+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Wymiana rozrządu - jaki koszt?
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wymiana rozrządu - jaki koszt?  (Przeczytany 282644 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
serek Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Cordoba '00 1.9 TDI 90 KM

« Odpowiedz #75 - Wtorek, 15.04.2008, 13:56:56 - NIEPRZECZYTANA »

a prosze mi powiedzieć ile kosztukje sama robocizna rozrządu z pompo w 1.9 TDI plus wymiana filtrów i oleju plus jakoś uszczelke na wale korbowym czy coś takiego!!!
zaplacielem 270 zł zdarł czy normalna cena???

Cordoba '00 1.9 TDI 90 KM
Qba Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #76 - Wtorek, 15.04.2008, 14:04:36 - NIEPRZECZYTANA »

zdarl :] ja zaplacilem za sam kompletny rozrzad 100 ziko  :-X

Ofaniel Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Była Ibiza 1.9 TDI EVO1/ Jest Ford Mondeo 2,0 TDDi

« Odpowiedz #77 - Wtorek, 15.04.2008, 14:47:17 - NIEPRZECZYTANA »

Hmmm a jaki masz kod silnika? czy ja wiem czy zdarl...moze tak 50-70 zl przesadzil :] ale nie zdarl...:)

EDIT:
a sorki doczytalem wczesniejszy post :) 7 godzin?? zdecydowanie za duzo...albo jest partacz, albo robil to pierwszy raz :P dlatego zajelo mu to 7 godzin i tez dlatego cena robocizny adekwatna do czasu spedzonego nad samochodem. Moj mechanior robil to w 3,5 h :]
« Ostatnia zmiana: Wtorek, 15.04.2008, 14:49:42 wysłane przez Ofaniel » Zapisane
DzieX
Gość

« Odpowiedz #78 - Wtorek, 15.04.2008, 16:27:49 - NIEPRZECZYTANA »

Dlatego trzeba płacić za całość, a nie za godziny. Ja miałem taką historię kiedyś i od tej pory olewam takich mechaników ciepłym moczem.
daniels81
Gość

« Odpowiedz #79 - Wtorek, 15.04.2008, 16:38:44 - NIEPRZECZYTANA »

Pewnie u Ofaniela rozrząd wygląda inaczej ale u mnie wymiana zajęła 45 minut przez kuzynów w warsztacie :-X Całe zawieszenie wymieni w godzine, sami powiedzieli że to był rekord ;D
serek Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #80 - Środa, 16.04.2008, 15:08:40 - NIEPRZECZYTANA »

kurcze tak myslalem ze przeplacilem mimo tego ze mi filtry olej powymienial i jakoś uszczelke na wale po cieklo o czym nie bylo mowy, ale nie boli mnie to ze przeplacilem a to ze oddalem auto w rece jakiegos gostka który sie uczyl dopiero jak sie w takich autkach rozrzad wymienia (7 godzin go trzymal), choc ciezko mi do konca w to uwierzyc gdyz majac 60 lat to juz troche tych aut w zyciu zrobil!!!

KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #81 - Środa, 16.04.2008, 18:31:44 - NIEPRZECZYTANA »

No to jak się uczył to sprawdź kąt wtrysku. Pewnie nie sprawdził. Lekka odchyłka powoduje trochę trudniejsze odpalanie rano. Trzeba nieraz kręcić kilka sekund. Co nie znaczy, że nie odpala.

serek Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #82 - Środa, 16.04.2008, 18:47:48 - NIEPRZECZYTANA »

nie no, nie jest tak ze nie robil nigdy silnikow diesla vw, robil wiec takie podstawy to chyba wie poza tym to sie nie tylko w dieslach ustawia, a z tego co mowil to 70% rzeczy z ktorymi ludzie sie zglaszaja do nie go to rozrzady, sprowadzaja auta o ktorych przeszlosci nic nie wiedza, co i jak bylo eksploatowane i wymieniaja od raz rozrzad zeby zaraz sobie nie narobic jeszcze wiekszych problemow:):)
zreszto ja tez kupilem auto o ktorym nie wiele wiem i powiedzial ze pasek to byl napewno zmeniany, ale rolki to juz nie:)) pewnie ktos na szybko na handel go robil:)

Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #83 - Środa, 16.04.2008, 18:52:17 - NIEPRZECZYTANA »

Skoro wymieniał uszczelniacze na wale, na wałku itd, plus rozrząd i inne rzeczy, oleje filtry to wcale nie dziwne jest że zajeło mu to 7 godzin, może się nie spieszył.
I wcale nie skasował Cię drogo, normalnie jak dla mnie, sam bym mniej nie wziął z olejami, filtrami, uszczelniaczami, więc nie masz co przeżywać.
A drugie, skoro odpala, nie tłucze się, nie stuka, nie kopci to jestem pewny ze musiał ten gość już to kiedyś robić:P, zresztą mając 60 lat i będąc mechanikiem niejedno pewnie już widział i nie jedno rozbierał, więc mozesz być spokojny, bardziej bym się martwił gdyby to robił koleś 18-19 letni udający mechanika samochodowego.
Tyle z mojej strony.

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #84 - Środa, 16.04.2008, 18:55:49 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: serek
to sie nie tylko w dieslach ustawia,
Nie w każdym, po wymianie rozrządu.

serek Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #85 - Środa, 16.04.2008, 19:06:56 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Leemarvin
więc nie masz co przeżywać.

wcale nie przezywam pytalem z ciekawości, bo jesli to ma byc porzadnie zrobione to nie mam nic przeciwko zaplacenia 100 zl wiecej !!! jesli stac mnie na auto to i na remont musi byc stac.
zreszto auto to skarbonka bez dna:))

Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #86 - Środa, 16.04.2008, 21:05:52 - NIEPRZECZYTANA »

No dlatego własnie mówię, że wcale to nie była jakaś kosmiczna cena, jak dla mnie normalna.
A mechanik z doświadczeniem i to wieloletnim to jednak plus nielicznych warsztatów, zatem osobiście wolałbym nawet żeby bawił się z tym dzień ale zrobił porządnie i dokładnie:)

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
Cepan023 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '01, 1.9 TDI ASV był, teraz VW Passat B5 FL 1.8T+LPG

« Odpowiedz #87 - Piątek, 16.05.2008, 23:27:32 - NIEPRZECZYTANA »

wymieniłem wczoraj rozrzad w swojej Cordobie 1.9 Tdi Asv, zapłaciłem za czesci 509zł pasek conti rolki sfk i pompa dolz, (kompletny) był najtańszy jaki dostałem bo mialem zniżki 30% w intercarsie, normalnie najtańszy wynalazłem bez zniżek na allegro za 530 bo te co sa to przewaznie z paskiem innego typu, i zawsze jak zadzwoniłem to dopłata, normalnie u mnie w miescie to ceny sie zaczynały od 650zł to myśle że dobrze zapłaciłem.
za robote 150zł mechanik bardzo dobry "znajomy"
moge sie jeszcze podzielic tym jakim debilem był poprzedni właściciel, wmówil mi ze wymienil rozrzad i ze mozna jeszcze polatać naszczescie go nie posłuchałem i zrobilem tylko 3 tys na tym, mam przebieg 127 tys, wszystko włącznie z paskiem było orginalne, pasek juz był nadpękniety, pompa miala duze luzy. mialem wielkiego farta. takze nigdy nie wierzyc poprzedniemu właścicielowi!!! jeszcze moge dodać że łoś zalał olej mineralny;/
« Ostatnia zmiana: Piątek, 16.05.2008, 23:34:14 wysłane przez Cepan023 » Zapisane
mistic Mężczyzna
Świeżak

Samochód: LEON, 2004, 1.9 TDI (96kW)

« Odpowiedz #88 - Wtorek, 27.05.2008, 17:29:35 - NIEPRZECZYTANA »

czyli z tego co piszesz nie warto wierzyć poprzednim właścicielom:/ czyli czekaja mnie kolejne wydatki :( no cóż jak trza to trza! czy może ktoś z was polecić porzadnego mechanika we Wrocławiu który to zrobi dobrze i za rozsądną cene ?? czy możecie polecić konkretne części czy zdać się na łąskę tych co to bedą robic [mam na mysli cały rozrząd;)] bardzo bede wdzięczny !
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #89 - Wtorek, 27.05.2008, 21:13:39 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: mistic
czy może ktoś z was polecić porzadnego mechanika we Wrocławiu
http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=592.0
Cytat: mistic
czy możecie polecić konkretne części czy zdać się na łąskę tych co to bedą robic
bylo wiele pisane o czesciach przeczytaj ten temat i inne o rozrzadzie

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Wymiana rozrządu - jaki koszt?
Skocz do: