+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» uciekajacy płyn ze zbiorniczka wyrównawczego
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: uciekajacy płyn ze zbiorniczka wyrównawczego  (Przeczytany 24406 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Morgan
Gość

« Odpowiedz #15 - Niedziela, 27.07.2008, 16:46:21 - NIEPRZECZYTANA »

Dzisiaj założyłem drugi korek i to samo. Więc najprawdopodobniej uszcelka (a może głowica)nie chcę nawet o tym myśleć że moze to być głowica.
Czy częste sa przypadki awarii głowicy w tych silnikach?
Nie w tym silniku i nie w tym roczniku, ktos musial kombinowac z jakims tuningiem albo poprostu przepałował silnik, rowniez uszczelke mozna zalatwic jazda bez plyny chlodniczego, poprostu przegrzewajac go ;/

Niestety nie masz racji - jest to dość częsta awaria w TDI. Zadzwoń do ASO i zapytaj ;) Nie mam pojęcia co może być konkretną przczyną ale pewnie również wpływ na to ma przegrzanie motoru.
 U mnie po rozbiórce motoru głowica i reszta była cacy. Wymieniłem tylko uszczelke i płyn. I od razu uszczelke pod kolektorem jak już się rozebrało ;)
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 27.07.2008, 16:47:55 wysłane przez Morgan » Zapisane
Zyga4don Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: SHARAN 1.8 T

« Odpowiedz #16 - Wtorek, 29.07.2008, 12:46:46 - NIEPRZECZYTANA »

przepraszam zapomnialem o wadach fabryczynych ;) słuszna uwaga

<table><tr><td align="center"><iframe border="0" framespacing="0" src="http://dodatki.net/pliki/licznik_do.php?obraz=59&r=2011&m=5&d=21&tekst=ZLOT IKS" frameborder="no" height="50" scrolling="no" width="100"></iframe></td></tr><tr><td align="center"><a href=\"http://dodatki.net\">Dodatki na bloga</a></td></tr></table>
ADRIANO Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Ibiza 2000r. 1,9SDI ( AGP )

« Odpowiedz #17 - Niedziela, 03.08.2008, 10:57:48 - NIEPRZECZYTANA »

Sprawa dotyczy mojego drugiego samochodu Cytryny 2.0 HDI, ale diesel to diesel wiec pisze tutaj :)
 Problem jest taki.
Ubywa mi plyn z ukladu chloniczego. Ubytek jest nieduzy. Wylatuje przez zawor nadmiarowy w zbiorniku przelewowym..
Po krotkiej jezdzi slysze ze jest duze cisnienie w ukladzie cisnienia-syczy w owym korku (zbiornik przelewowy).
Nastepna rzecz. Jak podlaczylem rurke do opdpowietrznika i wlaczylem silnik to okazalo sie ze z plynem wali duza ilosc powietrza. Termostat dziala, bo chlodnica goraca. W oleju nie ma plynu z chlodnicy. Natomiast plyn ciut jakos mnie klarowny.Ale nie tlusty.
I teraz pytanie :
Obstawiam ze to uszczelka pod glowica , badz peknieta glowica.   Zastanawialem sie czy moze to pompa wodna. Ale gdyby pompa , to nie zapowietrzalby sie i nie wzrastaloby cisnienie w ukladzie chlodzacym. I widac byloby wycieki.
Knuje jak moge sie upewnic zanim oddam samochod do wyciagania glowicy bo to koszty,koszty,koszty..
Mysle i powoli szukam zaufanego , nie drogiego miejsca gdzie wymienia uszczele.

lubie sobie pokierować
Stan Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Toledo '96, 1.9D

« Odpowiedz #18 - Poniedziałek, 04.08.2008, 08:46:22 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: ADRIANO
Obstawiam ze to uszczelka pod glowica , badz peknieta glowica. 
Ja też.

stan
Blake3 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Alhambra '00 1.9TDI

« Odpowiedz #19 - Niedziela, 10.08.2008, 20:16:57 - NIEPRZECZYTANA »

No i dzisiaj odebrałem auto z naprawy. Uszczelka pod głowicą. Chociaż po wyjęciu uszczelki nic nie było po niej widać. Głowica sprawdzona na szczelność i po planowaniu. Na razie jest ok. Przejechałem 150 km i w porządku
Morgan
Gość

« Odpowiedz #20 - Niedziela, 10.08.2008, 20:25:31 - NIEPRZECZYTANA »

A nie mówiłem ;)
krumi1978 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba Vario '01, 1.9 TDI ASV

« Odpowiedz #21 - Poniedziałek, 06.07.2009, 07:08:25 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Blake3
No i dzisiaj odebrałem auto z naprawy. Uszczelka pod głowicą. Chociaż po wyjęciu uszczelki nic nie było po niej widać. Głowica sprawdzona na szczelność i po planowaniu. Na razie jest ok. Przejechałem 150 km i w porządku
Trochę odgrzeje kotleta. A jaki był koszt tej wymiany :?: Mam te same objawy. Zacznę od sprawdzenia korka. Mam nadzieję, że to tylko korek :-X  :huh:

Ofaniel Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Była Ibiza 1.9 TDI EVO1/ Jest Ford Mondeo 2,0 TDDi

« Odpowiedz #22 - Poniedziałek, 06.07.2009, 08:32:23 - NIEPRZECZYTANA »

mi tez uciekal plyn i okazalo sie ze to wyciek z pompy wody...na szczescie nie glowica, a skad wiesz ze plyn miesza sie z olejem?
krumi1978 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba Vario '01, 1.9 TDI ASV

« Odpowiedz #23 - Wtorek, 07.07.2009, 07:54:44 - NIEPRZECZYTANA »

Wymieniłem wczoraj koreczek - wygląda jakby było lepiej. Mam nadzieję, że się utrzyma  :-\  :ok:  :rotfl:

Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» uciekajacy płyn ze zbiorniczka wyrównawczego
Skocz do: