uszek 
OOOO
Użytkownik
Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX
|
 |
« Odpowiedz #255 - Poniedziałek, 02.07.2007, 19:28:43 - NIEPRZECZYTANA » |
|
tylko wez poprawkę ze zaden magnes nie styka się bezpośrednio z blacha karoserii ... zawsze jest podkładka pod magnesem bo inaczej bys porysował lakier  magnes wogole niie ma styyku z masa i dziala to na sprzezeniiu i duzy magnes na dachu lepiej bedzie niz na klapie bo klapa to stosunkowo mała przeciwwaga dla anteny coo innego w jakims busie czy nawet cordobie
|
|
|
|
Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />  
|
|
|
|
peter174 
niezależny
Użytkownik
Samochód: ASZ
|
 |
« Odpowiedz #256 - Poniedziałek, 02.07.2007, 19:33:27 - NIEPRZECZYTANA » |
|
ok ... tylko jak masz przejscie z masy anteny na masę auta to wówczas całe auto ci robi za przeciwwagę ... i tak własnie jest gdy masz antenę na uchwycie a mocowanie uchwytu ma przebicie przez lakier do masy auta ...
|
|
|
|
jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to
|
|
|
|
KYS 
~ KYS ~ ?
Moderator
Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)
|
 |
« Odpowiedz #257 - Poniedziałek, 02.07.2007, 20:32:35 - NIEPRZECZYTANA » |
|
o ile dobrze sie wwiercisz srubkammi do mocowana w blache Raczej chodziło mi o mocowanie anteny, które nie wymaga wiercenia w karoserii...
|
|
|
|
ASZ + FJW = TDI 
|
|
|
|
peter174 
niezależny
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #258 - Poniedziałek, 02.07.2007, 20:35:11 - NIEPRZECZYTANA » |
|
Raczej chodziło mi o mocowanie anteny, które nie wymaga wiercenia w karoserii... no to tylko magnes wówczas pozostaje ... nawet uchwyt antenowy na klapę wymaga minimalnego "wgryzienia się" imbusami w karoserię i lakier
|
|
|
|
|
|
|
|
uszek 
OOOO
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #259 - Poniedziałek, 02.07.2007, 20:54:02 - NIEPRZECZYTANA » |
|
karoserię i lakier doo samej blachyy a czesto jest tak ze nowych autach srubki wybrzuszaja blache na gorze i widac takie male dwie gorki
|
|
|
|
Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />  
|
|
|
|
peter174 
niezależny
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #260 - Poniedziałek, 02.07.2007, 20:59:22 - NIEPRZECZYTANA » |
|
a czesto jest tak ze nowych autach srubki wybrzuszaja blache na gorze i widac takie male dwie gorki nie przesadzaj :test: ... mam tak mocowaną antenę i nic nie wybrzusza ... blacha na kantach w seacie nie jest aż taka cienka i podatna na wyginanie 
|
|
|
|
|
|
|
|
KYS 
~ KYS ~ ?
Moderator
Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)
|
 |
« Odpowiedz #261 - Poniedziałek, 02.07.2007, 21:07:41 - NIEPRZECZYTANA » |
|
nawet uchwyt antenowy na klapę wymaga minimalnego "wgryzienia się" imbusami w karoserię i lakier Właśnie pooglądałem dokładniej takie uchwyty - faktycznie zamontowanie anteny na takim uchwycie mocowanym dwiema śrubkami do karoserii na pewno nie pozostanie bez śladu dla lakieru i blachy... nawet gumowa podkładka dołączana do zestawu niewiele pomoże... :neutral:
|
|
|
|
ASZ + FJW = TDI 
|
|
|
|
uszek 
OOOO
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #262 - Poniedziałek, 02.07.2007, 21:11:32 - NIEPRZECZYTANA » |
|
nie przesadzaj :test: ... mam tak mocowaną antenę i nic nie wybrzusza ... blacha na kantach w seacie nie jest aż taka cienka i podatna na wyginanie  nie mowie o seatach np nowwa meganka i ople
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #263 - Wtorek, 03.07.2007, 06:46:51 - NIEPRZECZYTANA » |
|
teraz mi podpowiedzcie w jakim miejscu najlepiej umiejscowiść antene-->środek dachu??na czym polega strojenie radia?co pierwsze należy zrobić po podłączeniu wszystkiego?
|
|
|
|
|
|
|
|
uszek 
OOOO
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #264 - Wtorek, 03.07.2007, 08:12:38 - NIEPRZECZYTANA » |
|
na srodku a zestroic sam niie zeestroisz bo trzeba mieecc odpowedni przyrzad
Krakow dzis zapraszza to Ci zestroje
|
|
|
|
|
|
|
|
peter174 
niezależny
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #265 - Wtorek, 03.07.2007, 11:31:23 - NIEPRZECZYTANA » |
|
na czym polega strojenie radia? radia nie stroisz ... ono juz jest zestrojone fabrycznie pod konkretne częstotliwości ... stroisz antenę co pierwsze należy zrobić po podłączeniu wszystkiego? sprawdzić zestojenie anteny i jezeli wymaga to poprawy to skorygować to ... ale do tego niezbedny jezt reflektormetr i troszkę wiedzy lub pomoc kolegi który juz troszkę ma pojęcia o CB nie mowie o seatach np nowwa meganka i ople skoro jest az tak miekka to nawet nieudolne zdejmowanie magnesu moze wybrzuszyć blachę :test:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
peter174 
niezależny
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #267 - Czwartek, 12.07.2007, 13:32:03 - NIEPRZECZYTANA » |
|
czy to dobry wybór?? taki sobie ... jak dla mnie zbyt duzo zakłócen zbiera i łatwo posadzić procesor ... fakt ze ma sporo bajerków ale większosc mało przydatne czy radzicie mi coś innego?? np to http://www.allegro.pl/item214967168_cb_radio_president_johnny_ii_asc_nowy_gwarancja.htmllub cos z Unidenków
|
|
|
|
|
|
|
|
BAOO 
Świeżak
Samochód: CORDI->2000r->1.9 TDi
|
 |
« Odpowiedz #268 - Czwartek, 12.07.2007, 15:19:57 - NIEPRZECZYTANA » |
|
a jaką antenkę do tego byś poradził? Bo z tego co doczytałem to anteny nie ma w tym zestawie co mi poradziłeś. Interesują mnie antenki na magnes.
|
|
|
|
...ZEBY MI SIE CHCIAŁO TAK JAK MI SIE NIE CHCE...
|
|
|
|
raby 
Klubowicz
Moderator
Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm
|
 |
« Odpowiedz #269 - Czwartek, 12.07.2007, 15:40:19 - NIEPRZECZYTANA » |
|