+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Spadly obroty maxymalne na LPG
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Spadly obroty maxymalne na LPG  (Przeczytany 4386 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
martinezboss
Gość

« Niedziela, 07.01.2007, 23:09:19 - NIEPRZECZYTANA »

Witam od jakiegos czasu mam problem z moim Toledo 20v. Silnik na LPG przestal sie wkrecac na duze obroty i odcina mu przy ok 4500 obr :sad:  Wspomne ze wczesniej sie krecil jak na benzynie do 6500  :mrgreen: Udalem sie do ASO gdzie zakladali mi instalacje i zrobili wszystkie testy, wszystko wyszlo ok zero bledow i wogole. Jak dla mnie jest to problem wku ...cy poniewaz ten silnik dostaje max moment przy 4000tys. Mial ktos moze jakis podobny problem??

P.S Na instalacji zrobilem ok 10 tys km.
SMERU
Gość

« Odpowiedz #1 - Poniedziałek, 08.01.2007, 08:09:46 - NIEPRZECZYTANA »

Jaką masz instalację?
Ja mam 3 generację Bingo S4 i miałem czasami spadek mocy - nie dało się wejść na więcej niż 3000RPM ( zdarzało się to sporadycznie). Winny był "silniczek krokowy instalacji LPG". Po przeczyszczeniu problem zniknął. Chodzi o coś takiego http://www.allegro.pl/item154435263_silniczek_krokowy_lpg.html
martinezboss
Gość

« Odpowiedz #2 - Poniedziałek, 08.01.2007, 10:52:35 - NIEPRZECZYTANA »

Instalacje mam najnowsza jaka jest dostepna z najnowszymi wtryskiwaczami. U mnie dzieje sie to caly czas. Jedynie na postoju moge wkrecic na maxa. Sprawdze dzisiaj jaka nazwa tej instalacji i dam znac, bo nie pamietam.

[ Dodano: 2007-01-09, 14:16 ]
Cytat: "martinezboss"
Instalacje mam najnowsza jaka jest dostepna z najnowszymi wtryskiwaczami firmy Agis.
jaca1313
Świeżak

« Odpowiedz #3 - Środa, 10.01.2007, 21:03:45 - NIEPRZECZYTANA »

miałem takie same problemy w instalacji dream, pomogła wymiana dysz na listwie wtryskiwaczy na większe
martinezboss
Gość

« Odpowiedz #4 - Środa, 10.01.2007, 21:20:10 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "jaca1313"
miałem takie same problemy w instalacji dream, pomogła wymiana dysz na listwie wtryskiwaczy na większe

Hmmm ale takie cos miales od samego poczatku?? Mi napoczatku autko smigalo pieknie, ale od jakiegos czasu nie jedzie na gazie. Moze to wina gazu?? wyjezdze caly gaz i zatankuje na innej stacji i wtedy zobacze czy bedzie jakas poprawa.
jaca1313
Świeżak

« Odpowiedz #5 - Czwartek, 11.01.2007, 19:28:48 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "martinezboss"
Hmmm ale takie cos miales od samego poczatku??

tak miałem to do razu po założeniu za małych dysz
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Spadly obroty maxymalne na LPG
Skocz do: