś Cordoba SX 1.6 AFT
erixon
Gość

« Odpowiedz #2 - Sobota, 22.04.2006, 23:26:04 - NIEPRZECZYTANA »

dziwna sprawa...ibiza ma bardzo krotkie biegi, poza tym ja swego czasu dosc znacznie objechalem polo 1.4 16v 75KM 2000r. swoja ibiza 1.4 8v 60KM 2002r. kierownik nie byl dupa (jak sobie wielu z was na poczatku pomyslalo), bo byl to moj kumpel, ktory na pewno potrafi jezdzic autem ;) wyjechalismy sobie kiedys na maly street racing zeby sprawdzic o ile lepiej idzie 16 zaworow, a tu taka niespodzianka...moze rzeczywiscie cos nie tak z tym rozrzadem?
wojtek
Gość

« Odpowiedz #3 - Niedziela, 23.04.2006, 13:16:23 - NIEPRZECZYTANA »

napisałem dość delikatnie że jest mniej dynamiczny ,tak naprawdę to jest mół,zapłon i diagnostyka silnika pokazuje wszystko idealnie,auto ma przejechane auntentycznie 80000 tys. , wolne obroty  cała reszta idealnie, nie mam punktu odniesienia bo nie znam nikogo kto ma ibizę 2000r, wczesniej  miałem polo czuc jak delikatnie zawsze chce sie zbierać , seat tak jakby miał ze sobą przyczepę , rzeby było coś czuć to bym musiał non stop deche trzymać,
marcinmg Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Opel Insignia ST 2013 Biturbo i Ford Mondeo Mk3 2,0 TDCI 2006

« Odpowiedz #4 - Niedziela, 23.04.2006, 18:25:21 - NIEPRZECZYTANA »

Ja też na ten silnik nie narzekam, bo naprawdę bardzo mało jest samochodów, które do 150 są w stanie mnie wyprzedzić.

Lubię szybką jazdę
(Jest Opel Insignia ST 2013 Biturbo),
Był Seat Ibiza 1,4 8v 2000)

nie daj się ponieść zgubnej fantazji za kierownicą :!:
Jobski
Użytkownik

« Odpowiedz #5 - Niedziela, 23.04.2006, 19:16:20 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "marcinmg"
Ja też na ten silnik nie narzekam, bo naprawdę bardzo mało jest samochodów, które do 150 są w stanie mnie wyprzedzić.
dawno tak się nie uśmiałem :ny:

Były:
Cordoba SXE 1,6 (AEE) 75KM '98
Cordoba SX TDI (AHU) 106KM '97
joker Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '95 2.8 VR6

« Odpowiedz #6 - Niedziela, 23.04.2006, 20:02:46 - NIEPRZECZYTANA »

a ja nazekam  bo  powyzej  200  wyprzedzaja mnie bmki    :mrgreen: <smiech >
a tak powaznie to  niewiem  czy ty wiesz kolego co napisales   tak naprawde    :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :zakrecony:

punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #7 - Niedziela, 23.04.2006, 20:35:23 - NIEPRZECZYTANA »

Może się wozi po drogach III Kategorii odśnieżania - gdzie tylko droga jest zdatna do przejazdu ciągnikiem, bądź zaprzęgiem.... :hmm:

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

wojtek
Gość

« Odpowiedz #8 - Niedziela, 23.04.2006, 21:45:12 - NIEPRZECZYTANA »

A tak poważnie to ma ktos pomysł na mój problem,bo bez urazy ale dłuższe biegi i 100 kg większej masy to nie przyczyna .Można prosić o jakąś sesowną  podpowiedż.Tak się dziwnie składa że czasem jeżdziłem polo w 4 osoby i nie bardzo odczuwałem to na mocy
erixon
Gość

« Odpowiedz #9 - Niedziela, 23.04.2006, 23:07:00 - NIEPRZECZYTANA »

ciezko cos doradzic sensownego, moze po prostu przyzwyczaj sie? no i jak chcesz wyprzedzac to trzymaj samochod powyzej 3000. u mnie tak przynajmniej jest ze ciagnie od ok 3300, przede wszystkim na "trojce". na wyzszych biegach juz jest ciezej... a marcinmg rzeczywiscie niezle walnal, az mnie ciary przeszly, ze mam (tak samo jak on) az tak szybki samochod ;)
marcinmg Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #10 - Poniedziałek, 24.04.2006, 09:54:49 - NIEPRZECZYTANA »

He he bardzo śmieszne, nie wiedziałem, że u mnie jeżdżą sami emeryci a to krajowa 60 bynajmniej nie zaśnieżona  :mrgreen: - może po prostu nie wszyscy jeżdżą tak jak wy, non stop 200   :eek:    - ale zawsze można się sprawdzić i wtedy dopiero pogadamy  :smile: . A tak w ogóle nie mówię tu o starcie spod świateł ale o jeździe na trasie więc o elastyczności. Moje słowa potwierdził gościu, który jeździ oplem astrą 1,8 105 koni tylko, że na gaz i jechał za taką ibizką z tym samym silnikiem i też do 150 nie mógł jej wziąć dopiero potem większa moc swoje zrobiła. Zresztą to nie o tym był temat postu a podyskutować można gdzie indziej.

Lubię szybką jazdę

marcinmg Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #11 - Poniedziałek, 24.04.2006, 10:49:05 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Miro"
zawsze można się sprawdzić i wtedy dopiero pogadamy  :smile: . A tak w ogóle nie mówię tu o starcie spod świateł ale o jeździe na trasie więc o elastyczności.
Spoko,życzę sobie żebym cię spotkał na trasie.Wtedy prawda może być dla Ciebie brutalna  :pub:

Nie ma sprawy jak wybierasz się w te rejony to z przyjemnością (bez względu na wynik) :)

Lubię szybką jazdę

abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #12 - Poniedziałek, 24.04.2006, 10:54:40 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "wojtek"
A tak poważnie to ma ktos pomysł na mój problem,bo bez urazy ale dłuższe biegi i 100 kg większej masy to nie przyczyna .Można prosić o jakąś sesowną  podpowiedż.Tak się dziwnie składa że czasem jeżdziłem polo w 4 osoby i nie bardzo odczuwałem to na mocy

dłuższe biegi i cięższe autko mogą być przyczyną odnośnie Twojego pierszego pytania  :test: ale jeśli faktycznie jest strasznie mułowaty to może podjedź gdzieś do warsztatu i niech CI jeszcze raz ustawią rozrząd.

Ja kiedyś miałem tak w jetcie. Normalnie trzymała z 10-11 do setki a po rozrządzie miała ze 14 i dośc głośno chodziła. Ustawili jeszcze raz i wszystko wróciło do normy.

A wracając do samej skrzyni to napisz jakie masz obroty przy różnych prędkościach na różnych biegach. Był już taki wątek i będziesz mógł sobie porównać długości biegów. Może siedzi tam już jakaś inna skrzynka.

Na co dzień Mazda6 2.0 LF, w weekendy RDR Full Team, kiedyś Cordoba SX 1.6 AFT
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Mało dynamiczny silnik 1,4 mpi
Skocz do: