Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: IBIZA IV (6J) czy wasze radio fabryczne wyłącza się po wyjęciu kluczyka?  (Przeczytany 1474 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Shoti Mężczyzna
Świeżak

Samochód: IBIZA 2011 1.4MPI

« Środa, 01.03.2023, 15:29:08 - NIEPRZECZYTANA »

Cześć wszystkim, mój teść ma IBIZĘ IV przed liftem z jakimś niefabrycznym radiem, teść poprosił mnie bym zerknął bo to radio trzeba samemu wyłączyć, nie wyłącza się po wyjęciu kluczyka.
Bardzo się zdziwiłem gdy odkryłem że we wtyczce oba kable plusowe (pierwsza kolumna PINów na zdjęciu) są tego samego koloru i napięcie na nich występuje cały czas (obojętnie czy kluczyk jest w stacyjce czy nie). Moje rozumienie jest takie, że jeden z tych kabli to MEMORY gdzie napięcie jest stałe z akumulatora do zapamiętania stacji, godziny, ustawień itp. a na drugim napięcie powinno znikać po wyjęciu kluczyka dzięki czemu radio by się wyłączało.

A więc pytanie czy wasze radia fabryczne trzeba wyłączać przyciskiem na radiu czy wyłącza się automatycznie po wyjęciu kluczyka? Może radio fabryczne ma jakąś detekcję w środku?

Z góry dzięki za odpowiedzi.
« Ostatnia zmiana: Środa, 01.03.2023, 15:34:52 wysłane przez KYS » Zapisane
andoryu Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Toledo 2, 2000, 1.6 benzyna + gaz

« Odpowiedz #1 - Piątek, 29.09.2023, 11:55:15 - NIEPRZECZYTANA »

W moim Toledo 2 mam nieoryginalne radio ale wyłącza się samo gdy wyciągam kluczyk
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» IBIZA IV (6J) czy wasze radio fabryczne wyłącza się po wyjęciu kluczyka?
Skocz do: