+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Ibiza 6k FL agr - dylemat z wymianą rozrządu.
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ibiza 6k FL agr - dylemat z wymianą rozrządu.  (Przeczytany 3081 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
regenti88 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza ,2000, AGR

« Poniedziałek, 01.09.2014, 21:08:17 - NIEPRZECZYTANA »

Witam wszystkie. Proszę o pomoc bo mam dylemat:
z tego co wiem to w 1.9 rozrząd wymienia się co 90 kkm. I tak 2 lata temu zmieniełem kompletny rozrząd w ibizie - wszystkie rolki Ina, pompa Dolz. Teoretycznie więc taki zestaw powinien przelatać 90 kkm. Okej ale wsadziłem pasek Contitecha zwykły, nie wzmacniany czyli on teoretycznie powinien wytrzymać ... 60 kkm. Właśnie wybiło magiczne 60 tysięcy od zmiany rozrządu. Generalnie nie planuję przyszłości z tym autem i mam nadzieję w ciągu tego roku je sprzedać. Jak sądzicie czy wymiana w tej chwili samego paska (koszt całego rozrządu jest tragiczny) powinna zagwarantować mi jeszcze 30 kkm jazdy?
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #1 - Poniedziałek, 01.09.2014, 21:24:09 - NIEPRZECZYTANA »

jak sie boisz to wymien sam pasek a przy okazji sprawdz rolki i pompe, jezeli cos sie nie tak obraca lub ma luz to komplet

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
magius Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza, 2008, 1.9 TDI AXR

« Odpowiedz #2 - Środa, 03.12.2014, 06:31:41 - NIEPRZECZYTANA »

Podczepię się pod temat.
Ibiza 6L, silnik AXR z pd. w 2012 wymieniłem kompletny rozrząd no i magiczna cyferka 60 tys. kilometrów została już przekroczona. Planuję wymianę już w nowym roku. Teraz kwestia tego, czy wymieniać pasek z rolkami czy również pompę wody? W 2012 wymienione zostało wszystko razem z pompą i są różne opinie, nawet taka, żeby wymienić sam pasek.
Proszę o opinie :)

Mixer Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: GT TDI +

« Odpowiedz #3 - Środa, 03.12.2014, 20:53:14 - NIEPRZECZYTANA »

Podczepię się pod temat.
Ibiza 6L, silnik AXR z pd. w 2012 wymieniłem kompletny rozrząd no i magiczna cyferka 60 tys. kilometrów została już przekroczona. Planuję wymianę już w nowym roku. Teraz kwestia tego, czy wymieniać pasek z rolkami czy również pompę wody? W 2012 wymienione zostało wszystko razem z pompą i są różne opinie, nawet taka, żeby wymienić sam pasek.
Proszę o opinie :)
Jak będziesz miał zdjęty rorząd to wytargaj od razu pompę wody i zobacz w jakim jest stanie...zależy też jaką pompę wody wsadziłeś w 2012 roku bo może jest już na skraju wytrzymałości ;)

Potrzebujesz Mechanika w Trójmieście ? Pisz a Pomogę 
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Ibiza 6k FL agr - dylemat z wymianą rozrządu.
Skocz do: