Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pytanie o hałas przy puszczaniu sprzęgła słyszany przez mechanika  (Przeczytany 2510 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
vandergraaf Mężczyzna
Świeżak

Samochód: SEAT LEON 1,6 2007

« Sobota, 19.09.2009, 12:02:44 - NIEPRZECZYTANA »

Jestem pasiadaczem Seata Leona 2007,
po ostatnim przeglądzie po 60 000 kilometrów - Panowie w ASO poinformowali moją żonę
że słyszą hałas przy puszczaniu sprzęgła. Proponują mi rozebranie sprawnego samochodu w celu sprawdzenia skrzyni biegów - sama myśl o rozbieraniu dobrego samochodu jeży mi włosy na grzbiecie.
Samochód jeździ tak samo jak w momencie gdy go kupiłem czyli od nowości.
Biegi wchodzą gładko , samochód jest tak samo głośny jak był i ja nie widzę, ani nie słyszę różnicy.
Nie słyszę żadnego hałasu przy puszczaniu sprzęgła, a jeżdżę sporo - mam nieodparte wrażenie, że chcą mnie naciągnąć na niepotrzebną naprawę.
Rozbieranie sprawnego samochodu po dwóch latach użytkowania - propozycja ASO jest dla mnie co najmniej podejrzana .
Co o tym sądzicie. Czy spotkaliście się z taka sytuacją.
 :-\ 
efmk Mężczyzna
Master Of Silence
Użytkownik

Samochód: była: Ibiza FL - 1.4 MPI [Power]

« Odpowiedz #1 - Sobota, 19.09.2009, 14:27:51 - NIEPRZECZYTANA »

masz zaufanego "Pana Mietka" z zaprzyjaźnionego warsztatu? jeśli tak, weź przejedź się z takowym i po krzyku. z resztą jeśli Ty nic nie słyszysz - a przecież znasz swoje auto bo mówisz że sporo jeździsz - ani nie nie ma problemów z ruszaniem/biegami to nie sądzę, żebyś miał powód do troski.

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Pytanie o hałas przy puszczaniu sprzęgła słyszany przez mechanika
Skocz do: