+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» głośniki i pulpit
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: głośniki i pulpit  (Przeczytany 7761 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
czerniqt
Gość

« Sobota, 18.03.2006, 20:20:12 - NIEPRZECZYTANA »

mam ibiza 99r i nie wiem jak sie dobrac do glosnikow z przodu w deseczce - pod szybka... chce je wymienic na lepsze ale nie wiem jak sie do nich dorwac - pomocy
joker Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '95 2.8 VR6

« Odpowiedz #1 - Sobota, 18.03.2006, 21:25:23 - NIEPRZECZYTANA »

podwazasz   te kratki   srubokretem i tle  kratki same wychodza    wyciagasz glosinki  tez  podwazajac  je  i po sprawie

PiotrekAW
Gość

« Odpowiedz #2 - Niedziela, 19.03.2006, 11:34:55 - NIEPRZECZYTANA »

A tak zapytam z ciekawosci czystej!Jaki rozmiar tych głośników jest na półce?

Dzieki
4th_horseman
Użytkownik

Samochód: Ibiza 1.4 AEX '97

« Odpowiedz #3 - Niedziela, 19.03.2006, 11:41:42 - NIEPRZECZYTANA »

z tego co podaja np na allegro to 10cm.
ale widzialem wiele zestawow pod szybe i kazdy oferowal inne glosniki. od samych cewek (ja takie mam) po normalne glosniki 10cm (z magnesem).
czy mozna wiec montowac pod szybe i same cewki (w jakichs plastikowych uchwytach oczywiscie - chyba fabryczne sa takie) i normale glosniki?

'With the four horsemen ride...'
mdavid
Użytkownik

« Odpowiedz #4 - Niedziela, 19.03.2006, 20:38:10 - NIEPRZECZYTANA »

A ja miałem 2 pionierki w desce 10 cm ale je ostatnio odłaczyłem bo jak założyłem do drzwi też pionierki to radio nie wytrzymywało mimo że ma 4x50 wat ale jeszcze z tyłu w półce miłem głośniki i to już za dużo bez dodatkowego wzmacniacza więc szczerze polecam dobre głośniki w drzwi o woele lepszy efekt niz małe 10 w podszybiu, sam sie przekonałem

GOLIAT
czerniqt
Gość

« Odpowiedz #5 - Niedziela, 19.03.2006, 21:38:30 - NIEPRZECZYTANA »

tak tylko że jak odłaczyłem glosniki w podszybiu - dzieki za podpowiedz jak sie do nich dobrac - to mi sie okazalo ze jak daje w radiu na front to mi nic nie gra bo te frontowe (przednie) to sa te na podszybiu a te w drzwiach to sam nie wiem - jakby na tyl troche a jakby tak nijak ze tak napisze - obecnie mam radyjko 4X50 JVC (KD-G311) na podszybiu 10cm Sony 2-way 110W, drzwi - 17 cm Sony 2-way 160W, i pułka - 3-way 300W Infinity - i gra całkiem niezle - a moze nawet bardzo dobrze
mdavid
Użytkownik

« Odpowiedz #6 - Niedziela, 19.03.2006, 21:47:55 - NIEPRZECZYTANA »

Powiem tak głośniki o rozmiarze 10 cm też mi grały spoko i byłem zadowolony ale jak dałem dobre głośniki w drzwi to było tak że są one razem podłączone z tymi w desce no i gdy dałem troszke głośniej to juz 10 dawały z siebie wszystko a te w drzwiach jeszcze miły duży zapas więc jak odłączyłem te w podszybiu to odrazu i lepszy efekt bo można wiecej wyciągnąć z tych w drzwiach a jeśli masz te w drzwiach podłączone do tych z tyłu to jak najszybciej to zmień mówie ci dobra rada u mnie sie sprawdziło i teraz gra jeszcze lepiej a też nie było źle

GOLIAT
czerniqt
Gość

« Odpowiedz #7 - Niedziela, 19.03.2006, 22:11:24 - NIEPRZECZYTANA »

ale gdzie to zmieni? na kostce na wejściu do radia?
mdavid
Użytkownik

« Odpowiedz #8 - Niedziela, 19.03.2006, 23:16:09 - NIEPRZECZYTANA »

Musisz sprawdziś na kości z samochodu czy tam ktoś nie poprzepinał pinów i głośniki z drzi graja ci razem z tyłem łatwo to sprawdzić po kolorach kabli w kostce i kolorze w drzwiach a potem porównaj z kością od radia która ma opis jaki kabel do jakiego głośnika.Ale grginalnie z tego co wiem to nie ma przewodów poprowadzonych do tylniej półki więc coś masz namieszane, i tył ktos podłączył ci tam gdzie powinien byś przód sam to sprawdz albo podjedż tam gdzie zakładaja car audio i oni ci to za 10 zeta zrobią bez żadnego problemu bo to tylko wystarczy kabelki w kości poprzepinać więc więcej cię nie skasują.Pozdraiwam i napisz czy sobie poradziłeś a te 10 odłacz bo psujesz sobie brzmienie :ok:

GOLIAT
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» głośniki i pulpit
Skocz do: