Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ustawienie godziny w komputerku Toledo 2 ?  (Przeczytany 18493 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
cezar
Gość

« Poniedziałek, 10.04.2006, 15:07:59 - NIEPRZECZYTANA »

Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy Seata :) , w ostatnich dniach kupiłem Toledo 2 1,8 20 v z komputerem . Nie potrafię niestety ustawić godziny. Przy włączonym zegarku i wciśnięciu reset w przełączniku od wycieraczek nic się nie dzieje ,bez problemu resetują się natomiast inne ustawienia jak czas jazdy itd. Czy ustawienie zegara nie jest przypadkiem powiązane  z radiem ? Proszę o pomoc i z góry dziękuję .
Pozdrawiam all Cezar
ro-dan Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: CORDOBA 6L COOL+ 1,4 16V BKY 2005

« Odpowiedz #1 - Poniedziałek, 10.04.2006, 15:33:46 - NIEPRZECZYTANA »

...nie wiem dokładnia jak jest w toledo ale w mojej cordobie zegarek ustawia się tym samym "dinksem", którym kasuje się dzienny licznik kilometrów...
...aby skasować dzienny przebieg, wciska się ów "dinks", natomiast aby ustawić zegar przekręca się go w lewo dla ustawienia godzin, a w prawo dla ustawienia minut (trzeba lekko przekręcić i trochę przytrzymać - samo przekręcenie jest minimalne)...
 ;-)

CORDOBA 6L COOL+ 1,4 16V BKY 2005
 :arrow: cool+ :ok:
cezar
Gość

« Odpowiedz #2 - Poniedziałek, 10.04.2006, 15:54:57 - NIEPRZECZYTANA »

No i działa :) wielkie dzięki Rodan :) a ja się głowiłem 2 dni , ciskalem wszystko co sie dało , jeszcze trochę i bym pewnie  polamał to i owo:) a to takie proste ,  :D jeszcze raz wielkie dzięki .
ro-dan Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: CORDOBA 6L COOL+ 1,4 16V BKY 2005

« Odpowiedz #3 - Poniedziałek, 10.04.2006, 15:59:16 - NIEPRZECZYTANA »

:ok:

CORDOBA 6L COOL+ 1,4 16V BKY 2005
 :arrow: cool+ :ok:
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #4 - Niedziela, 27.01.2008, 18:38:18 - NIEPRZECZYTANA »

Moze troche OT ale chcialem zapytac czy ktos moze orientuje sie jak jest z tymi kompami w toledo 2. Wiem ze byly 2 wersje, jedna pokazuje spalanie a druga nie. Czy jest jakas mozliwosc ulepszenia tego komputera (tak jak np w ibi 99-02 ponoc mozna wymienic radio i podpiac manetki). Z gory dzieki za odp.

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» Ustawienie godziny w komputerku Toledo 2 ?
Skocz do: