+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» czy to przepływomierz?
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2] 3 4 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: czy to przepływomierz?  (Przeczytany 41874 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
predo
Gość

« Odpowiedz #15 - Czwartek, 26.04.2007, 09:10:02 - NIEPRZECZYTANA »

czy ja dobrze czytam ze nie wyczyscili ci turbiny tylko rozruszali kierownice u mastersa?!?

gdzies na ktoryms forum wyczytalem kiedys ze samo rozruszanie przy zapiekajacych sie kierownicach pomaga tylko na jakis czas, najlepiej jednak wyczyscic cala turbine.....
rrob Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza 2001 r. 1,9 TDI ASV

« Odpowiedz #16 - Czwartek, 26.04.2007, 18:06:14 - NIEPRZECZYTANA »

Przepływomierz wczoraj wymieniony i wszystko jest ok  :mrgreen: auto smiga jak nigdy, dziękuje za porady wszystkim
DAMiANO Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #17 - Czwartek, 26.04.2007, 19:25:23 - NIEPRZECZYTANA »

Ile dałeś za przepływkę?

ww200 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Toledo II 1999 1.9TDI

« Odpowiedz #18 - Piątek, 27.04.2007, 04:35:24 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "vertor"
Przeplywka za 160 zl ???? Wow w tej cenie to tylko podroby chodza.

Akurat on stosuje przepływki PIERBURG i właśnie w takiej cenie a dlaczego to nie wiem,może pospadały z samochodu :mrgreen:

Cytat: "predo"
gdzies na ktoryms forum wyczytalem kiedys ze samo rozruszanie przy zapiekajacych sie kierownicach pomaga tylko na jakis czas, najlepiej jednak wyczyscic cala turbine.....

Ja miałem je rozruszane jakieś rok temu i odpukać jest super bez czyszczenia całej turbiny.
vertor Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza Sport '01, 1.9 TDI ASV

« Odpowiedz #19 - Piątek, 27.04.2007, 07:47:04 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "ww200"
Akurat on stosuje przepływki PIERBURG i właśnie w takiej cenie a dlaczego to nie wiem,może pospadały z samochodu :mrgreen:

Wiem ze one w tej cenie chodza, ale jak szukalem do siebie to wszyscy zgodnie odradzali bo maja inna charakterystyke niz oryginaly i ponoc powoduja ze auto wiecej pali.
Zreszta kumpel zalozyl taka do AFN i pojezdzil na niej zaledwie 2 miesiace nim sie pozegnala(z jak mowil masa niecenzuralnych slow w miedzyczasie na moc i spalanie) no i po 2 miesiacach musial kupic nowa (tym razem oryg z Bosha).
Jak dlugo juz masz ta twoja i czy zaobserwowales podobne problemy?

Ibiza Sport TDI ASV
ww200 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Toledo II 1999 1.9TDI

« Odpowiedz #20 - Piątek, 27.04.2007, 08:32:07 - NIEPRZECZYTANA »

Ja akurat u siebie jeszcze nie wymieniałem ale niebawem będzie mnie to czekać.A co do przepływek Bosch to Masters i Bogumił powiedzieli żebym sobie je wsadził w d... :mrgreen: Podobno one już od początku nie trzymają parametrów a i nowe zdarzają się już niesprawne, to akurat potwierdza mój kumpel który prowadzi Serwis Boscha.
rrob Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza 2001 r. 1,9 TDI ASV

« Odpowiedz #21 - Piątek, 27.04.2007, 19:26:09 - NIEPRZECZYTANA »

Mam pytanie do ww200 jakiej firmy kupowac? ja kupiłem w tym tygodniu boscha i jest ok. naprawdę chodzi super
Matt
Gość

« Odpowiedz #22 - Niedziela, 10.06.2007, 20:12:35 - NIEPRZECZYTANA »

a czy ktoś powie jaka przepływka powinna byc oryginalnie wmontowana w Ibizie AFN ? bo aktualnie mam Pierburga i sie zastanawiam czy to jest właściwa ? :roll:
Kashi Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04, 1.9 TDI ARL

« Odpowiedz #23 - Poniedziałek, 11.06.2007, 07:07:06 - NIEPRZECZYTANA »

Pierburg to jest orginalna przeplywka

1.9 Leon TS '04
juri80
Gość

« Odpowiedz #24 - Wtorek, 12.06.2007, 14:53:13 - NIEPRZECZYTANA »

witam,mam pytanie co w przypadku niezgodności numerów przepływek,mogą występować jakieś anomalia typu brak mocy lub wyższe spalanie?Ja właśnie mam inną powinienem mieć 0281002216 a mam z jakimś wyższym numerem samej końcówki(dokładnie nie pamietam bo wymieniałem ten śrobek) i nie zauważyłem nic niepokojącego pali myśle normalnie w granicach 6 l na 100km mocy też nie brakuje ale moge sie mylić bo niedawno kupiłem to auto i może mi sie wydawac ze jest ok?
pozdrawiam
zmudzki Mężczyzna
Świeżak

Samochód: - brak auta -

« Odpowiedz #25 - Poniedziałek, 03.12.2007, 19:40:20 - NIEPRZECZYTANA »

W końcu zaczynam się zmuszać do kupna przepływki.
Stara jest zdechnięta...podłączałem do VAGa i nie daje żadnych odczytów.

Która będzie lepsza: http://allegro.pl/item274404539_przeplywomierz_pierburg_vw_audi_seat_1_9_tdi_hit_.html lub w sklepie moto proponują Magneti Marelli za okolo 160-170pln?

Czy spalanie na poziomie 7,2 może być spowodowane tą przepływką?

c",
Marian Mężczyzna
Jam Vario't
Użytkownik

Samochód: Vario '01

« Odpowiedz #26 - Poniedziałek, 03.12.2007, 20:17:50 - NIEPRZECZYTANA »

Jak to nie daje odczytu?? Złom daje cos ok 500mg na cos tam. Nie pamiętam dokładnie. Magnety Marelli?? Ja bym tego nie wziął. Np. jak kupowałem do siebie to w sklepie od razu mi boscha dali i tekst "komu jak komu ale swojemu g***a nie sprzedaję".

Tam gdzie kończą się pomysły, ja zaczynam tworzyć
zmudzki Mężczyzna
Świeżak

Samochód: - brak auta -

« Odpowiedz #27 - Poniedziałek, 03.12.2007, 20:22:35 - NIEPRZECZYTANA »

obecna przepływka w VAGu nie daje odczytów bądź daje je na tyle niewiarygodne, że sterownik silnika ustala sobie na stałe jakąś średnią (w moim przypadku 550)...wnioskuję, że przepływka nieżyje...czy się mylę?

c",
vertor Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza Sport '01, 1.9 TDI ASV

« Odpowiedz #28 - Poniedziałek, 03.12.2007, 21:30:20 - NIEPRZECZYTANA »

Nie mylisz sie jak przy przegazowywaniu wciaz masz staly odczyt albo znacznie rozniacy sie od oczekiwanego to przeplywka na pewno skonczyla zywot.

Jesli chodzi o zakup nowej to tylko oryg inaczej moze sie okazac ze auto zacznie dymic badz wiecej palic, poniewaz charakterystyki przeplywki oryginalnej i podrobek czesto sie mocno roznia.
Kumpel kiedys kupil podrobe i mial ja 3 miesiace bo padla a mowi ze auto palilo 1,5 litra wiecej i kopcilo jak glupie w tym czasie.

Spalanie moze byc spowodowane przeplywka ale prawdopodobnie nie tylko, najpierw napraw przeplywke a potem sprawdz czy wciaz jest za wysokie

Ibiza Sport TDI ASV
Marian Mężczyzna
Jam Vario't
Użytkownik

Samochód: Vario '01

« Odpowiedz #29 - Poniedziałek, 03.12.2007, 23:09:39 - NIEPRZECZYTANA »

Vertor dobrze prawi. Polać mu  :pub:

Tam gdzie kończą się pomysły, ja zaczynam tworzyć
Strony: 1 [2] 3 4 5   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» czy to przepływomierz?
Skocz do: