+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Glosniki na tyl - 6x9 czy okragle?
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2] 3 4   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Glosniki na tyl - 6x9 czy okragle?  (Przeczytany 50628 razy)
heartless Mężczyzna
Moderator

Samochód: Ibiza '94 AAZ

« Odpowiedz #15 - Czwartek, 23.03.2006, 17:33:51 - NIEPRZECZYTANA »

z tym podpinaniem drugiego głośnika to jeszcze nie próbowałem, bo problem jest świeży dość.. Jak będę czyścił środek autka, to posprawdzam. Radio po prostu trzeba wyciągnąć.. ;) Na razie doszedłem do wyciągnięcia głośnika tylko i przeczyszczenia styków..  Dzięki za odpowiedzi. Napiszę jak mi się uda to zwalczyć.. Szkoda tak, bo radio dość dobre, a taka skucha..

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
4th_horseman
Użytkownik

Samochód: Ibiza 1.4 AEX '97

« Odpowiedz #16 - Piątek, 24.03.2006, 15:51:54 - NIEPRZECZYTANA »

chyba sie zdecyduje na jakies jajka jednak.
a tak z ciekawosci, jak montuje sie glosniki w fabryczne miejsca w tylnej polce, bo sa tam takie bolce (u mnie pourywane) na ktore nasadza sie glosnik od dolu, ale czym sie je przymocowuje zeby nie spadly? jakimis nakretkami/nasadkami/zawleczkami?

'With the four horsemen ride...'
peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

Samochód: ASZ

« Odpowiedz #17 - Piątek, 24.03.2006, 19:34:35 - NIEPRZECZYTANA »

kupujac głosniki sa w komplecie czasmi dostarczane takie 4 blaszki/głośnik wygięte w kształ litery U z nawierconymi otworami i wlasnie za ich pomoca mozna sobie zamontowac glosnik na tych wystajacych bolcach

jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #18 - Piątek, 24.03.2006, 22:15:01 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "4th_horseman"

co do muzy to metal (co prawda teraz juz mniej niz kiedys :satan: ) i wiekszosc odmian rocka, wiec nie zalezy mi na jakims umcy-umcy chociaz ladny bas wielce pozadany :D ps.

Dobry styl - muzyczny  :satan:

4th_horseman - moze byś wpadł kiedyś na spota !!! Wymienimy poglądy muzyczne.

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

4th_horseman
Użytkownik

« Odpowiedz #19 - Niedziela, 26.03.2006, 10:47:45 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: punchoo
Dobry styl - muzyczny  

no dzieki :satan: moim skromnym zdaniem to 'jedyny sluszny' styl :rock:   :ok:

Cytat: "punchoo"
4th_horseman - moze byś wpadł kiedyś na spota !!! Wymienimy poglądy muzyczne.

no mam taka szczera nadzieje ze w koncu sie uda :pub:

zdecydowalem sie w koncu na cos takiego http://www.anneks.pl/?search=702 i jestem na prawde zadowolony - niezle daja :rock:

abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #20 - Niedziela, 26.03.2006, 11:24:35 - NIEPRZECZYTANA »

Chopie po co liczysz na doradzanie jak potem kupujesz nie dosc ze jajko to alpierda i to za ta samą cene w jakiej Ci podesłałem MacAudio  :roll:

Nie no a tak serio to Twój wybór a co do Alpierdów to marka idzie do przodu i mam nadzieje, że w Twoim przypadku się sprawdzi :) Zresztą się obczai moze na jakimś spociq :)

Na co dzień Mazda6 2.0 LF, w weekendy RDR Full Team, kiedyś Cordoba SX 1.6 AFT
4th_horseman
Użytkownik

« Odpowiedz #21 - Niedziela, 26.03.2006, 12:00:08 - NIEPRZECZYTANA »

no wiec w sklepach internetowych nie znalazlem tych glosnikow taniej niz 329 za kpl   http://www.jtp.ldc.pl/JTP/car_audio/oferta/index.php?cat_id=&subcat_id=&man_id=35&prod_id=991
wiec ta aukcja allegro, ktora mi podales (50zl/szt - nowy) jakos nie wzbudzila mojego zaufania.
poza tym na gieldzie za ta kase byly tylko jakies Firsty czy inne Boschmanny wiec bede sie upieral ze nie byl to zly wybor w tym przedziale cenowym.

abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #22 - Niedziela, 26.03.2006, 21:56:18 - NIEPRZECZYTANA »

No wiec na zaufaniu można wiele zyskać a alpierdy buszmeny i firsty stoją w jednym rzędzie. Ale tak jak juz pisałem Twój wybór i najważniejsze, że Cie satysfakcjonuje

Shizo
Gość

« Odpowiedz #23 - Wtorek, 30.01.2007, 19:09:20 - NIEPRZECZYTANA »

Czy ktoś w Cordi ma na tyle w półce 6x9 albo okrągłe powyżej 20cm?
molan
Gość

« Odpowiedz #24 - Czwartek, 22.02.2007, 20:28:33 - NIEPRZECZYTANA »

6 - 9  firmy HELIX  są trochę drogie bo trzeba dać 250 zł. to jest najwyższa półłka głośników a nie jakieś JBL  czy magnat nawet do pięt im nie dorastają w pierwszej kolejności trzeba wyciszyć wnętrze tylną półkę i drzwi we własnym zakresie nie wielki koszt około 100 zł
abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #25 - Czwartek, 22.02.2007, 22:54:36 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "molan"
6 - 9  firmy HELIX  są trochę drogie bo trzeba dać 250 zł. to jest najwyższa półłka głośników a nie jakieś JBL  czy magnat...

Co Ty za herezje wygadujesz?? Głośniki Helixa owszem są dobre ale o wymiarach 6x9 za 250 to jest podstawowa wersja. Ja też nie przepadam za przereklamowanymi markami jak JBL czy Magnat ale te marki - zwłasza ta pierwsza mają głośniki i powyżej 1000 pln także wyjeżdżanie z podstawowymi głośnikami za 250 jako największa półką i takim uogólnianiem jest troche niepoważne  :hmm:

Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #26 - Piątek, 23.02.2007, 00:04:40 - NIEPRZECZYTANA »

6 - 9  firmy HELIX  są trochę drogie bo trzeba dać 250 zł. to jest najwyższa półłka głośników a nie jakieś JBL  czy magnat nawet do pięt im nie dorastają w pierwszej kolejności trzeba wyciszyć wnętrze tylną półkę i drzwi we własnym zakresie nie wielki koszt około 100 zł

A co mi tam, nabiję sobie posta:
Buhahahahahahahahahahahaha
A słyszałeś pan serię GTi JBLa? Jeśli nie to się nie udzielaj, bo zielonego pojęcia gościu nie masz, a rady dajesz innym. I naucz się pisać poprawnie, bo mam wrażenie że jesteś 12-latkiem z neostradą, tata płaci, Ty piszesz!

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
molan
Gość

« Odpowiedz #27 - Piątek, 23.02.2007, 18:35:46 - NIEPRZECZYTANA »

250 zł najwyższa półka  ale w tej kwocie nie mówie o droższych bo to jest temat morze.
w tej kwocie są dwa rodzaje seria blu i esprit te drógie są pod wzmaczniacz i bardzo ładnie grają

[ Dodano: 2007-02-23, 18:58 ]
a co do ciebie lee... coś tam to nie musze z tobą rozmawiać... to jak pisze nie znaczy że żle pisze nie wszyscy mają tak duży iloraz inteligencji jak ty
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #28 - Piątek, 23.02.2007, 19:28:03 - NIEPRZECZYTANA »

a co do ciebie lee... coś tam to nie musze z tobą rozmawiać... to jak pisze nie znaczy że żle pisze nie wszyscy mają tak duży iloraz inteligencji jak ty

Z czytaniem też masz problemy? To trzeba powrócić do szkoły podstawowej, pani nauczy.
Co ma wspólnego cena głośnika z tym, czy należy go podłączać pod wzmacniacz, te pierwsze "blu" według Ciebie to nie można pod wzmcniacz podłączyć?
Może wyjaśnisz mi to, bo mnie to nurtuje mocno :satan:
Jak wcześniej napisałem, nie udzielaj porad jeśli nie masz zielonego pojęcia co jest trąfem, bo akurat jajka Helixa odbiegają od innych produktów tej firmy, co akurat wiem, bo korzystam z dwóch reprezentacyjnych modeli tej firmy.
250 zł najwyższa półka ale w tej kwocie nie mówie o droższych bo to jest temat morze

to rzeczywiście wysoka półka, haj-endowe loty, z mojej strony tyle.
No offence.
Pozdro

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
molan
Gość

« Odpowiedz #29 - Piątek, 23.02.2007, 20:02:06 - NIEPRZECZYTANA »

ja jestem zadowolony z tego co mi gra i wystarczy,  mam inne rzeczy na które musze pieniądze wydawać każdy niech sie uczy na własnych błedach, myśle że to powinien być już koniec tematu.. POZDRO dla wszystkich coraz gożej słyszących
Strony: 1 [2] 3 4   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Glosniki na tyl - 6x9 czy okragle?
Skocz do: