+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» Problem ze wskazówkami...
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem ze wskazówkami...  (Przeczytany 5438 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
piguu
Gość

« Środa, 17.01.2007, 11:33:44 - NIEPRZECZYTANA »

Witam wszystkich!
Od razu przedstawiam sprawe: chodzi o wskazówki zegara, czy ktoś to rozbierał kiedyś (znaczy zdejmował je) Od wskaźnika paliwa i temperatury zeszły bez problemu  :hmm:  natomiast od prędkościomierza nie chciała. Podwadziłem z 2 stron  i po użyciu większej siły wyszła! Jednak nie do końca, na końcu  pręcika jest jakaś sprężynka i  nie wiem co robić   :niewiem:
Czy wyjąć do końca czy powinna wyjść inaczej...

POMOCY !!!

pozdrawiam
Pawel25071979 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat IBIZA 1.9 TDI, 2001, 90KM

« Odpowiedz #1 - Środa, 17.01.2007, 12:35:27 - NIEPRZECZYTANA »

Pomógłbym , ale sam niemam pojęcia. Ale jeśli to jest linka prędkościomierza jak mówisz to pewnie jest zaczepiona na jakiś wcisk, albo posiada jakąś blokadę zabezpoieczającą przed wypadnięciem. Może zapytaj w ASO albo jakiegos dobrego mechanika
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #2 - Środa, 17.01.2007, 13:09:26 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "piguu"
Jednak nie do końca, na końcu pręcika jest jakaś sprężynka i nie wiem co robić

Znaczy sie wyszla z oska?
Jesli tak i sprezynka na niej jest w ksztalcie spiralki (jak w nakrecanych zegarkach) to nie chce straszyc ale moze byc nieciekawie z predkosciomierzem

piguu
Gość

« Odpowiedz #3 - Środa, 17.01.2007, 14:42:54 - NIEPRZECZYTANA »

No własnie... :( wskazówka wyszła z ośką - sprężynka jest na końcu, jednak nie wyjałdem tego do końca! Trzyma sie na tej sprężynce, włożyłem ją (naciągnąłem) i wskazówka chodzi... Jednak  jak  ją obróce to strasznie szybko powraca a wcześniej było inaczej :/

Nie wiem czy ruszać obrotomierz...co radzicie?

pozdrawiam i dzięki za odpis
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #4 - Środa, 17.01.2007, 18:14:33 - NIEPRZECZYTANA »

Chodzic mozetylko czy pokaze prawde?
Co do obrotomierza to jak nie ma potrzby to lepiej nie ruszac. Choc z drugiej strony samochod bedzie jezdzil dalej nawet z niesprawnymi zegarami

piguu
Gość

« Odpowiedz #5 - Środa, 17.01.2007, 20:13:53 - NIEPRZECZYTANA »

W sumie to słyszałem, ze wskazówki powinny wyjśc normalnie...bez takich awari  :zakrecony: zwłaszcza w zegrach VDO.
Widocznie obejdzie sie bez tarcz :( a były robione na specjalne moje zamówienie ( za wzór oryginalnych)

pozdrawiam
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» Problem ze wskazówkami...
Skocz do: