+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Linka prędkościomierza Toledo
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Linka prędkościomierza Toledo  (Przeczytany 4234 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
remik
Gość

« Środa, 09.05.2007, 19:21:14 - NIEPRZECZYTANA »

Mam takie pytanie. Chciałem wymienić linkę prędkościomierza no i wpadł mi ślimak do skrzyni biegów. Zdjąłem go ze starej i na tawot założyłem nowy. Tam chyba powinna być jakaś blokada aby to nie spadało, to podczas pracy poprostu sobie wisi. Na starej było bez zabezpieczenia. Czy wiecie coś o tym. z góry dziękuję Pozdrawiam
kieliszek
Świeżak

Samochód: Toledo I SXE, 1996, 1.9TDI, 1Z

« Odpowiedz #1 - Poniedziałek, 16.07.2007, 10:15:10 - NIEPRZECZYTANA »

problem jest następujacy: po wymianie żarówek podświetlenia, nie działa prędkościomierz, czyli linka jest źle założona, choć wydaje mi się, że wszystko złożyłem dobrze,
czy istnieje jakiś trik (sposób), który pozwala na 100% pewne wpięcie linki do zegarków (chodzi o to ze jest tam strasznie ciasno i w pewnym momencie nie widać jak zachowuje się linka oraz ten plastikowy kielich który kończy osłonę linki)? czy ten kielich powinien wejść w ten większy kielich od zegarków?
dodam, że przed operacją przy wyższych prędkościach słychać było cykanie (terkotanie) z zegarków oraz wydawało mi się że prędkosciomierz zawyża prędkość - może linka lub mechanizm w zegarkach była na ukończeniu? jak wogóle powinna być zakończona linka od góry - moja ma 2 cm od końca plastikową tulejkę, która nie pozwala jej wsunąć dalej do zegarków?

[ Dodano: 2007-07-19, 10:54 ]
sprawa rozwiązana  :mrgreen: - linka była źle zaczepiona w zegarkach (jest tam jakiś zaczep), zrobione przy pomocy fachowca od prędkościomierzy, tachografów itp. w 2 minuty, tym niemniej zegarki nadal cykają w czasie jazdy;
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Linka prędkościomierza Toledo
Skocz do: