Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Radio Blaupunkt głośniki Blaupunkt GTX 173 oraz GTX 693  (Przeczytany 4455 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Radzio1980
Gość

« Poniedziałek, 19.06.2006, 10:30:33 - NIEPRZECZYTANA »

Witam
Jestem laikiem w tym temacie lecz mam pytania co do zastosowania pewnych rozwiązań w aucie.
Posiadam samochód Seat Cordoba '97r. Zainstalowałem w nim Radio Blaupunkt Porto CD34 oraz mam zainstalowane jakieś głośniki w boczkach przednich drzwi oraz w tylnej półce pod seryjnymi maskownicami(jakieś badziewie).
Teraz do tego Blaupunkta chcę zakupić do przodu głośniki GTX 173 więc nie mam z tym problemu ponieważ zmieszczą się tam.
Ale czy zmieszczą mi się w tylnej półce te Blaupunkta GTX 693 zamiast tej maskownicy.
Czy bedę musiał zrobić pewne przeróbki. Albo jakie polecacie rozwiązanie nowe.

Proszę o wyrozumiałość.
Pozdrawiam
abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #1 - Poniedziałek, 19.06.2006, 13:23:25 - NIEPRZECZYTANA »

Poszukaj bo było już na ten temat dużo.

No ale jeśli chodzi o to co do tyłu wchodzi to normalnie jest to 4x6 po przeróbkach (chyba trzeba jakieś plastiki wyłamać) wejdzie 5x7. Żeby wesżło 6x9 to chyba trzeba już blache ciąć. A jeżeli jej nie wytniesz to czy dasz 4x6 czy 5x7 to i tak straszna lipa z tego będzie bo tam nie ma komory dla dźwięku.

W skrócie tył olej a tą kase przeznacz na wytłumienie przodu a reszte zainwestuj w lepsze głośniki w te drzwi albo w tweeterki.

PS: Blaupunkt ma lipne głośniki ale jak już się uparłeś na tą firmę to jakieś midbasy tam wsadź a nie 2-3 drożne bo i tak góra zniknie pod kolanem. Bo rozumiem, że gwizdki masz na właściwym miejscu??

Pozdrawiam

Na co dzień Mazda6 2.0 LF, w weekendy RDR Full Team, kiedyś Cordoba SX 1.6 AFT
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Radio Blaupunkt głośniki Blaupunkt GTX 173 oraz GTX 693
Skocz do: