+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Felgi, opony» Opony zimowe
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 46   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Opony zimowe  (Przeczytany 412106 razy)
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #30 - Wtorek, 15.11.2005, 21:16:36 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Doosia"
Się pochwale

A co mi tam ja tez
Wlasnie dzis zalozylem na przod fuldy montero. Wg mnie niezle poprzedni sezon przejezdzilem bez stluczki to chyba nie sa najgorsze

Jobski
Użytkownik

« Odpowiedz #31 - Wtorek, 15.11.2005, 21:45:46 - NIEPRZECZYTANA »

już ci mogę powiedzieć do d... ale już po ptokach 8)

Były:
Cordoba SXE 1,6 (AEE) 75KM '98
Cordoba SX TDI (AHU) 106KM '97
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #32 - Wtorek, 15.11.2005, 21:58:28 - NIEPRZECZYTANA »

Nie stresuj mnie przed zima, mogles z tym poczekac do wiosny.
W koncu jeszce sie nie zakopalem w sniegu a od domu do asfaltu mam kawalek polami i potrafi niezle nawiac sniegu

punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #33 - Wtorek, 15.11.2005, 22:12:33 - NIEPRZECZYTANA »

Sracie w gacie - że od czwartku ma być zima ????
Drogowcy przygotowani - w wulkanizatorniach kolejki......
.... a Ja się pytam, po co ???
Wierzycie w pogodę w radiu i TV ????

Myślę , że do końca miecha pojeździmy jeszcze na letniakach  :)

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #34 - Wtorek, 15.11.2005, 22:30:33 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "punchoo"
Myślę , że do końca miecha pojeździmy jeszcze na letniakach

Pewnie, moim pierwszym poldkiem smigalem caly rok na letnich, ale opony zmienia sie nie tylko ze wzgledu na snieg, ale tez temperature, a jakos nie chce mi sie wierzyc ze przed sylwestrem pobiegam jeszcz w krotkich spodenkach. A co do kolejek to w miastach sa spore, ale wystarczy ruszyc na peryferia i zalatwi sie sprawe od reki, a czesto nawet taniej i  wcale nie gorzej. Drogowcy tez sa zawsze przygotowani. Zdaza sprzatnac snieg zgodnie z planem.
(do czerwca)

webi Kobieta
Użytkownik

« Odpowiedz #35 - Środa, 23.11.2005, 19:46:31 - NIEPRZECZYTANA »

Rozpoczynam drugi sezon na oponach Fulda Kristal Rotego185/60R14 i jestem zadowolony chociaż jak dla mnie to są trochę za głośne. Dźwięk przypomina rozwalone łożysko. :?  :)

Nadgorliwość jest gorsza od Faszyzmu,
nie dajcie się zwariować!
heartless Mężczyzna
Moderator

Samochód: Ibiza '94 AAZ

« Odpowiedz #36 - Czwartek, 24.11.2005, 18:17:39 - NIEPRZECZYTANA »

Tydzień temu założyłem Firestone'y Winterhawk nówki 185/60 R14 i muszę powiedzieć, że jak jechałem do serwisu oponiarskiego, to mi było tak jakoś dziwnie się jeździło, bo już trochę śnieg leżał, a ja na letnich i ibi na ubitym śnieżku - chociaż go było nie dużo - nie czuła się zbyt pewnie, a ja w niej ;) . Za to z powrotem auto się trzymało jak złoto. Nie wiem ile w tym psychicznej komponenty, ale różnica wyczuwalna na 100%. Jak spadnie porządny śniego to pojadę potestować i wtedy napiszę więcej o tych oponach. Pozdrawiam.

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #37 - Czwartek, 24.11.2005, 18:28:16 - NIEPRZECZYTANA »

Ja się w zeszłą sobotę bawiłem w wulkanizację ( bo szkoda dać frajerom 30PLN ) za przełożenie kół. też mam Fuldy Kristal - tylko R13

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

Doosia Kobieta
Zgaga
Użytkownik

Samochód: już nie :( Ibiza '01, 1.4 MPI/ teraz:Toyota Avensis '05, 2.0

« Odpowiedz #38 - Piątek, 25.11.2005, 10:30:14 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "punchoo"
Ja się w zeszłą sobotę bawiłem w wulkanizację ( bo szkoda dać frajerom 30PLN ) za przełożenie kół. też mam Fuldy Kristal - tylko R13

nie odpadły Ci jeszcze? :satan:

Szukam ósmego koloru tęczy Tosia
Kowal 2002 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Skoda Octavia II 1,9 TDI

« Odpowiedz #39 - Piątek, 25.11.2005, 10:50:41 - NIEPRZECZYTANA »

A ja 3 rok śmigam na Pirelli SnowSport 185/60/14 i też jestem zadowolony. Co do jazdy w zimie na letnich to lekkie przegięcie jest. Szczególnie jeśli ktoś ma oryginalne seatowe Pirelli P 6000. Są może i bardzo fajne na suchy letni asfalt, ale nie na porządną ( czytaj mokrą ) jesień o zimie nie wspominając. Jeśli ktoś ma zamiar jeździć na nich zimą to niech lepiej całkiem je ściągnie bo same felgi chyba będą lepiej trzymać:D...

Była: Silver Cordoba 1.6 8V ALM
Jest: MagicBlack Octavia II 1,9 TDI
Martini
Użytkownik

Samochód: Seta Cordoba 1.6

« Odpowiedz #40 - Wtorek, 29.11.2005, 14:27:03 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Jobski"
jakoś nie miałbym zaufania do opony bieżnikowanej
w dodatku tylko 12 miesięcy gwarancji, normalni producenci dają gwarancję na oponę do zużycia do znacznika

gwarancje masz owszem ale jest jeden problem że jeśli Ci wybuli np w którymś miejscu albo lekko zwichruje na to już gwarancji nie masz i w tym jest ból

jak zakupiłem sobie właśnie 4 bieżnikowane radialne, narazie nie narzekam - owszem szumią bardziej niż diagonalne ale nic to, jeśli miałbym kase to napewno kupiłbym nowe i chyba nawet wielosezonówkia navigatory 2, w skodzie miałem navogatorki 1 i przez 3 lata nieźle sie sprawowały

Seat Cordoba 1.6 1F
Arek
Gość

« Odpowiedz #41 - Niedziela, 11.12.2005, 10:02:44 - NIEPRZECZYTANA »

z tą gwarancją na opony to jest jedna wielka lipa, jak kupowałem w sklepie Dębice frigo 1 to mi powiedzieli że opona ma gwarancję dożywotnią tzn. do zużycia bieżnika ale jeszcze niespotkali sie z przypadkiem uznania gwarancji przez producenta, poprostu ci powiedzą że albo za małe ciśnienie w oponach było albo za duże albo nieprawidlowe użytkowanie  i gwarancji nikt nie uzna.
Osobiście jeździłem na dębicach Frigo 1-nkach i moim zdaniem rewelacja na snieg, teraz mam Cordobę i też kupiłem debicę frigo jedynke i też uważam że te opony są naprawdę dobre za wmiarę  przyzwoitą kasę.
PS. moim zdaniem powinien być nałożony nakaz jazdy na oponach zimowych w zimie.
peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

Samochód: ASZ

« Odpowiedz #42 - Niedziela, 11.12.2005, 10:14:56 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Arek"
...  PS. moim zdaniem powinien być nałożony nakaz jazdy na oponach zimowych w zimie.

w niektórych krajach tak jest, m.in. na Litwę nie wpuszczą na granicy jeżeli nie masz zimą założonych opon zimowych  :test:

jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to
Jobski
Użytkownik

« Odpowiedz #43 - Niedziela, 11.12.2005, 18:42:02 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Arek"
debicę frigo jedynke i też uważam że te opony są naprawdę dobre za wmiarę przyzwoitą kasę.

pojeździj na czymś innym to szybko zmienisz zdanie, jeździłem na dębicach i na kormoranach i uważam, że są tylko dobre na śnieg na pozostałe nawieżchnie do d... teraz pomykam już trzeci sezon na Kleberach te się dopiero trzymają nawieżchni w różnych warunkach

Były:
Cordoba SXE 1,6 (AEE) 75KM '98
Cordoba SX TDI (AHU) 106KM '97
tobek
Gość

« Odpowiedz #44 - Niedziela, 11.12.2005, 19:38:13 - NIEPRZECZYTANA »

Poruszyliście temat gwarancji opon :-) a wiec swego czasu zakupiłem zimówki Goodyear UG6 , okaząao sie, że po założeniu tych opon mam drgania na kierownicy, reklamowałem opony w punkcie poleconym przez ludzi z Dębicy ( Goodyear w Polsce) i w przypadku trzech z czterch opon reklamacja została uznana, opony miały nie cały tydzien,  wt ej chwili mam Goodyear  Ultra Grip GW3 i sa świetne , ciche , super sietrzymaja ogólenie OK.
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 46   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Felgi, opony» Opony zimowe
Skocz do: