Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: seat 1.4 instalacja brc sequent 24 problem z ruszaniem  (Przeczytany 4844 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
terrago
Gość

« Piątek, 27.07.2007, 21:41:08 - NIEPRZECZYTANA »

od początku . instalacja  brc sequent 24  na benzynie wszystko ok  na gazie  gdy dodaje gazu na biegu jałowym silniik nie zaskakuje od razu na obroty. zeby ruszyc tzeba  dac troche gazu i wrzucic bieg lub wcisnąć gaz tak aby  silnik chodził na ok1500obr i dopiero mozna ruszyc nie wykonująć którejs z tych czynnosci  w momencie wbicia biegu i dodaniu gazu tak aby ruszyl auto gaśnie
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #1 - Piątek, 27.07.2007, 22:02:30 - NIEPRZECZYTANA »

zly sklad mieszanki na gazie, trzeba to wyregulowac

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
terrago
Gość

« Odpowiedz #2 - Sobota, 28.07.2007, 12:14:26 - NIEPRZECZYTANA »

własnie bylem w zakladzie  gdzie montowano tą instalacje i powiedzieli ze nic z tym juz nie moga zrobic :?  :sad:
Dura Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba 1.6 ABU/ Octavia 1.9 TDI

« Odpowiedz #3 - Sobota, 28.07.2007, 13:35:31 - NIEPRZECZYTANA »

mi to bardziej wyglada na blad w centralce  :zakrecony:
jak masz gwarancje to nie ma ze sie nie da tylko musza zrobic a nawet jak nie ma gwarancji to moze lepiej zmienic na zaklad ktory sie zna na regulacji lpg i nie zbywa klienta

terrago
Gość

« Odpowiedz #4 - Sobota, 28.07.2007, 16:40:46 - NIEPRZECZYTANA »

tzn. ?? centralka do wymiany ??
  soft był wgrywany nowy i problem jest nadal instalacja ma  dopiero miesiąc
Dura Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba 1.6 ABU/ Octavia 1.9 TDI

« Odpowiedz #5 - Sobota, 28.07.2007, 18:41:39 - NIEPRZECZYTANA »

jak masz gwarancje to jedz i maja zrobic tak zeby dalo sie jezdzic bezproblemowo, a jezeli nie umieja sobie z tym poradzic to niech wyciagaja instalacje i oddaja kase :) musisz byc stanowczy poprostu  :ok:

raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #6 - Poniedziałek, 30.07.2007, 11:35:22 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "terrago"
powiedzieli ze nic z tym juz nie moga zrobic  
nie ma takiej odpowiedzi!
Albo nie umieja albo nie chca  :pala:
Cytat: "terrago"
soft był wgrywany nowy i problem jest nadal
soft musi byc ustawiony pod konkretny silnik
Cytat: "Dura"
jezeli nie umieja sobie z tym poradzic to niech wyciagaja instalacje i oddaja kase
dokladnie!  :satan:

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
MacArtur
Gość

« Odpowiedz #7 - Sobota, 11.08.2007, 19:37:42 - NIEPRZECZYTANA »

Mam ibi '01 1.4 benzyna i też mam BRC Sequent24 (silnik AUD). Rzeczywiście, na gazie silnik minimalnie później wskakuje na obroty. Jest to zauważalne i trzeba się do tego przyzwyczaić. W moim jednak przypadku da się z tym jeździć. Być może w innym silniku objaw ten się nasila. Jak mi założyli instalację, to też pojechałem z tym tematem do nich i trochę poprawili, aczkolwiek temat zupełnie nie zniknął. Również usłyszałem odpowiedź, że "ten typ tak już ma". Być może sterownik gazowy jest taki żółwiowaty, albo źle się dopasowuje do elektronicznego pedału gazu (jeśli masz pedał elektroniczny).

W każdym razie przyłączam się do zdań kolegów powyżej. Jeśli Cię to denerwuje, to niech gazownik zrobi tak, aby tego nie było, albo zabiera sobie instalację. Możesz postraszyć ich sprawą w sądzie albo federacją praw konsumenta. Z jakiej racji masz się wpieniać na gaz w swoim samochodzie????
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» seat 1.4 instalacja brc sequent 24 problem z ruszaniem
Skocz do: