+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Felgi, opony» Opony do Arosy ?
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Opony do Arosy ?  (Przeczytany 3546 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
chrzanek
Gość

« Sobota, 02.12.2006, 00:14:44 - NIEPRZECZYTANA »

Zwracam sie szczególnie do posiadaczy Arosy.

Temat moze był poruszany kiedyś tam, ale mi chodzi o konkretna kwestię. Mianowicie, chciałem przejść na 14 calowe felgi o szerokości 6 ( wczesniej było 16" na 7,5 ale to przesada do tego auta ) i zastanawiam sie czy nie za wysokie będa oponki 185/65/14 , bo mam okazje takowe kupic w dobrej cenie?
Wiem ze seryjnie powinno być 185/55/14 na feldze o szerokości 6 ale jest okazja kupic dobre oponki o profilu 65.

Moze ktos z Was zakładał na felgę 14" takie oponki i może sie wypowiedziec czy nie będa za wysokie ( może ktos kto posiada Arosę może cos powiedziec na ten temat ).

W przyszłym tygodniu mam dac odpowiedz kolesiowi czy biorę te oponki, dlatego jak mozecie to podpowiedzcie coś w tym temacie.

Z góry dzięki i sory ze poruszam raz jeszcze temat rozmiaru opon.
spons Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza TDI+ 170KW

« Odpowiedz #1 - Sobota, 02.12.2006, 01:54:52 - NIEPRZECZYTANA »

Powinny sie zmiescic, ale przejscie z 16 na takie balony nie bedzie zbyt przyjemne. Na Twoim miejscu zastanowilbym sie nad 195/50 lub 185/55, ewentualnie troche nizszy profil. Rozumiem ze chodzi o gumy na lato.

chrzanek
Gość

« Odpowiedz #2 - Sobota, 02.12.2006, 17:07:21 - NIEPRZECZYTANA »

Tak, chodzi o gumy na lato.

Poprzednie 16" moze i ładnie wyglądały ale zero komfortu jazdy...

Z tego co piszesz to najlepiej byłoby kupic 185/55/14 na feldze o szerokości 6, ewentualnie na felgę 14" o szerokości 6,5 naciągnąć te 195/55/14.

No ok, wiec te 185/65 odpuszcam.

Dzięki za info
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Felgi, opony» Opony do Arosy ?
Skocz do: