Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: przyjechałem-było OK, chce odpalić nie mogę-świece żarowe  (Przeczytany 5413 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dinx
Gość

« Czwartek, 24.08.2006, 22:57:18 - NIEPRZECZYTANA »

Przyjechałem po dystansie 40 km postawiłem auto i po godzinie nie chce zapalić. Nie gasnie kontrolka świec żarowych. Do tej pory zawsze szybko gasła i wszystko było OK. Czy świece muszę zmienić ? Czy może nir dostają prądu ? Co robić ? Pomóżcie.
spons Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza TDI+ 170KW

« Odpowiedz #1 - Czwartek, 24.08.2006, 23:06:49 - NIEPRZECZYTANA »

Swiecenie kontrolki swiec zarowych oznacza blad krytyczny, czyli cos co jest "niezbedne" do codziennej eksploatacjii sie popsulo. Opisz problem dokladniej. Podaj onaczenie silnika, moze poprostu zawiesil ci sie zawor EGR.

bugaj Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: obecnie leon top sport arl

« Odpowiedz #2 - Piątek, 25.08.2006, 13:24:18 - NIEPRZECZYTANA »

umnie w toledo Tdi po odpalemniu mruga caly czas kontrolka od swiec zarowych tez niemam pojecia co sie stalo ale autko normalnie jezdzi i odpala.jutro jade do mechanika wiec moze ze cos pomoze.pozdarwiam
spons Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza TDI+ 170KW

« Odpowiedz #3 - Piątek, 25.08.2006, 14:19:19 - NIEPRZECZYTANA »

Sprawdz czy masz stop, bo jak ci ktos wjedzie to bedzie z twojej winy ;-)

bugaj Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: obecnie leon top sport arl

« Odpowiedz #4 - Sobota, 26.08.2006, 08:49:41 - NIEPRZECZYTANA »

no miales racje niema stopu jade teraz na komputer bo teraz to juz jestem calkowicie zdezorientowany sprawdzalem bezpieczniki wszytkie sa dobre ..moze komputer cos wykarze.dzieki za wskazowke  :pub:  aja od 3 dni tak jezdze ehhhh .pozdrawiam

[ Dodano: 2006-08-26, 14:04 ]
no juz jest wszytko oki nawet komputera niemusielismy podpinac to jakis przekaznik od swiatel stopu co jest pod kolumna kierownicy sie zawiesil i przez to dzialy sie takie dziwne rzeczy):): pozdrawiam :mrgreen:
DeDeK Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #5 - Wtorek, 29.08.2006, 09:49:40 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "bugaj"
no juz jest wszytko oki nawet komputera niemusielismy podpinac to jakis przekaznik od swiatel stopu co jest pod kolumna kierownicy sie zawiesil i przez to dzialy sie takie dziwne rzeczy):): pozdrawiam

nie prZekaznik tylko czujnik - wlacznik std usterka  :satan:

DeDeK
Była CORDI SPORT TDI
Obecnie auto na F - Renault Laguna 2.2 dCi
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» przyjechałem-było OK, chce odpalić nie mogę-świece żarowe
Skocz do: