Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Hamujące przednie koła :(  (Przeczytany 3293 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Pawelcyk Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Ibiza 6K 1,9 TDI 1999r

« Niedziela, 14.03.2010, 19:05:27 - NIEPRZECZYTANA »

Witam...miałem ostatnio szanse podnieść swoja Ibi w góre żeby sprawdzić stan po zimnie...zdziwienie ogarneło mnie gdy chciałem pokręcić przednimi kołami...samochód był na luzie a opór z jakim próbował nimi kręcic wskazywał na to jakby były na biegu czyli strasznie ciężko. Najbardziej "zapieczona" ze tak powiem było lewe koło (teraz wiem dlaczego ciągle mnie znosi na lewo na prostej). Mechaniko pokręcił kołami...dotknął kopułki skrzyni biegów przy poruszaniu bo były straszne luzy i stwierdził że : są uszkodzone łopatki w skrzyni biegów i skrzynia może mi walnąć w każdej chwili...co o tym sądzicie? Faktycznie skrzynia może być niedługo do wymiany? Dodam że to "kowadło" przy silniku które rusza sie przy wkładaniu biegu strasznie lata i ma luzy...

Jeżeli zginę to w przekonaniu że robiłem to co naprawdę Kochałem...To jest Nasz czas...jedna krótka chwila zrobi swoje...Nigdy nie wiem czy do domu wrócę cało
vicotel Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Ibiza 2003 1,9 TDI

« Odpowiedz #1 - Niedziela, 14.03.2010, 23:31:06 - NIEPRZECZYTANA »

A może po prostu łożyska do wymiany

uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX

« Odpowiedz #2 - Poniedziałek, 15.03.2010, 00:29:01 - NIEPRZECZYTANA »

albo zaciski trzymaja i zatarte sa prowadnice zacisku

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
Pawelcyk Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Ibiza 6K 1,9 TDI 1999r

« Odpowiedz #3 - Poniedziałek, 15.03.2010, 08:40:58 - NIEPRZECZYTANA »

Nie wiem Panowie ale trzeba odwiedzic w tym tygodniu znajomego mechanika...niech powie coś konkretnego a później będziemy działać. Ale już od jakiegoś czasu zauważyłem że ruszając na jedynce dosyc dynamicznie puszcze szybko gaz to jakby całe przednie zawieszenie sie ruszało...jest takie silne metaliczne stuknięcie i czuć że przód sie "chowa i wychodzi".

Jeżeli zginę to w przekonaniu że robiłem to co naprawdę Kochałem...To jest Nasz czas...jedna krótka chwila zrobi swoje...Nigdy nie wiem czy do domu wrócę cało
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Zawieszenie, układ hamulcowy i kierowniczy» Hamujące przednie koła :(
Skocz do: