+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Czujnik otwarcia drzwi.
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Czujnik otwarcia drzwi.  (Przeczytany 19474 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
zbynta
Gość

« Środa, 20.09.2006, 15:17:59 - NIEPRZECZYTANA »

W drzwiach kierowcy jest dobra żarówka w lampce drzwi, a mimo to nie świeci. Winą obarczam czujnik otwarcia drzwi, którego nie moge zlokalizować, proszę o wsparcie.
raf2 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Ibiza 1.4 16V (6L)

« Odpowiedz #1 - Środa, 20.09.2006, 15:57:32 - NIEPRZECZYTANA »

On jest zintegrowany razem z zamkiem. Dlatego ja sobie dałem spokój tj jakis czas swieci jakiś czas nie swieci. W ASO krzykneli mi za ta częsc 500 PLN!!!!  :mrgreen:
zbynta
Gość

« Odpowiedz #2 - Środa, 20.09.2006, 16:00:24 - NIEPRZECZYTANA »

Dzieki za pomoc.
nixuTDI
Gość

« Odpowiedz #3 - Środa, 20.09.2006, 18:09:07 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "raf2"
On jest zintegrowany razem z zamkiem. Dlatego ja sobie dałem spokój tj jakis czas swieci jakiś czas nie swieci. W ASO krzykneli mi za ta częsc 500 PLN!!!!  :mrgreen:

a pomyslales o alarmie?  :mrgreen:  :mrgreen:

Jezeli czujnik otwarcia drzwi jest zwalony (mozna to sprawdzic poprzez lampke gorna sufitowa) to otwierajac dane drzwi z zewnatrz alarm sie nie uaktywni.

Mowie tu o alarmach montowanych w ASO i tych ktore nie sa dodatkowo wyposazone w czujniki ruchu.. ktore tez sa g... warte ;-)
Marcin_Bytów
Użytkownik

« Odpowiedz #4 - Środa, 20.09.2006, 18:20:30 - NIEPRZECZYTANA »

W VARIO miałem podobny problem. Po otwarciu tylnej klapy nie świeciła lampka wewnątrz samochodu. W moim przypadku uszkodzony był czujnik otwarcia klapy zintegrowany z zamkiem klapy. W serwisie SEATa kupiłem nowy czujnik (wyłącznik krańcowy) za 60PLN i problem się skończył.
Tak na marginesie - wyłacznik krańcowy montowany w słupku drzwi kosztuje 30PLN (również w serwisie SEAT-a), więc nie chce mi się wierzyć, by "to cudo" kosztowało 500PLN (chyba, że z drzwiami ;-) ).
nixuTDI
Gość

« Odpowiedz #5 - Środa, 20.09.2006, 20:14:48 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Marcin_Bytów"
W VARIO miałem podobny problem. Po otwarciu tylnej klapy nie świeciła lampka wewnątrz samochodu. W moim przypadku uszkodzony był czujnik otwarcia klapy zintegrowany z zamkiem klapy. W serwisie SEATa kupiłem nowy czujnik (wyłącznik krańcowy) za 60PLN i problem się skończył.
Tak na marginesie - wyłacznik krańcowy montowany w słupku drzwi kosztuje 30PLN (również w serwisie SEAT-a), więc nie chce mi się wierzyć, by "to cudo" kosztowało 500PLN (chyba, że z drzwiami ;-) ).

Jezeli mowa jest o Ibizie 6L to zycze milego z rozbieraniem tego zamka  ;-)
woj Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VW Sharan TDI 130KM+VIR + Cordoba Vario 1.6+LPG

« Odpowiedz #6 - Środa, 20.09.2006, 22:04:05 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Marcin_Bytów"
Tak na marginesie - wyłacznik krańcowy montowany w słupku drzwi kosztuje 30PLN (również w serwisie SEAT-a), więc nie chce mi się wierzyć, by "to cudo" kosztowało 500PLN (chyba, że z drzwiami  ).

Od skody kosztuje 12 zł i różnica jest chyba tylko trochę w kostce ale da się adaptować
 :pub:  :pub:

VW SHARAN TDI \\\\\\\\\\\\\\\'01 130 KM+vir  :bounce: i SEAT CORDOBA VARIO 1,6 \\\\\\\\\\\\\\\'98 :seat:
Marcin_Bytów
Użytkownik

« Odpowiedz #7 - Czwartek, 21.09.2006, 16:52:52 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "nixuTDI"
ezeli mowa jest o Ibizie 6L to zycze milego z rozbieraniem tego zamka

Mowa jest o Seacie Cordoba Vario (kombi) - chodzilo mi o to, że wymieniałem krancówkę w zamku tylnej klapy i nie było żadnego problemu zarówno z wymianą (wymiana prosta) jak i z ceną krańcówki, która miesci się w kwocie 60PLN.

Pozdrawiam
stasinek626 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: seat cordoba 2000 1.4

« Odpowiedz #8 - Piątek, 15.03.2013, 16:58:08 - NIEPRZECZYTANA »

witam wszystkich mam problem z alarmem załancza sie jakauto zamkne a podczas jazdy zapala mi się lampka jakby były otwarte drzwi czy może mi ktoś pomuc
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #9 - Piątek, 15.03.2013, 17:41:33 - NIEPRZECZYTANA »

ktoras krancowka jest uwalone, szukaj

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #10 - Piątek, 15.03.2013, 23:47:04 - NIEPRZECZYTANA »

W twoim aucie masz o tyle dobrze że krańcówki (czujniki otwarcia drzwi) masz na słupku, trzeba je wyjąć, można rozebrać i wyczyścić. Płaski śrubokręt i do dzieła.

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Czujnik otwarcia drzwi.
Skocz do: