+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Nie chce się odpowietrzyć Ibiza 6j 1.4 Mpi
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nie chce się odpowietrzyć Ibiza 6j 1.4 Mpi  (Przeczytany 1643 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kudlaty203 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza 6j 2009 1.4 mpi

« Wtorek, 05.02.2019, 07:37:24 - NIEPRZECZYTANA »

Witam, jestem nowym użytkownikiem, przeszukałem wszystkie fora i nie znalazłem rozwiązania, wiec założyłem ten temat. Otóż jadąc zerwał się dolny wąż z chłodnicy (ten gruby) cały płyn wypłynął,  przejechałem parę km, (żadna kontrolka się nie zaswiecila) dopiero zorientowałem się ze coś jest nie tak jak gaz zaczął szfankowac i ogrzwanie przestało grzać,  węża wpiąłem , płyn uzupełniłem i tu się zaczynają schody, otóż nie da się układu odpowietrzyć (tak jakby płyn nie miał obiegu jakąś poduszka powietrzna się tworzy, płyn nie dochodzi do nagrzewnicy... po chwili reduktor gazu zamarza...), próbowałem wszystkiego: wymiana termostatu, uszczelki pod głowica, rozrząd, pompa wody, płyn nowy... czasem uda się odpowietrzyć tzn płyn dojdzie do nagrzewnicy i wszystko wydaje się ok ale po przejechaniu parę km znów zapowietrzony... ukł chłodzenia wg instrukcji powinien sam się odpowietrzyc ale tak się nie dzieje bądź znów się zapowietrzy. Dodam że ten model nie posiada wskaźników temp silnika...Ibiza model 6j. proszę o pomoc, może ktoś wie jak to coś odpowietrzyc , żadnego zaworka odpowietrzajacego nie ma...
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Nie chce się odpowietrzyć Ibiza 6j 1.4 Mpi
Skocz do: