+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Felgi, opony» Opony letnie - co proponujecie?
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 53   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Opony letnie - co proponujecie?  (Przeczytany 482177 razy)
Wiktor K.
Gość

« Odpowiedz #45 - Wtorek, 09.05.2006, 13:54:00 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "4th_horseman"
zdecydowalem sie i zamowilem Firestone TZ200 185/60/14.
sa teraz na necie (np. www.opony.com) w dobrej cenie - 155zl.
podobno to cicha oponka o dobrej przyczepnosci w deszczu.
zobaczymy jak sie zalozy.

Myślę że dobry wybór.Jeździłem na nich 2 sezony.Ciche i niezłe na mokrym.
heartless Mężczyzna
Moderator

Samochód: Ibiza '94 AAZ

« Odpowiedz #46 - Środa, 31.05.2006, 21:46:36 - NIEPRZECZYTANA »

Na www.ceneo.pl są porównania cen różnych artykułów (również opon) z różnych sklepów - warto odwiedzić i się przekonać gdzie są najtańsze, bo różnica na 4 oponkach czasem jest spora (np. równowartość baku paliwa :D)

Michelin Energy są super, ale już mi się zdarły, a nowe są za drogie..

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
Infra
Gość

« Odpowiedz #47 - Środa, 31.05.2006, 23:08:14 - NIEPRZECZYTANA »

mialem micheliny energy i przyznam ze wiekszego shitu jeszcze nie widzialem ... fuck it

za to obecnie mam BFGoodrich g-Force Profiler i jestem zachwycony :) swietna trakcja i cichutkie.. i nie zuzywaja sie zbyt szybko
Infra
Gość

« Odpowiedz #48 - Czwartek, 01.06.2006, 13:35:20 - NIEPRZECZYTANA »

w sumie wlasnei glownie przez powod ktory podal kolega nie podobaly mi sie te energy
strasznie szybko sie scieraja..
spons Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza TDI+ 170KW

« Odpowiedz #49 - Czwartek, 01.06.2006, 14:17:50 - NIEPRZECZYTANA »

Obecnie smigam na ContiSportContact i coz moge powiedziec, na suchym trzymaja b. dobrze, maja twarde boki i naprawde ciezko je przetrzasnac ale w deszczowe dni strach z domu wyjechac, poprostu masakra! Continental chyba nie wiedzial co to aquaplaning jak wypuszczal te opony,, porazka totalna.

Obecnie mysle o Toyo Proxes T1r lub Yokohama A520 lub S.drive, smigal ktos kiedys na takich oponkach?

heartless Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #50 - Czwartek, 01.06.2006, 15:34:24 - NIEPRZECZYTANA »

Nie wiem, czy micheliny się szybko zdarły, bo kupiłem je na aucie.. i już miały bieżnik "na 1 sezon"jak na razie przejeździłem 1 i kawałek i czekam na zwrot podatku.. :D

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
Dura Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba 1.6 ABU/ Octavia 1.9 TDI

« Odpowiedz #51 - Czwartek, 01.06.2006, 17:45:32 - NIEPRZECZYTANA »

ja jezdze na oponach TOYO PROXES T1-S i wedlug mnie sa bardzo dobre na suchy asfalt nie ma lepszych a w deszczowe dni tez daja rade chociaz wiadomo ze nie maja takiej przyczepnosci jak w suche :)

marcinmg Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Opel Insignia ST 2013 Biturbo i Ford Mondeo Mk3 2,0 TDCI 2006

« Odpowiedz #52 - Czwartek, 01.06.2006, 22:18:42 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "spons"
na suchym trzymaja b. dobrze, maja twarde boki i naprawde ciezko je przetrzasnac ale w deszczowe dni strach z domu wyjechac, poprostu masakra! Continental chyba nie wiedzial co to aquaplaning

Też mam opony Continentala -EcoContact i potwierdzam, podczas hamowania na mokrym, nawet na 6 milimetrowym bieżniku łatwo wpadają w poślizg.

Lubię szybką jazdę
(Jest Opel Insignia ST 2013 Biturbo),
Był Seat Ibiza 1,4 8v 2000)

nie daj się ponieść zgubnej fantazji za kierownicą :!:
shemkel
Gość

« Odpowiedz #53 - Piątek, 02.06.2006, 07:54:33 - NIEPRZECZYTANA »

Jo tera śmigam na Uniroyalach RainSportach 195/50/15 i muszę powiedzieć że (wg mnie) bardzo dobrze trzymają - zarówno na mokrej jak i suchej, a i wyglad ciekawy ;)
abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #54 - Piątek, 02.06.2006, 11:38:47 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "shemkel"
Jo tera śmigam na Uniroyalach RainSportach 195/50/15 i muszę powiedzieć że (wg mnie) bardzo dobrze trzymają - zarówno na mokrej jak i suchej, a i wyglad ciekawy ;)

Ja równie   :ok: a kupiłem je właśnie dlatego, że miały najlepszy stosunek jakość/cena eg oceniających (a w kwestii jakości i tak chyba 3cie były) Również jestem z nich bardzo zadolowony :)

Na co dzień Mazda6 2.0 LF, w weekendy RDR Full Team, kiedyś Cordoba SX 1.6 AFT
balceer
Gość

« Odpowiedz #55 - Niedziela, 11.06.2006, 21:46:52 - NIEPRZECZYTANA »

Ja mam Uniroyal Rain sport 195/50 R15, polecam, znakomice trzymają przy ostrej jeździe na suchym, a na mokrym jak sama nazwa mówi, rzadko przy ostrym hamowaniu włączają sie abs, mam 1.9 TDi 110KM wiec czasem jeżdze szybko i 170 w deszcz bez problemu, czasem tylko jak włączam drugi bieg i gaz w podłoge to tracą przyczepność na wodzie, ale to chyba normalka. kosztują okolo 200 zl w serwisie a na portalach internetowych okolo 165 zl,
heartless Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #56 - Sobota, 24.06.2006, 13:51:25 - NIEPRZECZYTANA »

Wczoraj przyszły do mnie kupione na www.naszeopony.pl (znów tam były najtańsze) Firestone Firehawk SZ80. Wygląd super, trzymanie też mnie mile zaskoczyło.. Zobaczymy jeszcze jak się będą ścierać.. Trochę szumią, zgodnie z opiniami w necie, ale nie jestem w stanie powiedzieć, czy głośniej niż poprzednie.. Przy moim silniku i tak nie ma to zbytnio znaczenia, bo tylko jak jest wysprzęglony to je słychać ;) Na razie jestem zdania, że to dobre oponki za dobrą cenę... (172 PLN/szt)

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
jare_k
Świeżak

Samochód: Ibiza '97, 1.4 AEX

« Odpowiedz #57 - Niedziela, 25.06.2006, 13:13:01 - NIEPRZECZYTANA »

Też mam opony Continentala -EcoContact i potwierdzam, podczas hamowania na mokrym, nawet na 6 milimetrowym bieżniku łatwo wpadają w poślizg.[/quote]

dosyc długo wybierałem opony na lato i wybór padł na właśnie te conti - i muszę przyznać, że nie zauważyłem żeby na mokrej nawierzchni spisywały się tak dramatycznie jak piszecie. Wiadomo przyczepność nie będzie taka jak na suchej - ale poślizg, to chyba przy bardzo gwałtownym hamowaniu (ale wtedy to raczej na każdych oponach się poślizgamy). Reasumując na opony nie narzekam, ciche, za tą cenę 170/szt. nie można narzekać.
heartless Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #58 - Niedziela, 25.06.2006, 15:20:09 - NIEPRZECZYTANA »

Firestone'y Firehawk SZ 80 można podziwiać na fotce w albumie :D

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
woj Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VW Sharan TDI 130KM+VIR + Cordoba Vario 1.6+LPG

« Odpowiedz #59 - Niedziela, 25.06.2006, 21:04:27 - NIEPRZECZYTANA »

Na początku sezonu wymieniłem oponki Michelin Energy E3A 185/60R/14 oczywiście ten nowy model ok. 240 zł za sztukę. Jestem zadowolony nawet bardzo tym, bardziej, że zajeżdzam już drugie takie (starszy model). Pod koniec bieżnika robią się śliskie na wodzie, ale i tak kupiłem właśnie takie.  :pub:

VW SHARAN TDI \\\\\\\\\\\\\\\'01 130 KM+vir  :bounce: i SEAT CORDOBA VARIO 1,6 \\\\\\\\\\\\\\\'98 :seat:
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 53   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Felgi, opony» Opony letnie - co proponujecie?
Skocz do: