+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Światła i oświetlenie » halogeny do cordoby= przełacznik
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: halogeny do cordoby= przełacznik  (Przeczytany 6698 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX

« Czwartek, 12.10.2006, 15:58:29 - NIEPRZECZYTANA »

Mam problem powiedzcie mi czy jak podepne przełacznik do halogenów przednich do crodoby to jesli włącze przednie halogeny to kontrolka pod licznikiem zapali sie?(seryjnie nie mialem halogenów) Jest szansa ze kable sa pociagniete od wtyczki przełacznika do licznika? Czy wogole moge sie spodziewac kontrolki w liczniku
Po drugie ktory Kabel (jaki kolor) podpiac halogeny z orginalnego przełącznika. Bylbym wdzieczny jesli ktos wiedzialby do czego jest kazdy poszczegolny pin w przełączcniku od swiateł.

Z montazem nie bede mial problemów to banał tak samo jak pociagniecie instalacji w zderzaku tylko w co sie wpiac?

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
Marmas Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '94 1.4 ABD CLX

« Odpowiedz #1 - Czwartek, 12.10.2006, 17:30:58 - NIEPRZECZYTANA »

Hej myśle że jak nie masz instalacji orginalnej to kontrolka nie będzie świeciła raczej, pozatym przełącznik do przciwmgielnych podobno jest razem z przełącznikiem świateł, ponadto chciałem się przyłączyć do tych wyprowadzeń pinów bo mam 2 schematy do Ibi i Cordi ale żadna nie zgadza się z moją instalacją a mam zamiar założyć automatyczny załącznik oświetlenia (już rok sie do tego zabieram) i potrzebuje wiedzieć jakie kable odpowiadają za postojówki a jakie za światła mijania, ewentualnie jak je znaleźć
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX

« Odpowiedz #2 - Czwartek, 12.10.2006, 17:38:27 - NIEPRZECZYTANA »

No wiem ze jest z przełacznikiem
Przełacznik świateł

I taki przełacznik jest juz moj wiec nie ma z tym problemu tylko własnie ta kontrolka i ktory pin z tego przełącznika bedzie załaczał mi halogeny bo nie wiem co i jak

Poza tym patrze na schemat instalacji swiatla tylne maja juz przekaznik i do niego sie podłącza przednie takze tylko trzeba podpiac nowy przełącznik (dalej nie wiem jaki pin i ktory kabel) halogeny i do nich mase

I co z ta kontrolka bedzie podciagnieta instalacja do kontrolki z wtyczki?

A ktos moze wie po co jest ta wwtyczka na 3 piny obok tek na 14?

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
mac456x9 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Leon MY10' 2.0 TDI FR

« Odpowiedz #3 - Środa, 16.03.2011, 21:29:29 - NIEPRZECZYTANA »

Mam do Was pytanie. Czy ktoś kto ma ori halogeny w cordobie/ibizie z 97-99 roku mógl by mi powiedzieć jak działa przełącznik od halogenów?

Konkretnie. Czy mogę zapalić światła postojowe przód + tył a potem nie włączając świateł mijania zapalić przednie halogeny?
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #4 - Środa, 16.03.2011, 21:32:44 - NIEPRZECZYTANA »

Tryb Halogenów można załączać od położenia przełącznika na światłach postojowych lub mijania.

Jedno wyciągnięcie do góry przełącznika zapala przednie halogeny
Kolejne wyciągnięcie do góry do halogenów załącza tylne światła przeciwmgielne

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

Zgredek
Użytkownik

« Odpowiedz #5 - Czwartek, 17.03.2011, 12:14:40 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: mac456x9
Konkretnie. Czy mogę zapalić światła postojowe przód + tył a potem nie włączając świateł mijania zapalić przednie halogeny?
Tak można tak zrobić. :ok:
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Światła i oświetlenie » halogeny do cordoby= przełacznik
Skocz do: