+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» Dane z komputera na wyswietlaczu
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Dane z komputera na wyswietlaczu  (Przeczytany 21586 razy)
marek.o
Użytkownik

Samochód: Ibiza 1.4

« Poniedziałek, 10.04.2006, 18:35:31 - NIEPRZECZYTANA »

Czesc jestem nowy tu na forum ale seacika mam od 2000 r ibiza 1.4 z 2000 r .Czy ktos ma pojecie o tym zeby mi sie wswitlały dane z komputera na wyswietlaczu tym centralnym.Czytałem ze ktos juz o to pytał ale bez konkretnej odpoeiedzi.wiem ze musiał bym zmienic przełącznik zespolony przy kierownicy i dociągnac wiązke przewodów ja ją chyba mam to cz pozostaje mi telko wymiana tego przełącznika.

[ Dodano: 2006-04-12, 20:23 ]
widzę że z tym problemem muszę poradzic sobie sam.Jak cos wykombinuję to napiszę.
kampacz
Gość

« Odpowiedz #1 - Czwartek, 13.04.2006, 18:10:57 - NIEPRZECZYTANA »

Hej - no właśnie to ja pytałem o to kiedyś tu na forum i nie tylko tu i też nikt nic konkretnego mi nie umiał powiedzieć - takie pytanie skąd wiesz że masz tą wiązke kabli?? jest to jakoś widoczne?? bo to bardzo ułatwiłoby sprawe a musze przyznać że taki bajer jak komp pokładowy to nie lada gratka dla kogoś kto jeszcze nie miał z tym do czynienia :)
także jakbyś do czegoś doszedł to prosze napisz napewno nie jeden z seatomaniaków skożysta z jakichkolwiek porad
ja tam sam nie wykombinuje nic bo jakoś na bakier jestem z elektroniką i elektryką :) ale może jeśli nie byłoby to zbyt skąplikowane to dałoby sie coś "wytoczyć" ewentualnie szykować kapuste i do jakiegoś extra super hiper magika jechać (może ktoś zna takowego na śląsku  :mrgreen: )
marek.o
Użytkownik

« Odpowiedz #2 - Czwartek, 13.04.2006, 18:31:21 - NIEPRZECZYTANA »

czesc wiązke mam bo jak mi taki magick zakładał to radio  fabryczne, bo jak kupiłem samochód to nie było a podobało mi sie.To mówił ze mi ja podłączył ,prawdopodobnie jest ona wpieta w to radio a wzasadzie tą puszke blaszaną za panelem z wyświetlaczem powinny byc wpiete trzy kostki jedna jest od zmieniarki druga od nawiewów a trzecia słorzydo tego co nas interesuje .niemiał przełącznika zespolonego przy kierownicy i nie spróbowalismy tego podłączyc .Widziałem taki praełącznik na giełdzie za 100 zł alenie sprawdziłem ile ma kostek ten ze sterowaniem do komputera a ile ten zwykły moze ty albo ktos sie oriętuje to by było warzne , spróbuje w serwisie zeby mi pokazali te dwa i zobacze czym sie rórznią a wtwdy kupie i spróbuje.
DeDeK Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #3 - Piątek, 14.04.2006, 09:52:08 - NIEPRZECZYTANA »

a wiec podpowiem wam tak :

wiazka powinna isc do przelacznika w kierownicy na przelacznik kompa

wiazka w radiu jest zawsze 3 kostki zielona niebieska i zolta

radio (sa dwa modele med i high) med nie posiada sterowania cd high posiada jesli nie macie high mozecie zapomniec o danych z kompa na wyswietlaczu

co do samego kompa zbedny bajer i osobiscie gdybym go nie mial nie zainwestowalbym w toto bo nie warto :satan:

DeDeK
Była CORDI SPORT TDI
Obecnie auto na F - Renault Laguna 2.2 dCi
kampacz
Gość

« Odpowiedz #4 - Piątek, 14.04.2006, 10:14:09 - NIEPRZECZYTANA »

no to ja mam med bo nie mam przycisku CD na panelu :( a to czemu odpada ta opcja przy tym modelu ?? nie jest udostępniona w tym modelu?? i czemu odradzasz tą inwestycje (może pomiary nie są zbyt wiarygodne??
Rafal32
Gość

« Odpowiedz #5 - Piątek, 14.04.2006, 11:17:15 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "DeDeK"

co do samego kompa zbedny bajer i osobiscie gdybym go nie mial nie zainwestowalbym w toto bo nie warto :satan:

i tu się zgodzę, ja to mam  ale  jakbym nie miał to wcele by mi sie gorzej nie jeżdziło.
A pomiary akurat w moim wypadku są bardzo wiarygodne, no może z wyjątkiem temperatury zewnętrznej ze względu na notorycznie spier**** czujnik. Średnie spalanie pokazuje dokładnie takie samo jak wyliczone klasyczną metodą (tankowanie do pełna itd..)
Zamiast tego gadżetu to wolałbym już miec w aucie płynną regulację czasowych wycieraczek i czujnik cofania  :satan:
DeDeK Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #6 - Piątek, 14.04.2006, 12:32:20 - NIEPRZECZYTANA »

czujnik cofania to tez taki gadzet jak umiesz jezdzic nie jest Ci potrzebny :D
a co do plynnej regulacji to by sie przydala i to bardzo

podoba mi sie system jaki ojciec ma w merivie

wlaczasz wycieraczke na czasowke i od razu wylaczasz i po czasie w jakim chcialbys przetrzec znowu znow wlaczasz na czasowke i zostawiasz dziala potem z zadana czestotliwoscia :satan:

DeDeK
Była CORDI SPORT TDI
peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

Samochód: ASZ

« Odpowiedz #7 - Piątek, 14.04.2006, 13:01:13 - NIEPRZECZYTANA »

czujnik cofania to tez taki gadzet jak umiesz jezdzic nie jest Ci potrzebny :D
a co do plynnej regulacji to by sie przydala i to bardzo

podoba mi sie system jaki ojciec ma w merivie

wlaczasz wycieraczke na czasowke i od razu wylaczasz i po czasie w jakim chcialbys przetrzec znowu znow wlaczasz na czasowke i zostawiasz dziala potem z zadana czestotliwoscia :satan:

pewnie masz na mysli coś takiego  :arrow: http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=96852334

jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to
marek.o
Użytkownik

« Odpowiedz #8 - Piątek, 14.04.2006, 13:32:38 - NIEPRZECZYTANA »

a ja mam radio z cd czyli high i mam wiazke wpietą w radio od tyłu i wyprowadzoną przy kierownicy to w takim razie musze dokupic ten przełącznik.I tu pytanie czy cały czy tylko manetkę od wycieraczek i jeszcze jedno jak odkrece poduszke i ją odłącze to puzniej po złorzeniu trzeba ja zaprogramowac czy cos podobnego.I jeszcze jedno poduszke odkręca sie od spodu takie dwie srubki tak może jakas mała wskazówka jak ja zdiąc.Dzieki i tak za kąkretną odpowiedz co do tego problemu.
DeDeK Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #9 - Piątek, 14.04.2006, 13:38:03 - NIEPRZECZYTANA »

poduszke masz na 3 srubach z tylu kierownicy

odkrecasz wyjmujesz i odlaczasz aaa odlaczanie i podlaczanie poduchy robisz na odlaczonym aq cobys zebow nie zbieral po samochodzie czasem

potem musisz zdjac kierownice wielki klucz i przelaczniki

wystarczy sama manetka bedzie troche zabawy

[ Dodano: 2006-04-14, 14:42 ]
Cytat: "peter174"
pewnie masz na mysli coś takiego

jakiez to proste :D

chyba to zanabede :D

DeDeK
Była CORDI SPORT TDI
marek.o
Użytkownik

« Odpowiedz #10 - Piątek, 14.04.2006, 13:57:55 - NIEPRZECZYTANA »

czyli nie bede musiał jechac do serwisu żeby mi ja sprawdzili czy moze pojechac dla pewnosci.Ztego co piszesz to lepiej załorzyc cały przełącznik nirz wymieniac tylko jego czesc to bedzie prostrze czy tak .A przełączniki sa jakoś mocowane żebym  zatrzasków nie po urywał jak są .Wielkie dzieki za poradę ,i czy wrazie jakis problemów mógł do ciebie tu na forum napisac , jeszcze raz dzieki.
peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

Samochód: ASZ

« Odpowiedz #11 - Piątek, 14.04.2006, 14:44:32 - NIEPRZECZYTANA »

[ Dodano: 2006-04-14, 14:42 ]
Cytat: "peter174"
pewnie masz na mysli coś takiego

jakiez to proste :D

chyba to zanabede :D

proste jak klocki Lego  ;-)  ... wyjmujesz ... wkładasz ... i juz masz programowane wycieraczki  :ok:

jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to
Jobski
Użytkownik

« Odpowiedz #12 - Piątek, 14.04.2006, 15:07:23 - NIEPRZECZYTANA »

rarytas cccnet chyba wszystko tak nazywa 40zł to lekka przesada trzeba kupić przekaźnik o oznaczeniu 99 wstawia się go zamiast 19
ja u siebie to zrobiłem i rewelacja (przekaźniczek dostałem za free :hmm: )

Były:
Cordoba SXE 1,6 (AEE) 75KM '98
Cordoba SX TDI (AHU) 106KM '97
Valgaar Mężczyzna
Animator :-)
Moderator

« Odpowiedz #13 - Piątek, 14.04.2006, 20:44:07 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "kampacz"
nie mam przycisku CD na panelu

a ku czemu ten przyciks ma służyć? do zmieniarki?

Cytat: "Jobski"
trzeba kupić przekaźnik o oznaczeniu 99 wstawia się go zamiast 19

a jak to póżniej kontrolować? :-) a jak bym chcial zmienić czasówkę to co? powtarzam operacjię? i czy ten przekaźnik pasuje do wszystkich typów seata? no i kaj go dostac?
kampacz
Gość

« Odpowiedz #14 - Sobota, 15.04.2006, 10:08:54 - NIEPRZECZYTANA »

Valgaar po braku przycisku CD na panelu można stwierdzić jaką wersje radia sie ma (tak wywnioskowałem z opisów) jeśli jest CD to jest wersja HIGH a jak nie ma to MID - tylko nie wiem właśnie jaki to ma wpływ na wyświetlanie danych z kompa??
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» Dane z komputera na wyswietlaczu
Skocz do: