Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Cordoba 2001 benzyna 1.4 60KM - problem z zapłonem - raz zapala a raz nie  (Przeczytany 1157 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Belfegor Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Cordoba, 2001, 1.4

« Czwartek, 31.03.2016, 23:56:04 - NIEPRZECZYTANA »

Witam,

Od 3 tygodni szukam na forach + google rozwiązania problemu z zapłonem w Cordobie 1.4 2001r.

Wszystko zaczęło się od tego, że przy uruchomieniu silnika zapalały się ponownie wszystkie kontrolki ( jakby powtarzał procedurę startową ).
Obecnie zapala kiedy chce, dłuższy czas myślałem, że problem jest tylko na ciepłym silniku ale potrafi nie odpalić po nocy na zimnym silniku.

Czasami odpali za 3-4 razem, innym razem trzeba odczekać 15 minut... 1 godzinę.... ostatnio 2 dni stał i dopiero zapalił.
Zdarza się, że problem znika na kilka dni i znowu wraca.

Link do filmu jak to wygląda
https://www.youtube.com/watch?v=7Q1n7Jc53KI

Byłem już 2 razy u mechanika i raz u elektryka.

Samochód był kilka razy podpinany pod VAG - 0 błędów. ( nawet podczas tych 2 dni postoju komputer nic nie pokazał )
Akumulator był sprawdzony, jest naładowany, po uruchomieniu silnika ładowanie jest ok.
Kostka stacyjki była wymieniana w zeszłym roku.
Próbowałem drugim kluczykiem odpalić.
Słychać, że pompa pracuje, rozrusznik mocno kręci.

W warsztacie mi powiedzieli, że problem może być w zegarach.
Oddałem do sprawdzenia elektronikowi, nic nie znalazł, poprawił tylko 2 styki ale to nie rozwiązało problemu.

Dodam, że po odpaleniu nie ma żadnych problemów podczas jazdy ( jak inni opisywali ).
Auto jeździ normalnie, nie gaśnie, nie dławi się, wszystko jest ok.

Mocno irytujący problem bo jak nie chce odpalić, dopcham do warsztatu, mechanik przychodzi i pali z pierwszego  :evil:

Ktoś może spotkał się z podobnym problemem ?
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Cordoba 2001 benzyna 1.4 60KM - problem z zapłonem - raz zapala a raz nie
Skocz do: