+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» gaśnie na benzynie
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: gaśnie na benzynie  (Przeczytany 2449 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
surik
Gość

« Poniedziałek, 15.10.2007, 19:58:41 - NIEPRZECZYTANA »

witam próbowałem znaleźć wątek dotyczący mojego problemu ale nie udało mi sie chodzi o to ze mam seata cordobe '96 1,6 55 kW i instalacje LPG problem polega na tym ze  uruchamiam silnik na benzynie  poczatkowo wszystko super po chwili  obroty zaczynaja lekk "drgać tak jak by sie krztusił ( dodatkowo zauważyłem ze na benzynie z rury wydechowej wylatuje oprócz spalin jak przyłoży sie ręke to po chwili jest wilgotna nie wiem czy to normalne ale pisze na wszelki wypadek) do czego zmierzam jak juz jade na benzynie dojerzdzam do skrzyzowania  wrzucam 1 dodaje gazu a on zdycha... odpalam jade dalej i teraz zależnie od temperatury na zewnątrz jak jest zimno to zajade dalej (cały czas na benzynie) jak juz złapie temperature to  traci obroty poprostu ja dodaje gazu a on nic tak jakby odcinał dopływ paliwa wtedy przełanczam na gaz i wszystko gra jak sie patrzy byłem u mechanika pompka wporzadku filtr paliwa wymieniony  pompka podaje idalna ilość benzyny macie jakiś pomysł co to moze być?? aha a tak pozatym jak juz mam przełączone na LPG to czasami sam sobie pobiera gaz... nie wiem czy to normalne  ... dla mnie dziwne ale nic byłbym bardzo wdzieczny gdyby ktoś miał jakis pomysł na ta usterke :-\
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #1 - Poniedziałek, 15.10.2007, 20:16:02 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: surik
( dodatkowo zauważyłem ze na benzynie z rury wydechowej wylatuje oprócz spalin jak przyłoży sie ręke to po chwili jest wilgotna nie wiem czy to normalne
normalne, moze nawet kapac woda.
Jaki to dokladnie silnik?
Podepnij pod vag'a i sprawdz czy sa bledy jakies.
Wstepnie to moze byc czujnik temp silnika lub sonda, podaje falszywe wartosci i silnik sie dusi.

http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=3380.0

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» gaśnie na benzynie
Skocz do: