+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Jaka instalacja gazowa do Seata?
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jaka instalacja gazowa do Seata?  (Przeczytany 114066 razy)
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #45 - Środa, 03.06.2009, 13:43:40 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Doosia
Wielo czyli ilu?
Mi tu coś kolega w pracy sugerował, że jak mam 8 cylindrów to mam jednopunktowy.
Jeden wtrysk na jeden cylinder = cztery wtryski  ;)

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
Doosia Kobieta
Zgaga
Użytkownik

Samochód: już nie :( Ibiza '01, 1.4 MPI/ teraz:Toyota Avensis '05, 2.0

« Odpowiedz #46 - Środa, 03.06.2009, 17:34:59 - NIEPRZECZYTANA »

Ok, jestem po wstępnym ocenach cen i instalacji:
W Auto gaz proponują tą BRC-niby włoska za 2900, ale na makuszynskiego znalazłam ciekawy zakład i tam polecają STAG-a za 2350zł, oczywiście sekewencja, wtryski montowane na jednej listwie, ale każdy osobno.  W FUGAZI ta sama instalacja 200zł więcej.
Dziękuję wszystkim za pomoc, teraz myślę i myśle.

Szukam ósmego koloru tęczy Tosia
Jimmy Mężczyzna
I like it
Użytkownik

Samochód: Toledo '99, 1.6 SR+gaz, 100KM

« Odpowiedz #47 - Środa, 03.06.2009, 17:43:23 - NIEPRZECZYTANA »

BRC-niby włoska za 2900
Aż tyle? Przyjedź do Łodzi i będziesz miała max. za 2300, po 2100 tylko słyszałem, ale nie mam tera kontaktu z tym gościem. Jutro będę w tym warsztacie co mają po 2.3k, to mogę wypytać o konkrety. Instalacja włoska, ale to nie "Diego" która jest do bani.

"Chodzenie do kościoła sprawia, że jesteś katolikiem tak samo jak spanie w garażu sprawia, że jesteś mechanikiem."
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #48 - Środa, 03.06.2009, 17:45:38 - NIEPRZECZYTANA »

Tu sobie jeszcze przedzwoń

http://www.zumi.pl/311633,Gaz-Hurt._Jan_Patola,Krakow,firma.html

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

aboz Mężczyzna
Music my saviour
Prezes

Samochód: Była Cordoba Vario '01 AUA 1.4 16V DXK, jest VW Jetta 07 BLS

« Odpowiedz #49 - Środa, 03.06.2009, 18:18:02 - NIEPRZECZYTANA »

Montuj Stag 300. Instalacja dobra i łatwa w obsłudze. Tylko powiedz, że nie chcesz żadnych regenerowanych elementów tylko ori komplet Stag.
Dura Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba 1.6 ABU/ Octavia 1.9 TDI

« Odpowiedz #50 - Środa, 03.06.2009, 22:57:41 - NIEPRZECZYTANA »

ja polecam jedyny dobry zaklad gdzie montuja i serwisuja FUGAZI na ul.Lindego (znaja sie chlopaki na instalacjach jak malo kto)  :ok:

uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX

« Odpowiedz #51 - Środa, 03.06.2009, 23:19:34 - NIEPRZECZYTANA »

Doska tylko STAG 300 po pierwsze dobra instalacja
BRC to teraz wiekszosc kity i co z tego ze oni ci zaloza jak nie maja pojecia o tym (ja CI zaloze i lepiej bedzie dzialac) po prostu wkladaja gotowy kit do auta i ma grac jak nie gra to wina auta
Jedyna propozycja STAG 300 z mojej strony, wystrzegaj sie reduktorów KME, no i wtryski magic-jety bierz albo valteki(ale one sie lubia zapychac na kiepskim gazie) i pamietaj ze jak auto masz powiedzmy 80 KM to reduktor powinien byc conajmniej do 100KM conajmniej podobno chwala ZAVOLI ( ja CI nie polece konkretnie bo na tak male moce sie nie rozgladalem sam mam u siebie EG 150(170KM) a w passacie planuje EG 200(240KM))

Co do ceny hmm czasem nie patrz na cene tylko na warsztat ja zalozylem w cordobie w warsztacie w autoryzowanym przez firme brc, co oni ze mna mieli to masakra:P, do tej pory wiedza kto dzwoni do nich, mialem z nimi juz zadyme z rzecznikiem, koniec konców wymienili mi wszystko na takie co chcialem co z tego jak nie potrafili tego ustawic. Pojechalem do goscia co zakladal w passacie instalacje( z ktore de fakto nie mam zadnych problemów) i co seata zostawilem na godzine i pozniej bylem pod wrazeniem tego co zrobil do tej pory wszystko smiga bez zarzutu. Gosc ma zaklad tego typu ze u siebie na podworku w garazu, a o termin do niego trzeba sie zapisywac z 2 tygodniowym wyprzedzeniem, ale Tobie sie nie oplaca do niego jechac bo to Bilgoraj

Porozgladaj sie po znajomych po opiniach i daj 300 zł wiecej za to samo ale lepiej miec porzadnie

Napisano: Czwartek, 04.06.2009, 00:06:47

Czyli juz masz Dura mowi FUGAZI a ja mowie STAG dwa w 1

A i nie daj sobie wcisnac staga 200 bo jeszcze co niektorzy go wkladaja :P wogole to jest juz nastepca staga 300 czyli stag -4 ale jakos slabo o nim slychac a juz z pol roku jest
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 04.06.2009, 06:47:37 wysłane przez uszek » Zapisane

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
Jimmy Mężczyzna
I like it
Użytkownik

« Odpowiedz #52 - Czwartek, 04.06.2009, 06:03:37 - NIEPRZECZYTANA »

Doosia podjedź i pogadaj tu masz listę serwisów http://www.czakram.pl/nrits_wojewodztwo.php?name=ma%B3opolskie1.
Ja mam właśnie od nich.

"Chodzenie do kościoła sprawia, że jesteś katolikiem tak samo jak spanie w garażu sprawia, że jesteś mechanikiem."
Dura Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #53 - Czwartek, 04.06.2009, 06:26:20 - NIEPRZECZYTANA »

Tu nie chodzi o spis serwisow tylko o jakis konkretny sprawdzony zaklad  ;)

uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #54 - Czwartek, 04.06.2009, 06:46:40 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Dura
Tu nie chodzi o spis serwisow tylko o jakis konkretny sprawdzony zaklad

Dura ma racje kazdy sobie moze wejsc na PF i spisac liste zakladów, ale po co :?:  :?:  :?:

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
Jimmy Mężczyzna
I like it
Użytkownik

« Odpowiedz #55 - Czwartek, 04.06.2009, 07:26:11 - NIEPRZECZYTANA »

Chodzi mi o konkretną instalację rozprowadzaną przez tą firmę. Zakład to mogę polecić w Łodzi ul. Złotno 25. Nie zakładają tam instalacji do każdego auta. Bo nie każdy silnik nadaje się do "zagazowania". Więc nie naciągają klienta hasłem typu "założymy, zobaczymy". Miałem okazje porównać instalacje BRC moją, założoną w tym zakładzie i instalację BRC założoną w serwisie "garażowym". Moja działa bez zarzutu, tamtą koleś po 3 reklamacji zdemontował i pojechał do w/w zakładu, aby założyć taką jak ja  i jest bardzo zadowolony. Nie wydaje mi się, aby Doosia chciała przyjechać do Łodzi, więc podałem namiar na serwisy spokrewnione.
To tyle. Teraz rozumiesz  :los: po co ten link?

Doosia Kobieta
Zgaga
Użytkownik

Samochód: już nie :( Ibiza '01, 1.4 MPI/ teraz:Toyota Avensis '05, 2.0

« Odpowiedz #56 - Czwartek, 04.06.2009, 11:25:44 - NIEPRZECZYTANA »

No zadzwoniłam do mojego zakładu co prawdopodobnie będzie mi montował instalację, i już wiem że jest to STAG 4 na wtryskach Valteka, ale jak chce moge miec inne. Reduktor Tomasetto Alaska (do 140KM), co o tym myslicie
? A i jeszcze jedno korek od wlewu będe miec obok korka od benzyny:) znaczy sie pod klapką.

Szukam ósmego koloru tęczy Tosia
Dura Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #57 - Czwartek, 04.06.2009, 15:36:21 - NIEPRZECZYTANA »

A i jeszcze jedno korek od wlewu będe miec obok korka od benzyny:) znaczy sie pod klapką.
dobre miejsce  :ok:

uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #58 - Czwartek, 04.06.2009, 15:44:49 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Jimmy
To tyle. Teraz rozumiesz  :los: po co ten link?
popatrz se na PF to samo bedzie  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

Jak masz cos konkretnego do napisania dotyczacego samej instalacji to pisz a nie adresy bo kazdy glupi sobie potrafi znalezc skoro Ty na to wpadłes :rotfl:  :rotfl:  
 Dosia sobie znajdzie warsztat tym bardziej ze moze sie kogos znajomego poradzic kto na miejscu zakladal gaz i jest madrzejsza :ok:  :ok:  :ok:  :ok:  

Napisano: Czwartek, 04.06.2009, 16:43:36

Doska wszystko ok choc z tego co mi sie wydaje ten reduktor to chyba srednio sie spisywał ale nie jestem pewny
Valteki zolte  OK ale gaz musi byc dobry bo sie zapychaja ale jedne z lepszych chyba po magicjetach
Stag 4 czyli nowsza wersja staga 300 :ok:  :ok:
korek wlewu paliwa to jeden grzyb gdzie:) ja bym wolal w zderzaku na dole w plastiku bo jak beda mi wkladac ten "pistolet" to jak se czasem nie trafi dobrze to wiesz jak jest:) a pozniej bedzie wlew porysowany no chyba ze zamontuja CI taki bajer ze bedziesz musiała wozic ze soba taki wlew wkrecany w wezyk
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 04.06.2009, 16:10:49 wysłane przez uszek » Zapisane

Jimmy Mężczyzna
I like it
Użytkownik

« Odpowiedz #59 - Czwartek, 04.06.2009, 16:17:56 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: uszek
Jak masz cos konkretnego do napisania dotyczacego samej instalacji to pisz a nie adresy bo kazdy glupi sobie potrafi znalezc skoro Ty na to wpadłes :rotfl:  :rotfl:
:rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(

Zwróć uwagę na pisownię.  :pub:  :pub:  :pub:  :pub:  :pub:
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 04.06.2009, 16:37:07 wysłane przez Jimmy » Zapisane

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Jaka instalacja gazowa do Seata?
Skocz do: