Strony: 1 2 [3]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ważność badania technicznego, kolizja, koniec miejsc w dokumencie  (Przeczytany 22179 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
JarekF Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: (są) 2x A4 B5 '97 - AGR, (były) Ibiza GT '99 - AFN, Cordoba SX '97 - AEE

« Odpowiedz #30 - Wtorek, 07.12.2010, 08:49:05 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: taz
Jeśli policjant czy kontroler zechciał by aby to włączyć to wystarczy powiedzieć że nie podpięte i nie działają
To się można zdziwić tak myśląc - mi auto nie przeszło raz przeglądu bo były halogeny (ori), które przez chwilę nie były podłączone - diagnosta rzucał mi tu przepisami z których wyszło, ze jeśli auto ma jakieś światła to muszą one być sprawne.
Oczywiście przegląd przeszedłem bez problemów w pierwszej lepszej następnej stacji  :-X  ;D
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #31 - Wtorek, 07.12.2010, 15:54:45 - NIEPRZECZYTANA »

I dziś prawie wszystko zalatwione.

Koszty

- dowodu rejestracyjnego 54 zł + 0,50 zł (opłata ewidencyjna),
- kompletu nalepek legalizacyjnych 12,50 zł (dot. tablic wydanych po 1 maja 2000 r.).
RAZEM 67PLN - moim zdaniem wywalone w błoto.

Odbiór dowodu za ok 2 tygodnie - można śledzić jego dostępność do odbioru przez internet.
Musiałem podpisać oświadczenie, że przy odbiorze nowego dokumentu przyniosę:

- Stary dowód rejestracyjny
- oryginalne (nie ksero) - zaświadczenie od diagnosty (czyli to co dostałem)
- tablice rejestracyjne - celem naklejenia nowych nalepek legalizacyjny

Jest jeszcze opcja - wystawienia dokumentu tymczasowego na tablicach tymczasowych - ale po co sobie kosztów dorabiać :!:
Jak na razie do czasu odbioru jeżdżę na wszystkim co miałem.

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

mac456x9 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Leon MY10' 2.0 TDI FR

« Odpowiedz #32 - Wtorek, 07.12.2010, 16:10:09 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: punchoo
RAZEM 67PLN - moim zdaniem wywalone w błoto.
Tak samo, uznałem, że 60zł [synom kobiety zajmującej sie nierządem] nie dam.
Pozdrawiam.
edo-ldz Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '01, 1.9 SDI AQM

« Odpowiedz #33 - Wtorek, 07.12.2010, 17:11:30 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: mac456x9
synom kobiety zajmującej sie nierządem
przepięknie to ująłeś  :ok:
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #34 - Wtorek, 07.12.2010, 18:38:05 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: punchoo
- tablice rejestracyjne - celem naklejenia nowych nalepek legalizacyjny
a to mnie zagielo :o
latwiej wziasc naklejki i je nakleic na tablice na samochodzie - u mnie tak sie to zalatwia :-X

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #35 - Wtorek, 07.12.2010, 18:39:58 - NIEPRZECZYTANA »

Nie wiem czy u mnie to przejdzie.... bo przyznam, ze mam ramki sklejone - wiec trzeba będzie się o nowe postarać, bo stare tylko do połamania , żeby tablice wyciągnąć.......

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #36 - Wtorek, 07.12.2010, 18:42:51 - NIEPRZECZYTANA »

Nie wiem czy u mnie to przejdzie.... bo przyznam, ze mam ramki sklejone - wiec trzeba będzie się o nowe postarać, bo stare tylko do połamania , żeby tablice wyciągnąć.......
to powiedz im w urzedzie jak to wyglada, jak beda mieli jakies ale i nie ufali ze je nakleisz to niech pofatyguja sie z Toba na parking :evil:

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
edo-ldz Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '01, 1.9 SDI AQM

« Odpowiedz #37 - Wtorek, 07.12.2010, 19:42:42 - NIEPRZECZYTANA »

to powiedz im w urzedzie jak to wyglada, jak beda mieli jakies ale i nie ufali ze je nakleisz to niech pofatyguja sie z Toba na parking :evil:

jeszcze można powiedzieć żeby przez okno patrzyli he he he, co do sklejonych ramek to powiedz, ze jest to dodatkowe zabezpieczenie na wypadek kradzieży tablic...
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

« Odpowiedz #38 - Poniedziałek, 27.12.2010, 17:38:59 - NIEPRZECZYTANA »

No i dzisiaj zamknąłem temat nowego dowodu. Oczywiście Pan w WK nie wydal mi naklejek legalizacyjnych na tablice - bo na tym polega legalizacja, że On osobiście ma Ja nakleić. Na szczęście trafiłem na normalnego człowieka i powiedział, że kończy o 14.30 i żebym był przed końcem jego zmiany.
Przed końcem jego zmiany - załatwiliśmy sprawę urzędowo papierową, spakował się do domu, zeszedł na dół i OSOBIŚCIE nakleił naklejki na tablice i wydal dokumenty.

Cordoba 1.4 '97/98 AEX

Strony: 1 2 [3]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» ważność badania technicznego, kolizja, koniec miejsc w dokumencie
Skocz do: