+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» swiece
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: swiece  (Przeczytany 3769 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
KRYCHOL Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: ibiza ASV sport 2001

« Czwartek, 09.11.2006, 22:09:34 - NIEPRZECZYTANA »

witam.posiadam ibize 2001 rok diesla. mam pytanie jak dlugo u was w dieslu swieci kontrolka od popdgrzewania swiec bo u mnie trwa to moze ok.2 sekund nawet szybciej gasnie niz kontrolka od oleju.czy to normalne?pozdrawiam
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #1 - Czwartek, 09.11.2006, 22:31:50 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "KRYCHOL"
witam.posiadam ibize 2001 rok diesla. mam pytanie jak dlugo u was w dieslu swieci kontrolka od popdgrzewania swiec bo u mnie trwa to moze ok.2 sekund nawet szybciej gasnie niz kontrolka od oleju.czy to normalne?pozdrawiam

Świece podgrzewane są tylko przy temperaturach poniżej 5 stopni (lub te okolice).
Jeżeli jest ciepło to kontrolka od świec tylko mignie. Jak komputer pokładowy wskazywał około -2 stopni to u mnie podgrzewanie świec zajmowało około 3 sekund...

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
KRYCHOL Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: ibiza ASV sport 2001

« Odpowiedz #2 - Sobota, 11.11.2006, 20:07:07 - NIEPRZECZYTANA »

dzieki za uspokojenie ale i tak przed zima pasowaloby sprawdzic te swice.

pozdrawiam

[ Dodano: 2007-01-31, 22:26 ]
Cytat: "KYS"
Świece podgrzewane są tylko przy temperaturach poniżej 5 stopni (lub te okolice).
Jeżeli jest ciepło to kontrolka od świec tylko mignie. Jak komputer pokładowy wskazywał około -2 stopni to u mnie podgrzewanie świec zajmowało około 3 sekund...

czyli rozumiem ze to wszystko jest polaczone z czujnikiem temperatury zewnetrznej-ktory oczywiscie u mnie nie dziala . czy sa jakies nastepstwa nie wymiany tego czujnika.na pewno jest trudniej w zime uruchomic silnik skoro sa takie temperatury jak teraz to mimo wszystko i tak kontrolka od swiec tylko mrugnie.lepiej poswiecic pare  :pub: i zrobic ten czujnik??pozdrawiam
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» swiece
Skocz do: