+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» Zegar, zdjecie wskazowek
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zegar, zdjecie wskazowek  (Przeczytany 4316 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kozak Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Skoda Rapid Spaceback 1.2tsi, BMW E46 320D@mirass touring

« Sobota, 05.05.2007, 00:30:58 - NIEPRZECZYTANA »

Witam, pytanie do tyc ktorzy zdejmowali wskazowki ze swoich tarcz, otoz jak je zdjac aby nie uszkodzic ?? :) na "sile" czy moze jakos inaczej ??  (ibiza 99-02)

Pozdrawiam
Radas
Gość

« Odpowiedz #1 - Sobota, 05.05.2007, 15:42:41 - NIEPRZECZYTANA »

Ja sciągałem u siebie podwarzając delikatnie {ale zdecydowanie} po obu stronach jednocześnie śrubokrętami , wskazówki od wody i paliwa są na plastikowych ośkach więc schodzą bez problemu , { wrazie czego łatwo naprawić te zegary }. W obrotomierzu i prędkościomierzu wskazówki są dużo mocniej osadzone na metalowych ośkach więc trzeba bardziej zwrócić uwagę żeby nie wyciągnąć wskazówki razem z ośką.
U mnie bez problemu zeszły wskazówki od : wody,paliwa i obrotomierza , w prędkościomierzu wyszła razem z ośką  :cry:  i od tej pory lekko przekłamuje.
piguu
Gość

« Odpowiedz #2 - Sobota, 05.05.2007, 19:22:35 - NIEPRZECZYTANA »

Witam, tez miałem z tym problem  :mrgreen:  wieć jak wspomniał kolega Radas,  od temp. i beny schodza bez problemu, natomiast obrotomierz i prędkościomierz już gorzej - ja podwadzałem je widelcem  -  taką też rade dostałem, z obrotów zeszła bez problemu a predkość - wyszła z ośką - po założeniu działa - na szczęscie :)

pozdro

[ Dodano: 2007-05-05, 20:23 ]
PS. jednak nie wiem czy coś okłamuje bo jeszcze tego nie sprawdzałem. Wydaje mi sie ze jest OK.

Jak bede miał chwilke to wrzuce fotki moich zegarów - pozdrawiam
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» Zegar, zdjecie wskazowek
Skocz do: