+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» przestały działać wycieraczki
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 9 10 [11]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: przestały działać wycieraczki  (Przeczytany 169341 razy)
raf2 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Ibiza 1.4 16V (6L)

« Odpowiedz #150 - Czwartek, 05.07.2018, 06:44:35 - NIEPRZECZYTANA »

Najprawdopodobniej zatarły ci się trzpienie w mechanizmie /tak bym stawiał bo jak drgają tzn, że silnik chodzi tylko nie może obrócić ich dlatego pali bezpieczniki. U mnie chodziły powoli i musiałem je ręcznie rozruszać by pracowały /kłopotliwe w czasie jazdy  ;)  /. Swój mechanizm rozebrałem wyczyściłem nasmarowałem i już od 2 lat spokój. Gdybyś chciał mogę na meila posłać mały poradnik z fotkami - Cordoba 2003.
Ja poproszę na nowakrafal1977@o2.pl
paseratti Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Leon

« Odpowiedz #151 - Sobota, 07.07.2018, 17:34:03 - NIEPRZECZYTANA »

Hmm, całkiem dobry zbiorczy wątek, bo jednak problem popularny.
bartos7er Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza 2 FL 2000 1.9TDI 90 KM

« Odpowiedz #152 - Środa, 06.01.2021, 12:42:52 - NIEPRZECZYTANA »

Witam, mam następujący problem w Ibize 2fl, wycieraczki działają tylko tak że dojdą do pionu i nie wracają, silnik próbuje ale nic z tego. Będe wymieniał silnik i tu moje pytanie, czy musi być typowo od Ibizy 2fl, czy pasują również inne od seata czy VW?
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #153 - Środa, 06.01.2021, 15:58:14 - NIEPRZECZYTANA »

Może zapieczone osie wycieraczek w tulejach? Jak będziesz wymieniał silnik to zobacz czy bez silnika lekko chodzi (bez ramion wycieraczek.

bartos7er Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza 2 FL 2000 1.9TDI 90 KM

« Odpowiedz #154 - Środa, 06.01.2021, 17:19:11 - NIEPRZECZYTANA »

Może zapieczone osie wycieraczek w tulejach? Jak będziesz wymieniał silnik to zobacz czy bez silnika lekko chodzi (bez ramion wycieraczek.
tak jak odpiąłem dziś silnik, tak wycieraczkami idzie ruszać bez problemu. Po prostu jak silnik doprowadzi wycieraczki do pionu tak już ich nie cofa i trzeba je jakby popchnąć, bo od pewnego momentu jak by je zaciągnie i zrobi ruch na dół i wróci do pionu
raf2 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Ibiza 1.4 16V (6L)

« Odpowiedz #155 - Niedziela, 18.04.2021, 10:05:49 - NIEPRZECZYTANA »

Mam ten sam problem. Wycieraczki stoją pionowo i nie chcą wrócić. Ktoś ogarnoł temat?
czyleczek Mężczyzna
Świeżak

Samochód: seat ibiza iv 6j 1.6 tdi 90km

« Odpowiedz #156 - Wtorek, 12.12.2023, 18:12:53 - NIEPRZECZYTANA »

Witam, podłącze się do tematu Ibiza IV 2010r. Nie działają wycieraczki przednie. Prawą manetkę jak wezmę do siebie (powinno włączać spryskiwacze jednak nie slychac nawet pompki) i w dół ( co załącza pojedynczy ruch wycieraczkami) i w tej pozycji poruszam manetką to czasem wycieraczki się załączą na ten pojedynczy ruch. Słychać wtedy klik przekaźnika, wycieraczki chodzą bez ciężkich oporów. Znajomy mówi że wina manetki, rozebrałem pająka przeczyściłem styki przy okazji zlutowałem kabelki od tempomatu i dalej to samo. Dodam że tylna wycieraczka działa normalnie, nie wiem czy to może mieć coś wspólnego ale nie działa mi również ogrzewanie tylnej szyby, na przekaźniku klika jednak już na bezpieczniku nie ma prądu, kontrolka na desce też się nie świeci.
Strony: 1 ... 9 10 [11]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» przestały działać wycieraczki
Skocz do: