+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Antyżel dla diesla
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Antyżel dla diesla  (Przeczytany 8705 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kosnet Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '96 1.9D - silnik 1Y

« Niedziela, 06.11.2005, 20:30:14 - NIEPRZECZYTANA »

Witam, warto kupić antyżel K2 GO DFA-39 doo ON, bo na allegro stoi 500ml za 10zł i starcza podobno na 600 litrów ON, czy firma k2 nie jest jakas badziewna w tej kwestii?? Zima sie zbliza i warto coś niecoś dolac do ON dla lepszego startu i zeby sie woda z parafiną nie wytrącał, a produkty STP są troche drogie bo jakies 20zł na 50 litrów ON.

pozdr all, independence 2005 in poznań, zapraszamy :)

Valgaar Mężczyzna
Animator :-)
Moderator

« Odpowiedz #1 - Niedziela, 06.11.2005, 21:39:13 - NIEPRZECZYTANA »

po co takie rzeczy. już napisałem co jest najlepsze w poście o paliwach. mam w rodzinie paru mechaników i kierowców zawodowych i wszyscy wypowiadają się najlepiej o najprostszym sposobie. aby CI się nie wytrącała woda to najlepiej mieć sporo paliwa w zbiorniku. tak aby gorące paliwo powracające z silnika do baku nie nagrzewało go za szybko i się nie skraplała woda pod wpływem różnicy temp . najlepiej by było mieć zawsze na min pół baku. drugie to na parafinę najlepiej co drugie tankowanie ( w sensie co 2 wyjeżdżone zbiorniki) dolać do ropy ok 100-150 ml denaturatu. I gwarantuje , że to CI zapewni bezproblemową jazdę w zimie. Owszem można dolewać jakichś uszlachetniaczy bo ropa jest u nas tragiczna, ale kupując dobry uszlachetniacz + ropę osobno wyjdzie CI drożej jakbyś miał kupić od razu jakiegoś Ultimate lub coś w tym rodzaju. ja tak przejeździłem zimę i żadnych problemów.
A najlepiej dla pewności przed każdą zimą zmienić sobie filtr paliwa żeby w zimie się nic nie osadzało na starym syfie.
kosnet Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #2 - Niedziela, 06.11.2005, 22:49:00 - NIEPRZECZYTANA »

Dzięki za wyczerpujacą odpowiedz, ale ja mam troszke tanszą ropke :) (nie zaden opał tylko ropke o jakies 50gr na litrze) :) a ten uszlachetniacz kosztuje 10zł i na 600 litrow go starcza więc prawie całą zimę na nim za te 10zł przejeżdze) Ale dzięki za informacje, o tym denacie juz tez czytałem, ale jakies tam obawy mam, zeby mi sie tam nic nie pochrzaniło ;)

Jobski
Użytkownik

« Odpowiedz #3 - Niedziela, 06.11.2005, 22:49:24 - NIEPRZECZYTANA »

w/g mnie nie ma po co tego dolewać całą zeszłą zime mój TDIk  stał na polku i nie było problemów z odpalaniem, zimowe paliwo z markowych stacji w zupełności wystarcza, ja nawet wyjeżdżałem bak do rezerwy i nie było problemów

Były:
Cordoba SXE 1,6 (AEE) 75KM '98
Cordoba SX TDI (AHU) 106KM '97
kosnet Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #4 - Niedziela, 06.11.2005, 23:02:08 - NIEPRZECZYTANA »

No tak, tylko na markowej stacji płace prawie 1zł drożęj na litrze :), hehe, a ja mam zwykłego dieselka 1.9 rocznik 96' bez turbinki, mysle ze wlanie mu czegos na przeczyszczenie i wtryskiwaczy i na poprawe spalania nie zaszkodzi raz na jakis czasu ;), A mi w temacie główni chodziło o to , czy orietujecie się we firmie K2- konkretnie czy ma produkty w miare dobrej jakosci, bo wiem że STP jest dobre, ale drogie

pozdr

DeDeK Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #5 - Wtorek, 08.11.2005, 17:43:22 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Jobski"
w/g mnie nie ma po co tego dolewać całą zeszłą zime mój TDIk  stał na polku i nie było problemów z odpalaniem, zimowe paliwo z markowych stacji w zupełności wystarcza, ja nawet wyjeżdżałem bak do rezerwy i nie było problemów

powiem Ci ze mialem lekkie problemy z paliwami ze stacji przy temp ponizej -17 st ale dolanie srodka zapobiegajacego wytracaniu parafiny pomagalo :D tak wiec czasem warto

DeDeK
Była CORDI SPORT TDI
Obecnie auto na F - Renault Laguna 2.2 dCi
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Antyżel dla diesla
Skocz do: