+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» Jak i czy w ogóle da sie odkleić folie....?
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak i czy w ogóle da sie odkleić folie....?  (Przeczytany 5179 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
piguu
Gość

« Poniedziałek, 26.03.2007, 06:38:06 - NIEPRZECZYTANA »

Witam!
Nie znalazłem nigdzie na forum takiego temaciku więc...pytanie do klubowiczów, którzy mieli już styczność a takim problemem... :/ Otóż w swojej Ibi na tyle mam przyciemnone  na "szklanki" z atestem :D FOLIATEC na przodzie sam przyciemniałem folią czarną...
Po załozeniu stwierdziałem, ze niepasuje to do siebie i  jestem zmuszony  zerwac  folie z tylnich szyb :( jednak nie mam pojecia w jak to zrobić  :niewiem: i czy w ogóle sie da ... może na ciepło...nie mam pojęcia

prosze o pomoc, najlepiej tych  którzy już coś takiego robili...

pozdrawiam

PS. foto poniżej pokazuje jak to wygląda :)

Oktan Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: była Cordoba 1.4 ABD, jest megane '02 1.9 dci

« Odpowiedz #1 - Poniedziałek, 26.03.2007, 08:12:15 - NIEPRZECZYTANA »

niektorzy co nie maja atestu a przylapia ich na kontroli to staraja sie rwac na miejscu (zgodnie z przepisem ze jak na miejsciu usuniesz usterke to tak jak by nie bylo ;-))

....... schodzi ciezko ale schodzi :mrgreen:
dominik Mężczyzna
SEATpassion
Użytkownik

Samochód: Toledo 1M

« Odpowiedz #2 - Poniedziałek, 26.03.2007, 09:12:40 - NIEPRZECZYTANA »

jak zerwiesz to później odtłuścić szybki i będzie ok :ok:
ro-dan Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: CORDOBA 6L COOL+ 1,4 16V BKY 2005

« Odpowiedz #3 - Poniedziałek, 26.03.2007, 16:24:13 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "piguu"
Po załozeniu stwierdziałem, ze niepasuje to do siebie

...no fakt - przód wyglada fajnie, ale tył zamocno się wyróżnia...

CORDOBA 6L COOL+ 1,4 16V BKY 2005
 :arrow: cool+ :ok:
krzyś
Gość

« Odpowiedz #4 - Poniedziałek, 26.03.2007, 17:17:55 - NIEPRZECZYTANA »

Cześc.podgrzej troche suszarka i zerwiesz bez problemu,a potem odtłuśc szybki najlepiej benzyna ekstrakcyjna.a jak gliny cie złapią to zapomij ,że miałeś dowód,taki atest co dostałes z folia to możesz im na czoło przykleic. :satan:  :satan:  :satan:
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #5 - Poniedziałek, 26.03.2007, 18:30:32 - NIEPRZECZYTANA »

A jak nie mają urządzenia do testu przenikalności szyby - to oni Cie mogą wtedy cmoknąć!!!

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

piguu
Gość

« Odpowiedz #6 - Wtorek, 27.03.2007, 05:42:03 - NIEPRZECZYTANA »

Serdeczne dzięki za odpisy...
Tak w ogóle to jak kupowałem autko to juz miało na tyle przyciemnione szyby i jest nawet  jakiś  świstek" na to...Atest nie jest przykejany tylko nabity od wewnątrz... Zresztą i tak bedzie to zerwane :)
Więc w sobote suszarka i bede działał  :hmm:
Mam tylko nadzieje ze bedzie ładnie schodziło .... Pozdrawiam  i jeszcze raz dzięki za pomoc
Pierka Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Była - Ibiza '97, 1.9TDI 1Z, Jest A4 Avant 1.9 Tdi

« Odpowiedz #7 - Wtorek, 27.03.2007, 09:45:06 - NIEPRZECZYTANA »

Nie chce cie straszyc jak ta folia z tylu jakis czas juz jezdziła z twoim autkiem to moze byc troszke problem z odklejeniem ale tak jak koledzy podpowiadaja suszarka a najlepiej opalarka do farby i wtedy nie ma siły musi zejsc i potem odtłuszczasz i jest ok a co do atestu jest to atest na tylne szyby a zadna firma nie da ci atestu niestety na przednie drzwi walczylem juz z tym tematem i nie do przejscia własnie w zeszła niedziele pod gielda samochodowa w Poznaniu chcieli mi zabrac dowod za szybki i auto laweta uratowala mnie tylko wizytoweczka kolegi policjanta wiec z drugiej strony musimy uwazac na te niebieskie czapeczki
Pozdrawiam

Ibiza 1.9TDi 1997 1Z
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» Jak i czy w ogóle da sie odkleić folie....?
Skocz do: