+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Sprawdzanie droznosci wydechu
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Sprawdzanie droznosci wydechu  (Przeczytany 4315 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
vertor Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza Sport '01, 1.9 TDI ASV

« Piątek, 13.07.2007, 22:01:11 - NIEPRZECZYTANA »

Czy ktos mi moze powiedziec jak sprawdzic stan katalizatora i tlumikow(czy nie sa w rozsypce badz jakos niedrozne)??
Ile wlasciwie jest tlumikow w Ibi TDI ??

Ibiza Sport TDI ASV
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #1 - Piątek, 13.07.2007, 22:39:06 - NIEPRZECZYTANA »

na kanal i stukasz reka po koleii, jezeli cos brzeczy to znaczy ze sie sypie...
droznosc to raczej po wymontowaniu...

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #2 - Sobota, 14.07.2007, 16:51:08 - NIEPRZECZYTANA »

vertor, odkręć rurę za katalizatorem i wpuść węża z wodą - przedmuchasz układ - że ho ho  :ok:

Jak Ci auto jeźdz i nic nie stuka i nie halasuje - to znaczy , że masz OK.
A najlepiej podjedź albo na Stację diagnostyczną, albo do tłumikarza i za browarka - prawdę Ci powie !!!

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

vertor Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza Sport '01, 1.9 TDI ASV

« Odpowiedz #3 - Sobota, 14.07.2007, 18:48:33 - NIEPRZECZYTANA »

Auto jezdzi ale czasem miedzy 1700 a 2200 obr jak dam po gazie to jakby w piuszcze jakiejs gwozdzie wrzucic i podrzucac(moze nie tak glosno), ostatanio co prawda ten efekt ucich ale mam mocne wrazenie ze teraz samochod jest slabszy nawet na wyzszych obrotach gdzie zawsze ciagnal bardzo przyjemnie, do tego w sumie zastanawiam sie bo wydaje mi sie ze nawet jak na diesla w tym aucie jest za glosno jak sie chce przyspieszac. W skrocie jest glosno a nie za wiele sie dzieje. Myslalem ze to zle paliwo ale chyba nie do konca, zobaczymy bo z Ozzym w tym tyg moze podepne go do VAG i moze uda sie w koncu znalezc to co go od poczatku boli. Z powodu tego halasu z przodu auta zaczalem myslec ze to wydech, ale tam wszystko jest spawane a nie rozkrecalne jak to punchoo sugeruje :P

Ibiza Sport TDI ASV
e.jacek Mężczyzna
...teeen-tego...
Użytkownik

Samochód: Ibiza 6K2 '00 1.9 AGP

« Odpowiedz #4 - Niedziela, 15.07.2007, 11:44:29 - NIEPRZECZYTANA »

vertor, a może tak po ojcowsku od czasu do czasu trzeba porządnie go przedmuchać na kilku czy kilkunastu kilometrach - ja przy całej swej powściągliwości od czasu do czasu tak robię i na drugi dzień wsiadam do izuni ...i nie jest już to  samo auto...albo rzeczywiście    zrobiła ci się z tłumnika grzechotka...i przytyka :?:
ASV-ma spawane :?:  :?:  :?:

IBIZA ...A MRUCZY JAK PRAWDZIWA KOBIETA
-------------------------------------------------------
WSZELKIE POTRZEBNE ZEZWOLENIA
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #5 - Niedziela, 15.07.2007, 13:36:45 - NIEPRZECZYTANA »

Od czasu do czasu dobrze zalać lepsze paliwo.
Ostatnio dość długo jeździłem na Pb95 ( wiadomo - cena paliwa szła w górę, ale stwierdziłem , że na baku starcę koło 5PLN ), więc ostatnio zalałem Pb98 i zauważyłem , że auto jakoś żwawiej chodzi. Niestety nie stać mnie na VPowera - ale to dobry antybiotyk na silnik.

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Sprawdzanie droznosci wydechu
Skocz do: