+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Felgi, opony» renowacja alufelgi
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: renowacja alufelgi  (Przeczytany 105519 razy)
Kozak Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Skoda Rapid Spaceback 1.2tsi, BMW E46 320D@mirass touring

« Odpowiedz #45 - Środa, 19.11.2008, 15:41:15 - NIEPRZECZYTANA »

CZy ktos z was malowal felgi bez zdejmowania opon ? Musze swoje troche odswiezyc przed wiosna, a nie chce mi sie sciagac i na nowo wywazac pozniej.
daniels81
Gość

« Odpowiedz #46 - Środa, 19.11.2008, 16:00:12 - NIEPRZECZYTANA »

ja wpadłem na taki głupi pomysł....i wiecej z tym było zabawy niż zdjąć oponę i zrobic to jak należy....jak masz duży rant to jeszcze pół biedy...bo łatwo to obkleić ....
-adek Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: A3 8P 2005r 2.0 TDI

« Odpowiedz #47 - Środa, 19.11.2008, 16:28:45 - NIEPRZECZYTANA »

panowie jak cztam to co tu piszecie to ręce opadają.....

cytuję: podszpachlowac, pomalować hameraitem, bądź sprayem.... tak się robi fele do sprzedania, ale nie dla SIEBIE :evil:

Jeżeli macie podziarane mocno ranty to należy napawać spawem, potem wyszlifować na gładko i będzie cacy. Jeżeli chodzi o malowanie to tylko i wyłącznie piaskowanie "pyłkiem", następnie lakierowanie tylko i wyłącznie proszkowe!

Firma w której pracuje, zajmuje się lakiernictwem i przerabiałem renowację felg na własnych, najpierw malowanie podkładem specjalnym do alu, potem baza+klar. Na wulkanizacji przy zakładaniu opony maszyna dotknie felgi i po lakierze.... a jak woda podejdzie już pod klar to tragedia!

Malując proszkowo nie spotkałem żadnych problemów fele jeżdżą już 3 SEZONY i wyglądają jak nowe!

to tyle, zrobicie jak będziecie chcieli.

Kozak jak masz fele do renowacji to skontaktuj się ze mną bedziesz miał super cenę.

Lakiernicto 533-996-726
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #48 - Środa, 19.11.2008, 23:02:13 - NIEPRZECZYTANA »

Jak sie chce szkłem dupe wytrzeć to tak jest, i takie pomysły się rodzą.

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
daniels81
Gość

« Odpowiedz #49 - Czwartek, 20.11.2008, 08:09:08 - NIEPRZECZYTANA »

Adek masz zupełną rację ale...np w moim przypadku mam na zimę 14tki alusy które nadawały się tylko zeby je używać w zimie bo urodą nie grzeszą...sam sobie je pomalowałem i wygladają o niego lepiej, koszt całej renowacji zamknął mi się w 40 złotych a lakier trzyma 3cią zimę...tylko trzeba to dobrze zrobić...twoja sugestia jest jak najbardziej trafna ale w przypadku kiedy felga jakoś wygląda...z kołami na lato (17cali) w życiu czegoś takiego bym nie zrobił, jakbym miał 15tki jakies ładne to oddał bym je do malowania tak jak to zrobił Puncho bo z tego co widziałem zrobili mu tego koła super profi...takie moje zdanie...
Valgaar Mężczyzna
Animator :-)
Moderator

« Odpowiedz #50 - Czwartek, 20.11.2008, 08:21:36 - NIEPRZECZYTANA »

mnie kiedyś tak podkusiło i pomalowałem jeszcze w poprzednim aucie... szkoda gadać, ale tak to czasami jest że Bóg rozum odbierze  :P  Też doszedłem do wniosku żeby więcej nie dziadować i robić jak się patrzy i dlatego kupiłem nowe felgi. a tamte jak będe miał czas to zedre , wyczyszcze porządnie i pomaluje jak się patrzy. wiadomo wymaga to wszystko więcej czasu ale i efekt będzie ciekawy i na pewno na dłużej.
Jakobe Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza 6K AFN++

« Odpowiedz #51 - Czwartek, 20.11.2008, 13:58:50 - NIEPRZECZYTANA »

Mam u siebie takie felgi 16' jak ta ibiza http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7059708

Czyli takie jak montowali w cuprach i evo

Są poniszczone i chciałbym je odnowić, i teraz zastanawiam się czy one są jakoś polerowane bo błyszczą się jakoś lepiej, i teraz sam nie wiem czy je oddać do zakładu który maluje proszkowo kosztowało by mnie to około 60zl za felge tylko problem w tym że oni pomalują na dany kolor a ja bym wolał żeby były takie jak w oryginale czyli w lekkiej polerce, wie ktoś może jaki mógłby być orientacyjny koszt zrobienia 4 felg?

Jak będzie drogo to najwzyej walne je w kolor ...

Pozdrawiam
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX

« Odpowiedz #52 - Czwartek, 19.03.2009, 09:50:33 - NIEPRZECZYTANA »

No to i mnie naszlo na regeneracje moich felunków
w skawinie gosc mi powiedzial za komplet 350(baza+2kolor+bezbarwny) a w colorexie 400zł+VAT co wybiore to oczywiste

ale pytanie co z plastikowymi dekielkami? zajmuja one 1/4 felgi wiec sa dosc spore i pasowałoby je pomalowac pod kolor felg ale proszkowo sie oczywiscie nie da wiec jak?

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #53 - Czwartek, 19.03.2009, 09:53:10 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: uszek
oczywiscie nie da wiec jak?
tak jak inne plastiki na aucie :-X

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #54 - Czwartek, 19.03.2009, 09:56:45 - NIEPRZECZYTANA »

ale jak dobrac cholera kolor nie ebdzie taki sam przeciez

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
-adek Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: A3 8P 2005r 2.0 TDI

« Odpowiedz #55 - Czwartek, 19.03.2009, 10:27:11 - NIEPRZECZYTANA »

malowałem kumplowi fele proszkowo i też miałem ten problem..... dekielki pomalowałem u siebie w lakierni chłopaki dobrali zbliżony kolor.... ale to jednak nie to samo....

także pomaluj najpierw felgi a potem dobierz zbliżony kolor na dekielki

Lakiernicto 533-996-726
technogood Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Toledo II ARL 1.9 TDI

« Odpowiedz #56 - Sobota, 28.03.2009, 17:06:01 - NIEPRZECZYTANA »

Nadchodzi sezon wiec trzeba sie zabrać za odkurzenie felunku i tu pojawia się moje pytanie na wewnętrznej część felgi mam taką mieszaninę rożnego rodzaju brudu i bardzo ciężko go doczyścić, ranty zrobiłem druciakiem i wszystko złazi aż do gołego aluminium(nie ma prawi śladu farby, niewielkie pozostałości) i tu pojawia się moje pytanie czy jak doczyszczę felgi do gołego aluminium czy nie będzie to wpływało na ich żywotność. Ewentualnie czym je potraktować żeby nie przyczepiał się kurz ani osad z klocków.

guayre Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: była Ibiza '01 1.9TDi AGR+ __-__ jest Toledo '02 ASV

« Odpowiedz #57 - Sobota, 28.03.2009, 18:25:09 - NIEPRZECZYTANA »

Czeka Cię częste mycie i cotygodniowa mini-polerka
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #58 - Sobota, 28.03.2009, 20:04:19 - NIEPRZECZYTANA »

techno na hartim.pl masz zarabisty srodek do czyszczenia felg miedzy innymi tak samo do czyszczenia tapicerki super srodek

firma w krakowie wiec jak cos to moge Ci to wziac i komus podac jakos lub wysłac

A co do Twojego problemu ja bym je pomalował proszkowo bo szkoda felg w 200 zł sie zmiescisz a sam robiac to tez bedziesz musial dac z 80 na porzadne farby wiec czasem sie nie oplaci kombinowac

piaskowanie i malowanie proszkowe w skawinie 350 u was na wschodzie pewnie bedzie troszke taniej
« Ostatnia zmiana: Sobota, 28.03.2009, 20:06:19 wysłane przez uszek » Zapisane

Tominator
Gość

« Odpowiedz #59 - Sobota, 28.03.2009, 20:19:52 - NIEPRZECZYTANA »

Ja mam felgi wypolerowane wrzuce fotki to zobaczycie czy warto to robić ;D
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Felgi, opony» renowacja alufelgi
Skocz do: