+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» CB oraz Nawigacje» CB w Aucie .
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 64 65 [66] 67 68 ... 96   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: CB w Aucie .  (Przeczytany 953572 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX

« Odpowiedz #975 - Poniedziałek, 01.06.2009, 19:54:24 - NIEPRZECZYTANA »

a ja nie myslalem o 520 myslalem o 460pro 450pro 540pro

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
Qba Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #976 - Poniedziałek, 01.06.2009, 19:56:21 - NIEPRZECZYTANA »

tak tylko wszystkie które podałeś nie są oferowane w polsce? i nie ma ich na allegro, to poprawiam pytanie: uniden 520xl czy jakis tti?

uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #977 - Poniedziałek, 01.06.2009, 19:57:37 - NIEPRZECZYTANA »

wszystkie sa oferowane w polsce:)własciwie to byly jakies 15 lat temu, kwestia taka ze ciezko dostepne bo bardzo dobre i jak ktos ma to nie sprzedaje

czy 520 czy tti tyle samo warte(niekoniecznie cenowo)patrz co CI sie wygladem podoba nic wiecej :ok:  :ok:

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
Qba Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #978 - Poniedziałek, 01.06.2009, 20:04:10 - NIEPRZECZYTANA »

a co do anten WILSON?

uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #979 - Poniedziałek, 01.06.2009, 20:05:37 - NIEPRZECZYTANA »

co do anten to mam zdanie ze ponizej 1.5 metra sie nie wypowiadam bo tyle samo sa warte ile maja długosci i jakosci wykonania cewki

grunt to kupic wilsona ktory jest tyle samo wart co hustler a drozszy prawie dwa razy:D
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 01.06.2009, 20:08:35 wysłane przez uszek » Zapisane

Qba Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #980 - Poniedziałek, 01.06.2009, 20:18:26 - NIEPRZECZYTANA »

no to jaką antenę? do 100cm dłuższej niechcę

uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #981 - Poniedziałek, 01.06.2009, 20:23:40 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Qba
do 100cm dłuższej niechcę
Cytat: uszek
co do anten to mam zdanie ze ponizej 1.5 metra sie nie wypowiadam

Napisano: Poniedziałek, 01.06.2009, 21:22:41

Cytat: uszek
grunt to kupic wilsona ktory jest tyle samo wart co hustler a drozszy prawie dwa razy:D

kuczy Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '94 1.8i GLX 90KM

« Odpowiedz #982 - Poniedziałek, 01.06.2009, 20:28:27 - NIEPRZECZYTANA »

Qba, ja słyszałem, że TTI to takie zabaweczki z bajerkami... zresztą tak wyglądają.. - może jestem staroświecki, ale ja szukałem Presidenta, który jest "analogowy" w sensie, zlożony z poszczególnych stopni tranzystorowych (pomijam syntezę - wiadomo) - kupiłem pres. Wilsona

Spojrzałem na tego Unidena - wyglądem przyponina presidenta Harry - jak wybierasz między dwoma markami to UNIDEN.

Co do anten - ja mam antenę WILSON - powiem ci że nawet jej nie zestrajałem, "maszt" włożyłem na oko po środku "zapasu" jaki służy do dokładnego strojenia i było OK - spokojnie odbierałem nadawałem, i wsio było ok.
Dla porównania.. przed Borskiem załatwiałem radio dla 1 osoby na drogę... i tam był Harry II i antena presidenta,, ale bardzo "skrócona" w sensie podwójna cewka w mocowaniu, cewka nawinięta z całej anterny w jej połowie i do etgo ten "talerzyk" - podejrzewam, że może robić za kondensator, ale pewien nie ejstem - sprawowała się GORZEJ niz ten zwykły, ale dłuższy kijek w wilsonie.

uff... no to tyle odemnie. osobiście dla mnie poza analogową budową była czułość wejścia antenowego..

WAŻNE O UNIDENIE - możesz mieć problem z papierami (cytat z elektroda.pl)
ps. mój president Wilson też nie był nigdy licencjonowany - i hmm.. też problem jest  :ninja:

Po dokładnym zapoznaniu się Legalnością lub Nie co do Unidena 510 i Unidena 520 muszę stwierdzić , że mój pogląd na ten temat był NIE do końca słuszny.
Zakaz użytkowania, sprzedaży dotyczy tylko i wyłącznie dwóch firm (sprzedających te Unideny po ingerencji w elektronikę).

wypis z UKE - Zakwestionowane urządzenia były wprowadzane do obrotu przez firmy DAK Electronics i CANEX. Badania przeprowadzone w Centralnym Laboratorium Badań Technicznych UKE wykazały niezgodność konkretnych wyrobów pobranych od w/w dostawców.

Dotyczy to tylko DAG-Electronics i CANEX.
Inne źródła pochodzenia i sprzedaży (poza tymi dwoma) nie są objęte tzw. "embargiem" w Polsce.

Byłe autko: Cordoba '94 1.8i GLX 90KM benzyna A.D.94 - ETRT/ET 18,139 / 17,873 - II Miejsce w klasie A2  - Borsk 2009
Tworzenie stron internetowych
taz Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Psytt 3BG '02, 1.9TDI/Mitsubishi Pajero III '02, 3.2 DID

« Odpowiedz #983 - Poniedziałek, 01.06.2009, 20:33:10 - NIEPRZECZYTANA »

Mateusz rozumiem to Twoje zboczenie 1,5 m minimum ale naprawdę te małe antenki też potrafią zrobić to co powinny i to z całkiem miłym efektem.
Poniżej metra polecam tylko PRESIDENT Missisipi lub jej odpowiednik magnetyczny President Missouri

:google:
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #984 - Poniedziałek, 01.06.2009, 20:38:48 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: kuczy
zresztą tak wyglądają.. - może jestem staroświecki, ale ja szukałem Presidenta, który jest "analogowy" w sensie, zlożony z poszczególnych stopni tranzystorowych (pomijam syntezę - wiadomo) - kupiłem pres. Wilsona
brawo :ok:  :ok:  :ok:  :ok:  :ok:  :ok:

Cytat: kuczy
WAŻNE O UNIDENIE - możesz mieć problem z papierami
glupoty pisza z tym na elektrodzie, policja nie ma takiego prawa zeby sprawdzic co do trzymania sie czestotliwosci, moga zarzadac jedynie homologacji a takowa mozna sciagnac z internetu i wydrukowa, jesli im to nie wystarczy musza pisac protokoly itp i przewaznie odpuszczaja bo wiecej maja problemów z tym a pieniedzy zadnych
kiedys mialy homologacje

kuczy Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '94 1.8i GLX 90KM

« Odpowiedz #985 - Poniedziałek, 01.06.2009, 20:39:49 - NIEPRZECZYTANA »

nie wiem, czy 1,5m to zboczenie... jak pisałem taz, w moim osobistym porównaniu wilson (ok metra?), i president (0,5m) dłuższa wygrywała. przy krótszej miałem wrażenie, że słyszę 1/4 tego co z długą.

Policzcie sobie, że pasmo 11m - więc antena pół falowa ma 5m - i to jest powiedzmy wzorzec, ale ciężko z mobilkami.. więc  odpowiednio 2,5m   1,25m - tyle ma chyba wilson - i to już jest 1/8 fali.. co fajne nie jest...  więc o skracanych nic nie powiem....

jak chcesz jechać i dowiadywać się o coś blisko ciebie.. spox...  ale jak chcesz mieć dobrą łączność na kilka kilosów przed sobą.. by móc się wywiedzieć.. to fizyki nie pokonasz.. niestety.

co do papierów wolałem kolegę za wczasu "ostrzec" - ja sam piszę- mam radio bez papierów... i mnie to tam akurat gila :D

Byłe autko: Cordoba '94 1.8i GLX 90KM benzyna A.D.94 - ETRT/ET 18,139 / 17,873 - II Miejsce w klasie A2  - Borsk 2009
Tworzenie stron internetowych
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #986 - Poniedziałek, 01.06.2009, 20:41:41 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: taz
Mateusz rozumiem to Twoje zboczenie 1,5 m minimum
jak mam cos kupowac i doradzac to nie jakis shit ktory rozni sie cena od 30 (18-244) do 200 zł (georgia)  skoro roznica w zasiegu bedzie zadna bo zalezy wiekszosc od terenu propagacji i anteny kogos od kogo odbieramy sygnal
malo razy jest tak ze slychac mnie z daleka a ja goscia wogole bo ma taka 40 cm antene bo zeby mu sie do garazu z autem zmiescila:D

toka Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Exeo 2.0 TDI CR

« Odpowiedz #987 - Poniedziałek, 01.06.2009, 21:14:45 - NIEPRZECZYTANA »

Bierz Sirio AS-100, mam ja na swoich dwoch autkach i jest rewelacyjna, co prawda uzywam ja z radiem President Walker, co rowniez ma wplyw na jakosc odsluchu.Antenka jest bardzo dobra, napewno bedziesz zadowolony, zreszta to opinia bardzoo duzego grona uzytkownikow. Mialem antenke president walker, niestety ukradli zlodzieje.. Rowniez bylem z niej zadowolony ale po uzytkowaniu Sirio AS-100 jestem bardziej. Jedyne co przemawiało bardziej na plusy antenki missouri to mniejsze szumy, ale za to w Sirio jest wiekszy zasieg. Pozdrawiam
woj Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VW Sharan TDI 130KM+VIR + Cordoba Vario 1.6+LPG

« Odpowiedz #988 - Poniedziałek, 01.06.2009, 21:20:00 - NIEPRZECZYTANA »

a SIRIO AS100 fajna 1 metrowa antenka (z większym magnesem) :pub:  :pub:

Napisano: Poniedziałek, 01.06.2009, 22:19:05

w trakcie mojego kliknęcia toka już napisał

VW SHARAN TDI \\\\\\\\\\\\\\\'01 130 KM+vir  :bounce: i SEAT CORDOBA VARIO 1,6 \\\\\\\\\\\\\\\'98 :seat:
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #989 - Poniedziałek, 01.06.2009, 21:21:06 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: toka
Bierz Sirio AS-100
:pub:  :pub:

Strony: 1 ... 64 65 [66] 67 68 ... 96   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» CB oraz Nawigacje» CB w Aucie .
Skocz do: