+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Cordoba - brak mocy na małych obrotach
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Cordoba - brak mocy na małych obrotach  (Przeczytany 1813 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
majcher Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Cordoba 2000 TDI 1,9

« Poniedziałek, 04.05.2015, 23:39:05 - NIEPRZECZYTANA »

Witam serdecznie wszystkich tu zgromadzonych.

Od jakiegoś czasu męczy mnie pewna przypadłość w mojej Cordobie - mianowicie podczas rozpędzania auta brakuje mocy w niskich obrotach.
Przykład: rozpędzanie auta na 4 biegu z 1800 obrotów/min do 2500 obrotów/min trwa około 16-17 sekund. Po dobiciu do 2,5 tys obrotów czuć przyrost mocy jak turbo załapie.. Po jednorazowym rozpędzeniu auta do momentu aż turbo zaskoczy problem ustępuje na jakiś czas (kilka minut) i wspomniane wcześniej przyspieszanie na 4 biegu od 1800 do 2500 trwa około 9-10 sekund max. Pierwszym podejrzanym została przepływka.. po zdjęciu kostki z niej problem ustępował.. Przepływka wymieniona , zamontowana .. aczkolwiek problem nie ustąpił. Moje pytanie jest następujące.. czy szukać winnego w elektryce (np uszkodzona kostka przy przepływomierzu / jakiś inny kabel) a może ktoś miał już podobny problem ? Nadmienię jeszcze , że EGR jest zaślepiony a wszelkie wężyki nie posiadają znamion nieszczelności/uszkodzenia
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 04.05.2015, 23:44:44 wysłane przez majcher » Zapisane
irocket Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: 1996 Toledo 1L 1Z 90KM

« Odpowiedz #1 - Wtorek, 05.05.2015, 07:53:31 - NIEPRZECZYTANA »

Wypadałoby zrobić logi dynamiczne, byłoby wszystko widać.

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Cordoba - brak mocy na małych obrotach
Skocz do: