Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: przekładnia kierownicza seat toledo  (Przeczytany 2958 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
roberrt
Gość

« Piątek, 01.06.2007, 23:32:24 - NIEPRZECZYTANA »

witajcie na przeglądzie stwierdzili nieszczelność przekładni kierowniczej i powiedziano mi że tego nie warto naprawiać bo po niedługim czasie ponownie będzie nieszczelna . Zalecili mi wymianę na nową nie wiem czy chcą mnie naciągnąc czy faktycznie to jest prawda wydatek nie mały grubo ponad 2 tys. Proszę o jakąś wskazówkę może ktoś miał podobny problem pozdrawiam  mm :?:
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #1 - Sobota, 02.06.2007, 09:30:42 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "roberrt"
na przeglądzie stwierdzili nieszczelność przekładni kierowniczej i powiedziano mi że tego nie warto naprawiać bo po niedługim czasie ponownie będzie nieszczelna . Zalecili mi wymianę na nową

Poza wymianą przekładni na nową jest jeszcze możliwość regneracji. Są zakłady specjalizujące się w naprawie wspomagania - oddajesz do nich cały 'magiel', odbierasz zregenerowany, po wymianie wszystkich uszczelniaczy i jeszcze dostajesz gwarancje.
Regenercja nie jest tania, bo kosztuje ok. 800zł, ale to i tak mniej niż zakup nowej przekładni.
Trzecim rozwiązaniem jest poszukać używanej przekładni, ale to rozwiązanie ma ten minus, że nie zawsze wiadmo co się kupuje...

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Zawieszenie, układ hamulcowy i kierowniczy» przekładnia kierownicza seat toledo
Skocz do: