+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Kropki w garazu
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kropki w garazu  (Przeczytany 4973 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
mar85ibiza95
Gość

« Czwartek, 15.06.2006, 23:15:03 - NIEPRZECZYTANA »

Yoo, mam maly problem od pewnego czasu znajduje kropki oleju w garazu pod silnikiem nie duze ale sa. Ibiza 95r to uszczelki juz pierwszej swiezosci nie sa :P No wlasnie moje pierwsze pytanie (bo chcialbym wymienic wszystkie uszczelki jakie sa w tym silniku 1,9TD  odpowiedzialne za to ze troche mi ten olej kapie) ale szczerze nie wiem ile ich jest i ile to moze mnie kosztowac... moze ktos z was wie ??
a drugie pytanie... czytalem o jakis preparatach ze niby dolewa sie do oleju i ten preparat w jakis magiczny sposob regeneruje zuzyte uszczelki - no jakos nie chce mi sie w to wierzyc. Moze ktos z was juz to stosowal ??
z gory dzieki za odp. :P
spons Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza TDI+ 170KW

« Odpowiedz #1 - Czwartek, 15.06.2006, 23:16:50 - NIEPRZECZYTANA »

Z preparatami daj sobie spokoj. Wjedz na kanal i zobacz skad cieknie.

heartless Mężczyzna
Moderator

Samochód: Ibiza '94 AAZ

« Odpowiedz #2 - Piątek, 16.06.2006, 15:39:34 - NIEPRZECZYTANA »

Też jestem przeciwko preparatom - kanał Twoim przyjacielem jak masz dość stare autko.. ZObacz gdzie cieknie i wtedy będzie rozwiązanie problemu..

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
woj Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VW Sharan TDI 130KM+VIR + Cordoba Vario 1.6+LPG

« Odpowiedz #3 - Piątek, 16.06.2006, 21:35:13 - NIEPRZECZYTANA »

N i g d y w życiu nie wlewaj żadnego preparatu do oleju :!:
Nie wiem jak w Twoim dieselu, ale u mne miałem wyciek z simeringu ma wale korbowym od strony rozrządu (Jak dla mnie prosta robota) gorzej by było z drugiej strony (od strony sprzęgła). Musisz z kanału zobaczyć co (może być: z miski olejowej, z półosi, z wałka od zmiany biegów, z filtra oleju, z dekla od zaworów, i nie ma sensu wymieniać skąd mogą być wycieki oliwy)
 :pub:

VW SHARAN TDI \\\\\\\\\\\\\\\'01 130 KM+vir  :bounce: i SEAT CORDOBA VARIO 1,6 \\\\\\\\\\\\\\\'98 :seat:
mar85ibiza95
Gość

« Odpowiedz #4 - Piątek, 16.06.2006, 23:19:13 - NIEPRZECZYTANA »

dzieki za odpowiedzi, niestety narazie nie mam mozliwosci przyjzenia sie temu od dolu(ale to napewno nie z filtra i nie z krzyni biegow). Ale mam dobrego znajomego mechanika jak tylko bedzie kasa to sie opatrzy moje biedactwo zeby nie krwawila:P :)
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Kropki w garazu
Skocz do: