+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» stale 12V w drzwiach
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: stale 12V w drzwiach  (Przeczytany 7364 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Poniedziałek, 04.06.2007, 22:49:04 - NIEPRZECZYTANA »

Witam! Chcialbym sie dowiedziec czy ktos moze orientuje sie czy w drzwiach ibizy (opis pod nikiem, biegna jakies przewodyze stalym 12V?? Od razu mowie ze nie mam elektrycznych szyb ani lsterek, mam tylko centralny sterowany pilotem lub przyciskiem w drzwiach kierowcy. Z gory dzieki za info.

raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #1 - Poniedziałek, 04.06.2007, 22:54:09 - NIEPRZECZYTANA »

w starszym roczniku jest staly "+" do centralnego zamka pneumatycznego a w nowszym nie wiem...

a po co Ci to dokladnie?

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
emtezet Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #2 - Poniedziałek, 04.06.2007, 23:04:36 - NIEPRZECZYTANA »

Wiem ze plus sie pojawia w momencie zamykania i otwierania centralnego zamka, bo na otwieraniu mam zrobione poswietlenie klamek:D Ale to sa tylko impulsy, a mi potrzene stale, w ogole moze ktos ma rozpisana instalacje el. tego auta?
A potrzebne mi to bo mam w zrwiach takie 2 czerwone odblaski i sobie pomyslalem ze sobie zrobie tak ze wstawie za nie diody zeby sie zapalaly w momencie otwarcia dzrwi jak tojest w autach "wyzszej" klasy:D

raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #3 - Poniedziałek, 04.06.2007, 23:15:10 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "emtezet"
Wiem ze plus sie pojawia w momencie zamykania i otwierania centralnego zamka
nie rozumiesz...
w starszych jest staly "+" zasilajacy styki w zamku i dopiero przekrecajac kluczyk podajesz to napiacie na zamykanie lub otwieranie...

dostan sie do kostki przy dzwiach i sprawdz miernikiem  :chytry:

emtezet Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #4 - Poniedziałek, 04.06.2007, 23:23:01 - NIEPRZECZYTANA »

Hmmm, chyba sie nie zgodze, choc to chyba po prostu niedogadanie :] Te impulsy pojawiaja sie bez kluczyka bo przysz auto otwieram z pilota, wtedy idzie plus na zamek i otwiera autko (i zapala moje klamki:D)) Nie wiem jak jest z zamykaniem bo tamtych nie sprawdzalem...(zamkow nie mam bo mi wylamali :() Co do miernika to wszystko ladnie pieknie ale mam jeden z ojcem na spole a on raczej zawsze zabiera do roboty a ja jutro chcialem sie juz za to wziac i dlatego pytam. Co do drzwi to u mnei w aucie nie ma kostek, kabelki ida po prostu przez otwor...

raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #5 - Poniedziałek, 04.06.2007, 23:32:00 - NIEPRZECZYTANA »

Hmmm, chyba sie nie zgodze, choc to chyba po prostu niedogadanie :] Te impulsy pojawiaja sie bez kluczyka bo przysz auto otwieram z pilota, wtedy idzie plus na zamek i otwiera autko
ja tylko pisze jak jest u mnie... do zamka ida 3 kable i na pozostalych 2 pojawiaja sie impulsy

Co do drzwi to u mnei w aucie nie ma kostek, kabelki ida po prostu przez otwor...
nie mozliwe! po izolowane sa? bo nie sadze aby cos takiego wyszlo z fabryki  :niewiem:

W takim wypadku nowa instalacja na 1 dzwi to 20min roboty  ;-)

emtezet Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #6 - Poniedziałek, 04.06.2007, 23:40:28 - NIEPRZECZYTANA »

Tez mnei to dziwilo, bo nawet u wujasa jak ostatnio rozbieralem drzwi w golfie z '94 to byly kostki, a u mnie kable owiniete sa tylko filcowa tasma i biegna sobie przez ta dziure :D Nie wyglada mi to na niefabryczna instalacje bo jest tak z jednej i drugiejstrony a nie widac zebe cos gdzies bylo ciete..
Ze instalacja to 20 min roboty to ja wiem, ale myslelem ze moze gdzies blizej sie znajdzie co bym nie musial znowu metrow przewodu kupowac i ciagnac 12 od zapalniczki demontujac przy tym polowe plastikow w srodku...

raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #7 - Poniedziałek, 04.06.2007, 23:45:37 - NIEPRZECZYTANA »

Tez mnei to dziwilo, bo nawet u wujasa jak ostatnio rozbieralem drzwi w golfie z '94 to byly kostki, a u mnie kable owiniete sa tylko filcowa tasma i biegna sobie przez ta dziure  Nie wyglada mi to na niefabryczna instalacje bo jest tak z jednej i drugiejstrony a nie widac zebe cos gdzies bylo ciete..
jezeli oryginalnie nie bylo instalacji pod glosniki i centralnego a dokladal to salon to moze tak to zrobili...
ile kabli idzie do dzwi?

emtezet Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #8 - Poniedziałek, 04.06.2007, 23:49:16 - NIEPRZECZYTANA »

Glosniki sa fabryka, syczki tez, nie wydaje mi sie zeby nei bylo, ile tam jest kabli to nie wiem bo nigdy nie liczylem, 6 chyba do zamka( a moze 4, wiem ze jakos parami ida), 2 na glosnik, plus jakies na ten przelacznik co jest w drzwiach do zamykania i otwierania drzwi ale nie wiem ile dokaldnie

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» stale 12V w drzwiach
Skocz do: