+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Światła i oświetlenie » podswietlanie regulacji nawiewu
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: podswietlanie regulacji nawiewu  (Przeczytany 131504 razy)
heartless Mężczyzna
Moderator

Samochód: Ibiza '94 AAZ

« Odpowiedz #120 - Wtorek, 17.03.2009, 19:32:52 - NIEPRZECZYTANA »

moje fotki tego zestawu (słabe dość) są w wątku "Ledomania..."

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
Radziu Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '95 1.8

« Odpowiedz #121 - Sobota, 21.03.2009, 19:29:23 - NIEPRZECZYTANA »

u mnie nie bardzo dziala to podswietlenie. z niewiadomych mi przyczyn swiatlowody nie rozpraszaja swiatla na boczne pokretla

mac456x9 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Leon MY10' 2.0 TDI FR

« Odpowiedz #122 - Sobota, 21.03.2009, 23:31:08 - NIEPRZECZYTANA »

Bo masz fabryczne podświetlenie jedną żarówką...  :-X
Radziu Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '95 1.8

« Odpowiedz #123 - Niedziela, 22.03.2009, 08:44:55 - NIEPRZECZYTANA »

mac456x9, byla mowa o wklejaniu zdjec nawiewow z diodowym zestawem podswietlenia, wiec Twoje stwierdzenie ze jest podswietlane fabryczna zarowka nijak ma sie do rozmowy :|

slr82 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Cordoba '95, 1.4 ABD / Leon ARL

« Odpowiedz #124 - Sobota, 28.03.2009, 19:34:44 - NIEPRZECZYTANA »

Tak to wygląda u mnie.

Jest to wersja nr 5 razem z białą folią zakupioną również u tego gościa.
Montaż bez problemów plug&play.
daniels81
Gość

« Odpowiedz #125 - Sobota, 28.03.2009, 19:41:04 - NIEPRZECZYTANA »

u mnie wyszedł problem bo mam połamane te plastiki co rozprowadzają światło na boczne pokrętłą, jakby ktos miał na zbyciu to dajcie znać chętnie odkupie, podświetlenie wyszło ładnie a montaż banalny....
heartless Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #126 - Sobota, 28.03.2009, 19:44:34 - NIEPRZECZYTANA »

u mnie też jest złamany plastik - prawe "kółko" od "ludzików" - dało się trochę poprawić, okałdając od spodu folią aluminiową. Też chciałbym kupić plastik ,ale to chyba graniczy z cudem ;) Może ze szrotu?

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
daniels81
Gość

« Odpowiedz #127 - Sobota, 28.03.2009, 19:48:03 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: heartless
okałdając od spodu folią aluminiową.
masz może zdjęcie jak to zrobiłeś? folia jest pod platikiem od strony pokręteł czy panelu?
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #128 - Środa, 01.04.2009, 18:25:53 - NIEPRZECZYTANA »

No to ja.....

Nie dałem rady - dałem sobie na to godzinę i mi zabrakło czasu.
Jak wykręce 4 śruby od nawiewów (pokręteł) + 2 od schowka/pstryczków od szyb i wyciągne to - to nie wychodzi mi cały ten mechanizm - bo się dobrze trzyma na linkach od przepustnic nadmuchu. Niestety nie udało mi sie dobrze trafić tym "wynalazkiem" w dziury od nawiewów. Teraz moje pytanie brzmi - jak zdjąć cały ten plastik dokoła

Taki jak ten:

Bo inaczej nie uda mi się na tyle odchylić tych pokręteł, żeby upchnąć podświetlenie
No i czy zostawiliście ten cały czerwony filtr od znaczków - które mają świecic ?
« Ostatnia zmiana: Środa, 01.04.2009, 18:28:07 wysłane przez aboz » Zapisane

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

widget Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VC 2.0 T

« Odpowiedz #129 - Środa, 01.04.2009, 18:30:02 - NIEPRZECZYTANA »

Ja u siebie wyjmowałem ten palstik i z tego co pamiętam to pod zapalniczką w tej wnęce jest jedna śrubka, dwie trzymają górę (żeby je odsłonić musisz wyjąć kratki nawiewów) i oczywiście śrdokowe pokrętła oraz przełączniki do opuszczania szyb poniżej. Reszta to zatrzaski, chyb nic nie pominąłem... :-\

raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #130 - Środa, 01.04.2009, 18:42:18 - NIEPRZECZYTANA »

W dziale instrukcje jest pomoc

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
heartless Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #131 - Czwartek, 02.04.2009, 14:08:47 - NIEPRZECZYTANA »

daniels, nie mam fotki, bo robiłem to po ciemku.. Folią "przykryłem" te okrągłe plastiki jakby od spodu.. Patrząc od przodu auta jest w kolejności folia-plastik. Jak widać (po rozłożeniu podświetlenia) te podłużne diody powinny się zetknąć z tymi wypustkami plastików, co wychodzą z płaszczyzny panelu - tylko w ten sposób cały plastik będzie rozprowadzał światło.. przy pęknięciu chodzi o to, żeby folia podłożona odbiła promienie które uciekają z plastiku  :o Nie ma jakiegoś wielkiego efektu tej folii, może nawet w ogóle go nie ma, ale mi się wydaje, że ciut lepiej jest z folią.. trzeba próbować..

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
hanjin Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza II SE 99' 3D 1,9 SDI AEY

« Odpowiedz #132 - Czwartek, 23.04.2009, 19:50:09 - NIEPRZECZYTANA »

Do Radziu zamień plastiki lewy daj na prawą stronę a prawy na lewą u mnie pomogło. Na początku się załamałem bo myślałem, że kaszanę kupiłem a tu po kilku dniach taki pomysł mnie naszedł aby zamienić te plastiki i wszystko super teraz świeci.
heartless Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #133 - Piątek, 24.04.2009, 19:03:24 - NIEPRZECZYTANA »

Hmm... to zależy, bo plastiki mają takie jakby szersze/grubsze miejsca, które przypadają na "obrazki" na panelu.. Cyferki są gdzie indziej niż ludziki. Jednak może to pomóc, bo cyferki są tylko na kawałku obwodu, a ludziki w kątach kwadratu wpisanego :P No to pojechałem z tą geometrią ;) Muszę sam spróbować, bo właśnie plastik od ludzików mam pęknięty..

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #134 - Wtorek, 05.05.2009, 14:08:34 - NIEPRZECZYTANA »

No to teraz ja.

W końcu się wziąłem za instalację podświetlenia z Allegro. Wybrałem projekt 11

Wszystko fajnie - choć nieźle się musiałem namęczyć, żeby poupychać te diody i pewnie do końca też dobrze ich nie zamontowałem. Ale do czego piję. Filtr do podświetlenia jest u nas czerwony - a niebieskie diody z czerwonym filtrem - nie dają żadnego efektu - światło jest tłumione i zanika.
Ale przed chwilą zauważyłem, że autor projektu poszedł po rozum do głowy i oferuje - przeźroczyste filtry bez których ani rusz.

Dodam jeszcze, że języczki idące w pokrętłach są czerwone z białą końcówką i jakiego koloru podświetlania tych kreseczek byśmy nie wybrali - zawsze będą świecić na czerwono.

P.S.: Najwyższy czas dokupić przeźroczysty filtr.

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Światła i oświetlenie » podswietlanie regulacji nawiewu
Skocz do: