Internetowy Klub Seata
Techniczne
»
Ogrzewanie, klimatyzacja. wentylacja
»
Problem z nawiewem
Nazwa użytkownika:
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Hasło:
Strona główna
Zaloguj się
Strony: [
1
]
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Problem z nawiewem (Przeczytany 5122 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
hubert95
Świeżak
Samochód: Seat ibiza, 2003, 1.2 12V
Problem z nawiewem
«
Piątek, 28.06.2019, 08:11:17 -
NIEPRZECZYTANA
»
Witam,
Mam problem z nawiewem w swojej ibizie. Jadąc na klimatyzacji odcinek przykładowo 50 km, po ok. 20 km klimatyzacja zaczyna wariować zmienia się z zimnego na wręcz wrzące powietrze, które aż parzy - nie da się tego w żadnym stopniu ustawić na gałkach klimy (nie jest to klimatronik) sytuacja "czasami" się poprawi gdy zgaszę samochód i pozostawię go przykładowo na 10 minut. W zimie problem jest odwrotny jadąc na lekkim grzaniu zmiana następuje na zimne powietrze i również nie da się tego ustawić na gałce. Dodam że samochód był ostatnio na serwisie klimatyzacji został uzupełniony brakujący czynnik etc.
Pozdrawiam
quartz
Świeżak
Samochód: Ibiza 6L, 2008, 19.TDI 101 KM
Odp: Problem z nawiewem
«
Odpowiedz #1 -
Piątek, 28.06.2019, 08:23:41 -
NIEPRZECZYTANA
»
brakujący czynnik etc., czyli co? Coś jeszcze było robione? Ewidentnie wariuje, zacząłbym od zczytania błędów
hubert95
Świeżak
Samochód: Seat ibiza, 2003, 1.2 12V
«
Odpowiedz #2 -
Piątek, 28.06.2019, 08:27:24 -
NIEPRZECZYTANA
»
Sprawdzanie szczelności, odgrzybianie i czyszczenie, poza tym nic. Mechanikowi powiedziałem o tym problemie stwierdzili, że jest to własnie związane z brakującym czynnikiem lecz problem dalej jest.
wilku wawa
Użytkownik
Samochód: altea 2005 2.0
«
Odpowiedz #3 -
Piątek, 28.06.2019, 13:21:04 -
NIEPRZECZYTANA
»
Witam podłącza się do tematu by nie zaśmiecać mam alte i problem dotyczy klimy gdyż jakiś czas temu nawalaly mi opryskiwacze strasznie szybko znikał płyn i jedna dysza dawała słabiej po rozebrano okazało się że pękł przewód i wszystko leciało na podszybie tak nie fortunnie że na silnik od dmuchawy który w pewnym momencie stanol zakupiłem uzywke ale po numerach identyczny wymieniłem po włączeniu na najwyzszy biegu slychac że silnik chodzi i daje z siebie 100% lecz z wywietrznikow niestety tak jakoś nie wieje sprawdziłem rury czy jakaś nie wypadła po drodze ale to jest ok . Co radzicie.
Miej wyjebane a bedzie ci dane.
agusta
Świeżak
Samochód: Seat Ibiza 2006 1.4
«
Odpowiedz #4 -
Niedziela, 01.03.2020, 17:18:42 -
NIEPRZECZYTANA
»
Witam. Niewiem czy w dobry dział trafiłam jesli nie to przepraszam gdyz jestem tu nowa. Mam poważny problem ze swoim autkiem i bardzo bym prosiła o pomocne odpowiedzi. Po przejechaniu ok 30-50km gdy autko sie porzadnie nagrzeje po dojechaniu do celu i zgaszeniu silnika z kratek nawiewu slysze bulgotanie przelewanie sie czegos dziwnego. Trwa to ok.minutke pozniej przestaje. Wspolczynnik do klimatyzacji był dobijany 2 lata temu nie za czesto uzywam klimy wiec raczej nie sądze,że jest malo tego wspolczynnika. Dodam rowniez ze te przelewanie slysze dopiero po jakiejs trasie po 5-10km tego nie slychac dopiero po dluzszej przejazdzce. Był podlaczany komp wyskoczylo ze klapka sie przycina. Mam rowniez problem gdyz od wczoraj po przekręceniu kluczyka w stacjce mija mi cały panel klimatyzacji ten co sie ustawia nawiewy na twarz,nozki itd. mija przez minute i po chwili normalnie swieci sie na stałe. Dziwne to jest musze to wszystko szybko ogarnąć raczej uszczelka to nie jest bo mam plyn czysciutki,korek rowniez ale zostal zmieniony od plynu chlodniczego (myslalam ze jest juz stary i nie odpowietrza dobrze). Austo nie dymi jezdzi ladnie. Prosze o male podpowiedzi. Plynu nie ubywa temp.jest ok swiezo wymieniony termostat i alternator zmieniony na 140 amp. przed wymianą bylo bulgotanie i po rowniez jest a te miganie panelu dzieje sie od wczoraj.
«
Ostatnia zmiana: Niedziela, 01.03.2020, 17:20:37 wysłane przez agusta
»
raby
Klubowicz
Moderator
Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm
«
Odpowiedz #5 -
Niedziela, 01.03.2020, 19:09:55 -
NIEPRZECZYTANA