Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Terkotanie przy delikatnym skręcie w Seat Altea, potem ustaje  (Przeczytany 2150 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kroliczysko Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Altea 2.0 TDI sport 140KM 2005

« Środa, 27.10.2010, 20:22:38 - NIEPRZECZYTANA »

Witam
to mój pierwszy post więc witam Wszystkich.
Przejrzałem całe forum ale rozwiązania nie widziałem dlatego piszę. Problem w Altei 2.0 TDI Sport 2006
Od pewnego czasu mam jakiś problem z zawieszeniem. Otóż przy delikatnym skrecie w prawo - tak około 10-30 stopni słysze w lewym przednim kole terkotanie podobne do tego gdy zalacza się ESP kiedy auto się ślizga. Jednak powiedział bym że ten dzwiek nie jest dokladnie taki sam.
Po skręceniu kierownicy o więcej niz 30 stopni dźwięk mija. Przy skrajnym skręceniu kól też nie występuje wiec to chyba raczej nie przegub.  Niedawno ten dźwięk zaczął pojawiac się również podczas jazdy po dziurach w momencie w ktorym auto zjeżdza z jakichś leniwych dziur (np przejazd przez koleiny), czyli kola tak jakby musza pójśc w dół (przy odbijaniu zawieszenia) żeby terkotnęło. W serwisie smarowali mi jakieś łożysko mc persona (nie wiem o co chodzi) i wymieniali tuleje w zawieszeniu bo ponoć były wytłuczone. I nic.
Jakieś pomysły ?

Pozdrawiam
Wojtek
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Zawieszenie, układ hamulcowy i kierowniczy» Terkotanie przy delikatnym skręcie w Seat Altea, potem ustaje
Skocz do: