+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» napiszcie cos o cordobie
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: napiszcie cos o cordobie  (Przeczytany 14866 razy)
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #15 - Wtorek, 25.08.2009, 13:50:09 - NIEPRZECZYTANA »

to coś mam uzupełnić czy nie w tym miejscu umieściłem swojego posta?
3. Przed utworzeniem nowego tematu skorzystaj z wyszukiwarki. Jeżeli znalazłeś odpowiedni wątek zadaj w nim swoje pytanie.

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
Borys Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba Vario 97r, 1.9TDI,90km<66kw>

« Odpowiedz #16 - Wtorek, 25.08.2009, 21:06:05 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: webi
Godne polecenia wszystkie tdi
Potwierdzam , wręcz niezawodne , pod warunkiem że dbasz!  >jak dbasz tak masz<

>Borys - CNA<
przemo1310 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Cordoba '95, 1.6 75KM

« Odpowiedz #17 - Środa, 26.08.2009, 10:10:45 - NIEPRZECZYTANA »

Słyszałem, że psuja się (stają się nieczytelne) wyświetlacze w centralnej konsoli w cordobach/ibizach po 2000 roku. Ktoś spotkał się z takim problemem?

Pozdr
webi Kobieta
Użytkownik

« Odpowiedz #18 - Środa, 26.08.2009, 10:30:21 - NIEPRZECZYTANA »

Wyświetlacz jako taki jest ok i pomimo swej prostoty robi fajne wrażenie. Problemy miałam z radiem i wentylacją.

Nadgorliwość jest gorsza od Faszyzmu,
nie dajcie się zwariować!
matii Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VW Passat 3C TDI Sportline CBBB '09

« Odpowiedz #19 - Środa, 26.08.2009, 11:16:19 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: przemo1310
Witam
Przymierzam się do kupienia cordoby vario 1.9 SDI lub TDI po liftingu(68, 90 KM), rocznik 2000-2002. Tylko pytanie, czy cordoby z tego okresu są ocynkowane. I w ogóle co sądzicie o tym samochodzie z  tym silnikiem? Jakies awarie, spalanie, ogólna eksploatacja?

Pozdrawiam
Ja mam Vario Tdika 90PS 99rok z przebiegiem prawie 250(nie bierze oleju, brak wycieków, spalanie od 4,5 do 6,0), Ogólnie nie narzekam, awarie są, że tak powiem drobne. Autem zrobiłem ok 45 tysiecy i awarie to: uwalony przekaźnik świec zarowych... oj to mi dało zdżarło nerwów (naprawa 20 zł :ok: ), przy zawieszeniu wymieniłem póki co drążek stabilizatora, no i czujnik położenia pedału stop. No i co do rdzy. To u mnie na klapie są małe oznaki reszta auta ok. Ale z tego co zdązyłem zauważyć to klapa w Vario to normalka. Mam znajomego co ma Vario od nowości i ma to samo w tych samych miejscach. Choć i tak jakoś nie wierze dalej że te auta mają ocynk:D Ojciec miał od nowosci Cordobę przed FL 98' i rdza jak miała z 7 lat się pojawiała... Jak chcesz coś wiecej wiedzieć to pisz na GG ;)

Klub Seat Cordoba

Była Cordoba FL Vario TDI ALH i Polo 07 TDI AXR
Inarii Mężczyzna
Świeżak

Samochód: seicento 1999 1.1

« Odpowiedz #20 - Sobota, 06.02.2016, 09:39:11 - NIEPRZECZYTANA »

Witam, rozważam kupno Cordoby III z silnikiem 1.4 75 albo 85km głównie zależy mi na ekonomicznej jeździe (od szaleństw mam motocykl) na trasie dom-praca dom-dziewczyna, 80-90% jazdy mam po trasie szybkiego ruchu (praca 15km, dziewczyna 25km). Próbowałem szukać jakiś info na autocentrum ale nie znalazłem zbyt wiele a z racje tego, że to będzie moje drugie auto chciałbym wiedzieć o nim przed kupnem jak najwięcej, coś o tych silnikach(awaryjności, nadawania się do gazu) jak i o całym aucie (najczęstsze usterki, rzeczy na które trzeba najbardziej zwracać uwagę i tym podobne 'pierdoły').
Jest ktoś mi w stanie pomóc? budżet wynosi około 12-13 tyś.

od KYS: Najpierw szukamy co jest na forum. Poczytaj ten wątek.
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 07.02.2016, 17:24:56 wysłane przez KYS » Zapisane
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» napiszcie cos o cordobie
Skocz do: