+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» Zaspawanie zamków, usunięcie klamek
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zaspawanie zamków, usunięcie klamek  (Przeczytany 10912 razy)
payak_ibiza
Gość

« Niedziela, 16.04.2006, 11:42:35 - NIEPRZECZYTANA »

Witam

Czy ktos przerabial temat zaspawania zamkow oraz usuniecia klamek w swoim aucie ??
Przymierzam sie do takiej operacji, chcialbym jednak poznac Wasza opinie na ten temat.

Pozdr...
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 20.09.2010, 23:32:59 wysłane przez KYS » Zapisane
joker Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '95 2.8 VR6

« Odpowiedz #1 - Niedziela, 16.04.2006, 11:55:56 - NIEPRZECZYTANA »

nierobil bym tylko tego ze wzglegow  bezpieczenstwa   ,  wydaje mi sie ze ta moda juz coraz bardziej odchodzi od  tego  ,  tez kiedys  nad tym duzo myslalem ale jesli  chodzi o bezpieczenstwo  to wole miec klamki  ,  niemiec z tego powodu problemow z policja i na stacjach  diagnostycznych  ,  juz  lepiej zapodac klamki z innego  auta  wydaje mi sie ze to  najlepsze rozwiazanie

KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #2 - Niedziela, 16.04.2006, 21:45:17 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "joker"
niemiec z tego powodu problemow z policja i na stacjach diagnostycznych

Brak klamek może prowadzić do kłopotów z policją i na badaniach technicznych?? Tego nie wiedziałem  :niewiem:  A co z samochodami, które fabrycznie mają schowane klamki, albo nie mają ich w ogóle :?:

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
joker Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #3 - Niedziela, 16.04.2006, 21:53:05 - NIEPRZECZYTANA »

schowane ale maja   wiec klamik sa  , jesli  fabryka niewyposazyla auta w klamki to widocznie auto jest na  tyle bezpieczne ze  jest jakas mozliwosc   dostanie sie do srodka  , < szczeze top jeszcze sie niespotkalem >    ja  zostawilem tylko i wylacznie klamki  ze wzgledu na bezpieczeniastwo  niechcial bym miec dzwona i niedaj boze stracic przytomnosc     i do tego jakis pozar  gdzie  ktos niemoglbymi udzielic pomocy  bo niemoze sie dostac do srodka  , ja osobiscie  auta  bez klamek  mowie stanowcze  nie  !!!!!

KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #4 - Niedziela, 16.04.2006, 22:28:39 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "joker"
schowane ale maja   wiec klamik sa  , jesli  fabryka niewyposazyla auta w klamki to widocznie auto jest na  tyle bezpieczne ze  jest jakas mozliwosc   dostanie sie do srodka  , < szczeze top jeszcze sie niespotkalem >    ja  zostawilem tylko i wylacznie klamki  ze wzgledu na bezpieczeniastwo  niechcial bym miec dzwona i niedaj boze stracic przytomnosc     i do tego jakis pozar  gdzie  ktos niemoglbymi udzielic pomocy  bo niemoze sie dostac do srodka  , ja osobiscie  auta  bez klamek  mowie stanowcze  nie  !!!!!

Mi osobiście nie podoba się 'ogolenie' samochodu z klamek, ale faktycznie to co mówisz o względach bezpieczeństwa powinno trafić do tych co decydują się na ten krok  :hmm:

A samochód, który fabrycznie nie miał klamek to np. fiat uno - wersja 3 drzwiowa nie miała klamek, a jedynie przetłoczenie w karoserii, gdzie umieszczono tylko plastikowy 'dzyndzelek'  :smile:

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
joker Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #5 - Niedziela, 16.04.2006, 22:35:38 - NIEPRZECZYTANA »

wiem jak jest  z fiatem uno  i klamki  co  prawda byly  troche schowane ale jednak byly wiec niemozna  tu mowic  o braku klamek ,  
przezylem juz niejednego dzwona naszczescie  niegroznego ale zawsze  istnieje taka mozliwosc  ze ktos  cie uratuje  i sie  niedaj boze  niesfajczysz w  aucie , sam  mialem  przyjemnosc  wyciagac dziadka   z auta  ktory mial zawal  i moze to uratowalo mu zycie   ze mialem mozliwosc sie  dostac do srodka  bo koles  wyladowal w  rowie  
zreszta robcie co  chcecie ze swojimi autami   oby  tylko  nieokazalo sie to  niebezpieczne bo bezpieczenstwo  to jednak jest  w tym przypadku na pierwszym miejscu

Marmas Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '94 1.4 ABD CLX

« Odpowiedz #6 - Poniedziałek, 17.04.2006, 11:02:44 - NIEPRZECZYTANA »

Witam w ten lany pondziałek  :ok:  popieram Jokera faktycznie jest to zobronione ze względów bezpieczeństwa, a zupełnie inaczej wyglądają klamki pomalowane, bądż z innego auta np. audi ma fajne pozdrawiam
WoRaS
Gość

« Odpowiedz #7 - Wtorek, 18.04.2006, 12:58:00 - NIEPRZECZYTANA »

Jak ktoś chce optycznie "złagodzić" bok auta to proponuję pomalować klamki (lusterka, listwy...) w kolor nadwozia (tak jest w mojej Ibizie).

Jeśli chce się uwypuklić klamki można założyć na nie chromowane nakładki.

No ale wywalanie klamek? Buuuueeeeee.....  :pala:

Swoja drogą fajnym pomysłem dla aut 4- lub 5-drzwiowych jest chowanie klamek tylnych drzwi w słupkach (nowy Leon, Alfa 147).
prodrive
Gość

« Odpowiedz #8 - Czwartek, 20.04.2006, 12:10:26 - NIEPRZECZYTANA »

jesli chodzi o brak klamek to paly odrazu sie doczepia tak samo jak na badaniu technicznym a jesli chodzi o samochody ktore fabrycznie maja takie bajery (ale chyba nei ma wiec nei bede sie sprzeczal) to fabryka ma na to homologacje i inne papiery ... a paly jak widza ze juz jest cos w samochodzie zmienione to lubia szukac dalej itd ... tak samo jak moga sie doczepic do kierownicy rajdowej np. czy sa na nia jakies kwity ze spelnia wymogi bezpieczenstwa ... z nimi sie nie wygra jak chca cos znalesc zawsze cos znajda
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #9 - Czwartek, 20.04.2006, 16:51:37 - NIEPRZECZYTANA »

Zajeli by się pijanymi kierowcami lepiej..................... :satan:

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

heartless Mężczyzna
Moderator

Samochód: Ibiza '94 AAZ

« Odpowiedz #10 - Piątek, 21.04.2006, 22:46:13 - NIEPRZECZYTANA »

Generalnie klamki się przydają - o bezpieczeństwo trzeba dbać. Tak jak Joker mówi, nie chciałbym oglądać jak ktoś się fajczy w aucie  w aucie tylko dlatego, że po podejściu do wypadku leciałbym po np gaśnicę do swojego auta , żeby wybić czymś szybę. Fakt, że drzwi się często zakleszczają przy większym dzwonie i wtedy strażacy już czekają na hasło "ciąć". Proponuję tuningować auta z odpowiednią dawką rozsądku jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Pozdrawiam.  :pub: dla Jokera za uratowanie gościa!!!

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
Trzebol Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Toledo II, 1.9 TDI

« Odpowiedz #11 - Sobota, 22.04.2006, 21:15:17 - NIEPRZECZYTANA »

USUNIĘCIE KLAMEK.. brak klamek... to tak jak  w pewnym szpitalu   ale  to inna historia!!
heartless Mężczyzna
Moderator

Samochód: Ibiza '94 AAZ

« Odpowiedz #12 - Sobota, 22.04.2006, 21:23:22 - NIEPRZECZYTANA »

Tylko że w szpitalu nie ma ich od wewnątrz  :ok:

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #13 - Niedziela, 23.04.2006, 08:51:04 - NIEPRZECZYTANA »

A tu jest naodwrót.... :ok:

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

Trzebol Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Toledo II, 1.9 TDI

« Odpowiedz #14 - Niedziela, 23.04.2006, 18:15:15 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "heartless"
Tylko że w szpitalu nie ma ich od wewnątrz

spostrzegawczy jestes.. :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  

a skad  wiesz??? ze  w szpitalu nie ma ich od srodka.......
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» Zaspawanie zamków, usunięcie klamek
Skocz do: