pablotor
Użytkownik
Samochód: Seat Ibiza 1.4MPI 2000r.
|
|
« Odpowiedz #30 - Poniedziałek, 25.06.2007, 19:17:32 - NIEPRZECZYTANA » |
|
Oglądałem...rozumiem, że nie za dokładnie poobklejałem matami wewnątrz drzwi...
Moje pytanie : Czy zrzucać wszystko i zaczynać od początku ? Jeśli tak to jak to poodklejać teraz ?
Czy może poprawić to co jest...jeśli poprawiać to plis o konkretne wskazówki bo juz głupi jestem :mikolaj:
|
|
|
|
Seat Ibiza 1.4 MPI 60KM
|
|
|
|
raby
Klubowicz
Moderator
Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm
|
|
« Odpowiedz #31 - Poniedziałek, 25.06.2007, 19:22:10 - NIEPRZECZYTANA » |
|
Czy może poprawić to co jest... poprawic... widziales fotki to wiesz i nie rozumiem po co te pytania...
|
|
|
|
|
|
|
|
pablotor
Użytkownik
|
|
« Odpowiedz #32 - Poniedziałek, 25.06.2007, 19:25:04 - NIEPRZECZYTANA » |
|
bo chodzi mi na razie o samo wnętrze drzwi...to że potem mam zakleić wszystkie otwory na zewnątrz to wiem...to że zmienić dystans na MDF i zająć się jego poprawnym montażem oraz szczelnością to też już wiem... Mi chodzi narazie tylko o wnętrze a to jak widzę na innych fotkach jest podobne do mojego chyba...chociaż nie ma fotek w tych zakamarkach porobionych to nie wiem jak tam ta mata ma dochodzić...
Albo naprawdę już zgłupiałem
|
|
|
|
Seat Ibiza 1.4 MPI 60KM
|
|
|
|
raby
Klubowicz
Moderator
|
|
« Odpowiedz #33 - Poniedziałek, 25.06.2007, 19:31:52 - NIEPRZECZYTANA » |
|
bo chodzi mi na razie o samo wnętrze drzwi... mozesz zostawic... chodzi tylko o to w tym obklejaniu aby obciazyc blache, wtedy nie bedzie dzwonic. Ale otwory obklej szczelnie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Odpowiedz #34 - Poniedziałek, 25.06.2007, 21:36:04 - NIEPRZECZYTANA » |
|
a nie prościej pozyczyć inne głosniki albo wstawić te fabryczne i zobaczyć najpierw czy coś sie poprawi w brzmieniu? Obstawiam że wine za brak basu ponoszą w 80% głosniki w 20% plastikowe niedopasowane dystanse!
|
|
|
|
|
|
|
|
pablotor
Użytkownik
|
|
« Odpowiedz #35 - Poniedziałek, 25.06.2007, 21:47:53 - NIEPRZECZYTANA » |
|
Obstawiam że wine za brak basu ponoszą w 80% głosniki w 20% plastikowe niedopasowane dystanse! No może i tak ale w sumie jeśli nie mam pozaklejanych tych wszystkich otworków w drzwiach to w sumie nic dziwnego chyba że bas się nie wydobywa...to tak jakby sam głośnik położyć na podłodze podłączyć pod radio i włączyć...choćby głośniki z dobrym basem były to przypuszczam że nie grały by super. wezmę się za poprawki tego co zrobiłem, kupię dystans MDF (chociaż nadal nie wiem gdzie) ładnie go tam otulę matami i wtedy dam znać jak to będzie grało... A tak apropos...co myślicie żeby na to całe oklejenie dać jeszcze watę mineralną i dopiero zakładać tapicerkę ?
|
|
|
|
Seat Ibiza 1.4 MPI 60KM
|
|
|
|
|
pablotor
Użytkownik
|
|
« Odpowiedz #37 - Wtorek, 26.06.2007, 16:10:00 - NIEPRZECZYTANA » |
|
Dzięki Piotrek wczoraj już tez znalazłem i zamówiłem Miejsca łączenia mat bitumicznych oraz miejsca gdzie matami nie zdołałem dojść i została goła blacha chciałbym wysmarować masą bitumiczna. I tu pojawia się problem...byłem w róznych sklepach i nie wiem kompletnie co kupić...jest jakaś masa bitumiczna szpachlowa...jakaś masa w tubkach...i jakieś inne... jak rozumiem to powinno być na tyle rzadkie aby móc to rozprowadzić pędzlem... Może mi ktoś pomóc co dokładnie mam kupić ? i czy w ogóle to dobry pomysł aby smarować te miejsca o których pisałem wyżej...
|
|
|
|
Seat Ibiza 1.4 MPI 60KM
|
|
|
|
raby
Klubowicz
Moderator
|
|
« Odpowiedz #38 - Wtorek, 26.06.2007, 17:47:02 - NIEPRZECZYTANA » |
|
miejsca gdzie matami nie zdołałem dojść i została goła blacha chciałbym wysmarować masą bitumiczna czyli ktore miejsca? jak rozumiem to powinno być na tyle rzadkie aby móc to rozprowadzić pędzlem... blachogum rozprowadza sie szpachelka.
|
|
|
|
|
|
|
|
pablotor
Użytkownik
|
|
« Odpowiedz #39 - Wtorek, 26.06.2007, 18:54:50 - NIEPRZECZYTANA » |
|
czyli ktore miejsca? wewnątrz drzwi w zakamarkach blachogum rozprowadza sie szpachelka. teraz bylem w OBI i widziałem też coś co rozprowadza się według instrukcji pędzlem... jakaś masa bezrozpuszczalnikowa bitumiczna z silikonem czyjakoś tak...5L za 50 zeta To co to ja mam w końcu kupić ? :test: :papa:
|
|
|
|
Seat Ibiza 1.4 MPI 60KM
|
|
|
|
raby
Klubowicz
Moderator
|
|
« Odpowiedz #40 - Wtorek, 26.06.2007, 18:59:53 - NIEPRZECZYTANA » |
|
wewnątrz drzwi w zakamarkach daj sobie spokoj... wystarczy jak wewn. wylepiles a teraz zewnatrz i otwory i wystarczy...
|
|
|
|
|
|
|
|
pablotor
Użytkownik
|
|
« Odpowiedz #41 - Wtorek, 26.06.2007, 19:03:22 - NIEPRZECZYTANA » |
|
No ale wg instrukcji które poczytałem tą masą należy przesmarować również łączenia mat...a potem poasmarować dystanse MDF tak aby nie było szczelin
|
|
|
|
Seat Ibiza 1.4 MPI 60KM
|
|
|
|
raby
Klubowicz
Moderator
|
|
« Odpowiedz #42 - Wtorek, 26.06.2007, 19:07:23 - NIEPRZECZYTANA » |
|
No ale wg instrukcji które poczytałem tą masą należy przesmarować również łączenia mat... mozna ale do tego 1L Ci wystarczy... a potem poasmarować dystanse MDF tak aby nie było szczelin ja wylepilem matami i tez git
|
|
|
|
|
|
|
|
pablotor
Użytkownik
|
|
« Odpowiedz #43 - Wtorek, 26.06.2007, 19:12:07 - NIEPRZECZYTANA » |
|
mozna ale do tego 1L Ci wystarczy... Ja wiem że mi wystarczy, mówię tylko co widziałem w sklepie. I jedyne czego bym chciał to aby ktoś napisał mi konkretnie co mam kupić ponieważ chciałbym iść w ślady jeden z instrukcji...a kompletnie nie wiem co kupić...
|
|
|
|
Seat Ibiza 1.4 MPI 60KM
|
|
|
|
raby
Klubowicz
Moderator
|
|
« Odpowiedz #44 - Wtorek, 26.06.2007, 19:23:07 - NIEPRZECZYTANA » |
|
jedyne czego bym chciał to aby ktoś napisał mi konkretnie co mam kupić ja mialem: blachogum (jakos tak sie pisze) 1L w motoryzacujnym kosztowal chyba z 10zl (nie pamietam dokladnie)
|
|
|
|
|
|
|
|
|